Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Skangaļu muiža, viesu nams

Skangaļu muiža, viesu nams

Skangaļu muiža 1, Liepas pagasts, Cēsu novads, Latvija, LV-4128
(+371) 25300030
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Skangaļu muiža atrodas skaistā vietā Vidzemes vidienē Liepā, starp divām pilsētām – vēsturisku un tūristu iecienītām pilsētām – Cēsīm un Valmieru. Aptuveni 11 km tālāk atrodas arī Rauna, kas tiek tautā saukta par mazo Šveici. Pie mums atbraucot, var apskatīt dabas objektus - Mazo vai Lielo ellīti, Līču-Lanģu klintis un pastaigu takas posmā esošo Sietiņiezi un Grīviņiezi, kā arī Kazu Gravu. Netālu ir arī Raunas Staburags, Ērgļu klintis un Vaives Dzirnavas. Tāpat var doties ekskursijā uz kaimiņos esošo Eduarda Veidenbauma memoreālo muzeju "Kalāči" un Maizes māju. Veldzēties varat netālu esošajā Startu ezerā. Pa ceļas uz muižu, varat apstāties un apskatīt Baltijā augstāko Dzelzsceļa tiltu pār Raunas upi.

Muiža kopš 1843. gada piederējusi baltvācu muižnieku Knīrimu dzimtai. Voldemārs fon Knīrims 1849 - 1935 (profesors, agronomijas zinātņu doktors) lauku muižu ar saimniecību, zemi, izmantoja savām vajadzībām kā vasaras mītni. Zviedrijas premjerministrs Ūlofs Palme (V. Knīrima mazdēls) 1927 – 1986 Skangaļu muižā pie sava vectēva pavadīja savas bērnības vasaras līdz 1935 gadam, ko savā grāmatā aprakstīja Ūlofa māsa Katrīna Palme "Vasara Skangaļos".

2023.gada sākumā muižas ēkas un teritorija ir nodota Latvijas Bērnu atbalsta fonda rokās, kas ar sirds siltumu un rūpēm gādās par tās turpmāku attīstību un pilnveidi. Muižas teritorijā izveidota viesu māja, plaša nometņu māja, kā arī konferenču zāle un semināru telpas. Viesiem vasaras sezonā jāņem vērā, ka teritorijā notiek dažāda veida bērnu nometnes, bet, ņemot vērā muižas teritorijas plašumus un iespējas, nometņu norise neietekmē viesu atpūtu un dabas baudīšanu. Ņemot vērā, ka Latvijas Bērnu atbalsta fonds ir sabiedriskā labuma bezpeļņas organizācija, tad visi ienākumi par muižas ēku vai teritoriju izmantošanu tiks novirzīti bērnu nometņu un apmācību vietas pilnveidei.

Omulīgajā muižas ēdamzālē iespēja baudīt prasmīgu pavāru sarūpētu maltīti. Ēdienreizēs piedāvājam pašaudzētus sezonas dārzeņus, augļus, ogas.

Skangaļu muižas bijušajā klēts ēkā iekārtota ekspozīcija, kur par muižas vēsturi, tagadni un nākotnes iecerēm uzzināsiet gida stāstījumā un muižas kompleksa apskates laikā.

Bezmaksas WiFi

Visās ēkās ir pieejams bezmaksas internets, bet tā kvalitāte ir atkarīga no Jūsu numuriņa novietojuma.

Bezmaksas stāvvieta. Teritorijā ir pieejamas vairāki stāvlaukumi jūsu autotransporta novietošanai. Nometņu vajadzībām autobusi var ērti iebraukt pagalmā dalībnieku izlaišanai / uzņemšanai.

Kafijas automāts. Ēdamzālē atrodas jebkurā brīdī klientiem pieejams kafijas automāts un viss nepieciešamais tējas pagatavošanai.

Bērnu rotaļu laukums. Teritorijā ir šūpoles, slidkalniņš, bērnu mājiņa, troses celiņš, volejbola laukums, Geocaching trase u.c. izklaides iespējas bērniem.

