Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Vīnogu stādi

Vīnogu stādi

Robežu iela 5, Mūsa, Ceraukstes pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-3901
(+371) 29663998
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Šī ir vīnogu stādu audzētāja un šķirņu kolekcionāra Gata Kužuma mājas lapa.

Mūsu saimniecība atrodas Bauskas novadā, Ceraukstes pagasta Mūsas ciemā, Robežu ielā 5, kur pašlaik pārbaudes nolūkos dārza apstākļos audzējam vairāk kā 300 vīnogu škirnes. Katru gadu kolekcija papildinās ar 20 - 30 jaunām šķirnēm, atmetot mūsu apstākļiem nepiemerotās. Bez tam, sadarbībā ar Aināru Spuru tiek veidots arī vīna lauks 1ha platībā Rundāles pagastā un ar ģimeni vēl viens vīna lauks Mežotnē kur arī top siltumnīcas galda vīnogām.

Vīnogu audzēšanu uzsāka mans tēvs Andrejs Kužums pagājušā gadsimta septiņdesmito gadu sākumā. Pirmā vīnoga mūsu dārzā bija ‘Zīda Ķekars’, kuru vēlāk aizstāja tēva drauga un domubiedra Paula Sukatnieka izveidotā šķirne ‘Supaga’ un tā vēl joprojām aug un ražo tai pašā vietā tēva mājās Bauskas pilsētā. Nebiju nemaz domājis turpināt tēva aizsākto, jo likās, ka tās 20 šķirņu vīnogas, kuras tēvam auga, ir tās labākās Latvijas apstākļiem un nekas jau nu labāks pie mums izaugt nevar. Pēc tēva aiziešanas mūžībā pagāja 3 gadi, kad rudenī pie mājas necilā vīnogu krūmā ieraudzīju divus izcilus vīnogu ķekarus ar lielām ogām. Kad tās nogaršoju, sapratu - ja tādas vīnogas var izaugt Latvijā, tad tādām nu patiešām ir nākotne! Vērīgāk ieskatoties, pie sienas uz stieples atradu arī šķirnes nosaukumu – ‘Osobij’. Tā manā mantojumā nonāca izcila deserta vīnogu šķirne. Ar to tad arī aizsākās mana aizraušanās ar vīnogām un jaunu galda vīnogu šķirņu meklēšana un pārbaude. Darbojoties Vīnkopju un vīndaru biedrībā, izdevies kolekciju paplašināt līdz 150 šķirnēm. Kolekcijas veidošanā, šķirņu izpētē un daloties savās zināšanās daudz palīdzējis Ģirts Miķelsons - lielākā daļa vīnogu šķirņu nāk tieši no viņa. Tāpat par šķirnēm un vērtīgiem padomiem esmu pateicīgs Gvido Dobelim - mana tēva draugam un domubiedram, Ēvaldam Piļkam -īstam vīnogu sapratējam un meistaram savā lietā, Gunvaldim Vēsmiņam - selekcionāram ar lielo burtu , kurš nekad nav liedzis padomu slimību apkarošanā un jaunu šķirņu izveidē, arī Andrim Dišleram – par vīna šķirņu un vīnu vērtējumu, Mārtiņam Barkānam - par padomiem un materiāliem vīna ražošanā un vēl daudziem citiem, līdzīgiem vīnogaudzētājiem - fanātiķiem.

Vīna vīnogu šķirņu izpētei esmu pievērsies pēdējos gados un daži manis darinātie vīni bijis pārsteigums ne vien pašam, bet arī izsmalcinātiem vīna pazinējiem.

Būsim priecīgi jums palīdzēt, lai arī jūsu mājās augtu ražens vīnkoks, kurš priecētu ar saldām un sulīgām ogām.

Esat laipni gaidīti mūsu saimniecībā , - gan uz ražas apskati un nogaršošanu, gan arī, lai izvēlētos savam dārzam savu vīnogu!

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresVīnogas, vīnogu stādi    Bezsēklu vīnogu šķirnes, stādi    Galda vīnogu šķirnes, stādi    Universālās vīnogu šķirnes, stādi    Vīna vīnogu šķirnes, stādi    Siltumnīcas vīnogu šķirnes, stādi Vīni Vīna darītavas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 9769
Meklēšanas rezultātos parādīts : 11776

Olymp, fitnesa klubs
Olymp, fitnesa klubsUzmanību! Akcija. Pērkot abonementu ar laika ierobežojumu uz gadu, cena tikai 15Ls.
220.lv interneta veikala ofiss
220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Mavia, SIA
Mavia, SIAUnikāla iespēja izlidināties ar motodeltoplānu profesionāļa vadībā. No putna lidojuma izbaudīt apkārtējās pasaules skaistumu.
Arco Color Latvija, SIA
Arco Color Latvija, SIAArco Color Latvija piedāvā pulverkrāsošanas pakalpojumu tērauda, alumīnija un citu metālu detaļām. Mūsu klienti darbojas celtniecības, jumta pārklājumu, ventilācijas sistēmu, logu un durvju ražošanā, kā arī dažādu interjera dizaina elementu izgatavošanas jomā.
Švinkates, viesu nams
Švinkates, viesu namsViesu māja Švinkates, piedāvā atpūtas zāli ar kamīnu, virtuvi, gultasvietām un pirti. Pie mājas atrodas gleznains dīķis, kurā var arī makšķerēt.
Mēnesnīcas, viesu nams
Mēnesnīcas, viesu namsViesu māja Mēnesnīcas, atrodas Grīvas upes krastā, piedāvājam naktsmītnes,kamīnzāle līdz 30 personām, sauna, labiekārtota virtuve, ugunskura vieta, volejbola laukums.
Sumbrs, kafejnīca - motelis
Sumbrs, kafejnīca - motelisKafejnīca - motelis, ēdiena pasūtīšana ceļā, iespējams klāt galdus līdz 50 cilvēkiem.
Big Ben, nocenota sadzīves tehnika
Big Ben, nocenota sadzīves tehnikaLielāka daļa preču, ko mēs piedāvājam, ir nocenotas (graded). Daudzas no precēm, ko mēs pārdodam, ir jaunas. Garantijas serviss, bezmaksas piegāde.
Tukuma muzejs
Tukuma muzejsTukuma muzejs regulāri rīko mākslas, vēstures un etnogrāfijas izstādes. Piedāvā apmeklēt ekskursijas, kā arī mākslas un kultūras pasākumus. Piedalās projektos un gatavo plašu zinātnisko publikāciju klāstu. Paralēli tam muzejs veic intensīvu izglītojošu darbu, piedāvājot radošās darbnīcas bērniem.
Albatross SPA
Albatross SPAPēc atjaunošanas durvis vēris mājīgais Albatross SPA atpūtas komplekss. Atpūtas kompleksā ir 25m peldbaseins ar trīs celiņiem ar 28 °C ūdens temperatūru, baseina dziļums seklākajā galā ir 1 metrs, vidū – 1,5 metri, dziļākajā galā 2 metri, 7m bērnu baseins ar ūdens temperatūru 32 °C, vidējais dziļums 0.5 metri, sauna un tvaika pirts.
Visi banneri