Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Skangaļu muiža, viesu nams

Skangaļu muiža, viesu nams

Skangaļu muiža 1, Liepas pagasts, Cēsu novads, Latvija, LV-4128
(+371) 25300030
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Skangaļu muiža atrodas skaistā vietā Vidzemes vidienē Liepā, starp divām pilsētām – vēsturisku un tūristu iecienītām pilsētām – Cēsīm un Valmieru. Aptuveni 11 km tālāk atrodas arī Rauna, kas tiek tautā saukta par mazo Šveici. Pie mums atbraucot, var apskatīt dabas objektus - Mazo vai Lielo ellīti, Līču-Lanģu klintis un pastaigu takas posmā esošo Sietiņiezi un Grīviņiezi, kā arī Kazu Gravu. Netālu ir arī Raunas Staburags, Ērgļu klintis un Vaives Dzirnavas. Tāpat var doties ekskursijā uz kaimiņos esošo Eduarda Veidenbauma memoreālo muzeju "Kalāči" un Maizes māju. Veldzēties varat netālu esošajā Startu ezerā. Pa ceļas uz muižu, varat apstāties un apskatīt Baltijā augstāko Dzelzsceļa tiltu pār Raunas upi.

Muiža kopš 1843. gada piederējusi baltvācu muižnieku Knīrimu dzimtai. Voldemārs fon Knīrims 1849 - 1935 (profesors, agronomijas zinātņu doktors) lauku muižu ar saimniecību, zemi, izmantoja savām vajadzībām kā vasaras mītni. Zviedrijas premjerministrs Ūlofs Palme (V. Knīrima mazdēls) 1927 – 1986 Skangaļu muižā pie sava vectēva pavadīja savas bērnības vasaras līdz 1935 gadam, ko savā grāmatā aprakstīja Ūlofa māsa Katrīna Palme "Vasara Skangaļos".

2023.gada sākumā muižas ēkas un teritorija ir nodota Latvijas Bērnu atbalsta fonda rokās, kas ar sirds siltumu un rūpēm gādās par tās turpmāku attīstību un pilnveidi. Muižas teritorijā izveidota viesu māja, plaša nometņu māja, kā arī konferenču zāle un semināru telpas. Viesiem vasaras sezonā jāņem vērā, ka teritorijā notiek dažāda veida bērnu nometnes, bet, ņemot vērā muižas teritorijas plašumus un iespējas, nometņu norise neietekmē viesu atpūtu un dabas baudīšanu. Ņemot vērā, ka Latvijas Bērnu atbalsta fonds ir sabiedriskā labuma bezpeļņas organizācija, tad visi ienākumi par muižas ēku vai teritoriju izmantošanu tiks novirzīti bērnu nometņu un apmācību vietas pilnveidei.

Omulīgajā muižas ēdamzālē iespēja baudīt prasmīgu pavāru sarūpētu maltīti. Ēdienreizēs piedāvājam pašaudzētus sezonas dārzeņus, augļus, ogas.

Skangaļu muižas bijušajā klēts ēkā iekārtota ekspozīcija, kur par muižas vēsturi, tagadni un nākotnes iecerēm uzzināsiet gida stāstījumā un muižas kompleksa apskates laikā.

Bezmaksas WiFi

Visās ēkās ir pieejams bezmaksas internets, bet tā kvalitāte ir atkarīga no Jūsu numuriņa novietojuma.

Bezmaksas stāvvieta. Teritorijā ir pieejamas vairāki stāvlaukumi jūsu autotransporta novietošanai. Nometņu vajadzībām autobusi var ērti iebraukt pagalmā dalībnieku izlaišanai / uzņemšanai.

Kafijas automāts. Ēdamzālē atrodas jebkurā brīdī klientiem pieejams kafijas automāts un viss nepieciešamais tējas pagatavošanai.

Bērnu rotaļu laukums. Teritorijā ir šūpoles, slidkalniņš, bērnu mājiņa, troses celiņš, volejbola laukums, Geocaching trase u.c. izklaides iespējas bērniem.

Pirts. Pēc pasūtījuma izkurinām pirti. Līdzās ir dīķis, ugunskura vieta ar bluķīšiem un grils.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuižas Skatīt vairāk   Atpūtas bāzes, centri, kompleksi    Naktsmītnes       2-vietīgi numuri       3-vietīgi numuri       4-vietīgi numuri    Apartamenti Telpas konferencēm un semināriem Pirtis
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 15169
Meklēšanas rezultātos parādīts : 220793


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
LD apartamenti
LD apartamentiLaipni lūdzam!
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempings
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempingsTIPI VILLAGE - unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā rast jaunas izjūtas nakšņojot mūsu Tipi teltīs, saplūst ar dabu, baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, redzēt briežu un stirnu barus, supot apkaimes ūdeņos, doties pārgājienā pa meža takām, šaut ar loku, baudīt dabiskas ainavas skaistumu un gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu.
AQUA SAN, SIA, santehnika
AQUA SAN, SIA, santehnikaAQUA SAN. Peldbaseini un SPA baseini, projektēšana, aprīkojuma uzstādīšana. SPA baseins - sporta kompleksam, skolai, privātmājai, dārzam, viesnīcai vai medicīnas rehabilitācijas centram.
Jāņa Zābera memoriālais muzejs
Jāņa Zābera memoriālais muzejsJāņa Zābera muzejs izveidots 1973.gada vasarā, tūlīt pēc izcilā Latvijas operas tenora nāves. Dzimtajās mājās var apskatīt fotogrāfijas no viņa dzīves gājuma, afišas, operu tērpus.
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikals
Tehnika darbam un atpūtai, tehnikas veikalsTehnikas veikals ir pasaules vadošo meža un dārza tehnikas ražotāju pārstāvis. Nodrošinām kvalitatīva apkalpošanu, servisu un zemākās cenas!
Sauleskalns, pirts
Sauleskalns, pirtsViesību māja "Sauleskalns" - 19km no Rīgas. Līdz 50 cilvēkiem. Pirts, baseins. Mazā pirts - līdz 15 cilvēkiem, dīķis.
Improvement, SIA
Improvement, SIABeramo kravu piegāde (dolomīta šķembas, grants, smilts, melnzeme). Teritoriju labiekārtošana. Bruģa ieklāšana. Piebraucamo, servitūta, piemājas un lauku ceļu būve.
VI&P, metālapstrāde
VI&P, metālapstrādeInterjera dizains. Privātmāju projekti. Privātmāju projektus un dizaina projektus. Metālapstrāde, metāla, disku pretkorozijas apstrāde.
Dalss & Co
Dalss & CoPreces mājai un dārzam, puķu sīpoli un sīpoliņi, gumi, sakneņi, ziemcietes podos, hortenzijas, graudzāles, garšaugi, augāugi, sēnes, micēlijs, koku stādi. Mājas tekstils, preces gultas veļa, virtuves piederumi un daudz kas cits.
Visi banneri