Pirts. Pēc pasūtījuma izkurinām pirti. Līdzās ir dīķis, ugunskura vieta ar bluķīšiem un grils.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuižas Skatīt vairāk   Atpūtas bāzes, centri, kompleksi    Naktsmītnes       2-vietīgi numuri       3-vietīgi numuri       4-vietīgi numuri    Apartamenti Telpas konferencēm un semināriem Pirtis
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 14890
Meklēšanas rezultātos parādīts : 216815

Sers, karnevāla tērpu noma
Sers, karnevāla tērpu nomaPlašā izvēlē piedāvājam karnevāla tērpus gan bērniem, gan pieaugušajiem (tērpi, kostīmi, maskas, tērpu atribūti, parūkas).
Vidi, viesu nams
Vidi, viesu namsAtpūta pie Sasmakas ezera. Vieta svinību, sporta pasākumu un nometņu organizēšanai. Banketu zāle un pirts.
Bonaselect, mēbeles
Bonaselect, mēbelesMūsu mēbeļu interneta veikals atšķiras ar garantētiem piegādes laikiem, jo mūsu transports ceļo pa Eiropas valstīm neatkarīgi no pasūtījumu daudzuma. Mēs neierobežojam klientu iztēli un palīdzam izvēlēties unikālas materiālu krāsas un faktūru kombinācijas. Pats galvenais, ka mēs strādājam priekš klientiem, lai palīdzētu aprīkot Jūsu mājas. Mēs piedāvājam stilīgas, praktiskās un ērtas mēbeles Jūsu mājām bez mākslīga uzcenojuma. Uz doto brīdi mūsu piedāvājumā ir vairāk nekā 200 000 mēbeļu variāciju no 150 ražotājiem. Jūs neatradāt interneta veikalā meklēto? Droši vien mēs vienkārši tehniski nepaspējām to pievienot. Rakstiet vai zvaniet mums, mēs palīdzēsim atrast, izvēlēties un pasūtīt. Piegādāsim tieši laikā. Katalogi un materiālu paraugi ir pieejami mūsu birojā Rīgā, Sniķeres ielā 29 k2. Gaidām Jūs 9:00-16:30 darba dienās.
KMH kvadraciklu un motociklu noma
KMH kvadraciklu un motociklu nomaEsam izveidojuši interesantu trasi tikai 30km attālumā no Rīgas, kur jūs varat atpūsties, uzlādēties un apgūt jaunas iemaņas. KMH trase ir lieliska vieta, kur aktīvi pavadīt laiku kopā ar draugiem, kolēģiem un ģimeni. Nomā mēs piedāvājam pārbaudītu ražotāju - Honda, KTM, Suzuki un Polaris mototehniku.
Palmas, brīvdienu māja
Palmas, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Palmas atrodas 1500 metri no jūras, Jūrkalnes centrā : divstāvu jauna guļbūves ēka, divas atsevišķas istabas otrā stāvā, gultas vietu skaits 8, ir virtuve (ledusskapis plīts, trauki, izlietne, silts ūdens) duša, vc,
Vašlejas, viesu māja
Vašlejas, viesu mājaVašlejas - viesu nams Tukumā, sakoptā lauku vidē. Vieta pasākumiem, naktsmītnes, kamīnzāle, karaoke, pirts. Piknika vietas, teniss.
Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs Timotejs
Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs TimotejsBērnu centra mērķis ir atbalstīt trūcīgo un sociāli izstumto ģimeņu bērnus. Šajā centrā viņiem ir iespēja apmierināt elementāras higiēniskās vajadzības – nomazgāties, izmazgāt drēbes, arī apmainīt drēbes – netīrās atdot mazgāšanā un uzvilkt tīras.
Ekoloģiskas lineļļas koka krāsas
Ekoloģiskas lineļļas koka krāsasEkoloģiska lineļļas koka krāsa Ecolin āra un iekšdarbiem. Izceļ koksnes dabīgo struktūru un virsma pēc apstrādes kļūst matēta, un nodilumu izturīga.
Iešnalė, lauku māja
Iešnalė, lauku mājaModernā lauku saimniecība "Iešnalė" atrotads Žemaitijas nacionālā parka teritorijā, Iešnalis ezera krastā.
Leļļu galerija, miniatūra karaļvalsts, apskates objekts
Leļļu galerija, miniatūra karaļvalsts, apskates objektsKaraliste sastāv no miniatūras pils mājas pagalmā, leļļu galerijas un garderobes .Tas ir ļoti populārs un unikāls tūristu pilsētas objekts. Jums tiek piedāvāta fotogrāfēšanās iespēja uz pils fona.Karaļa garderobe - ģērbuvē atrodami vairāk nekā 550 grezni dažādu izmēru sieviešu, bērnu un vīriešu tērpi. Leļlu galerija - apskatāmas vairāk kā 170 darbi.
Visi banneri