Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs

Bauskas iela 4, Vecumnieki, Vecumnieku pagasts, Bauskas novads, Latvija, LV-3933
(+371) 63920586
(+371) 29323741
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Krājumu glabātāja: Rita Kovala

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centrs dibināts 1997. gada 11. novembrī. Tas atrodas Vecumnieku pagasta Sarkanajā skolā. Centra telpa iekārtota toreizējā skolas pārziņa Andreja Spekkes dzīvokļa viesistabā (te līdz 10 gadu vecumam auga latviešu izcilais zinātnieks, vēsturnieks, diplomāts Arnolds Spekke).

Vecumnieku pagasta novadpētniecības centra ekspozīcijā plašs materiālu klāsts par Arnoldu Spekki, viņa diplomāta darbu ārzemēs, viņa sarakstītās grāmatas.

Kā arī daudz materiālu par Vecumnieku pusē dzīvojošā Visvalda Klīves ģimeni, viņu bēgļu gaitām un profesora atgriešanos Latvijā 1990. gadā, kā arī viņa izdotās grāmatas.

Aplūkojams stends par senatni, materiāli par Pirmā Pasaules kara un Otrā Pasaules kara notikumiem, deportācijām. Ieskats pagasta pašdarbnieku kolektīvu darbībā un sporta aktivitātēs Vecumniekos. Aplūkojama izstāde par Sarkano skolu – 125 gadu garumā.

Darba laiks:

Otrdienās, trešdienās un piektdienās 10:00 – 15:00

(izņemot valsts noteiktās brīvdienas un svētku dienas)

Piesakoties vismaz vienu dienu iepriekš, iespējams apmeklēt novadpētniecības centru arī citā laikā.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Muzeji
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 1669
Meklēšanas rezultātos parādīts : 38230


Baltic Media, tulkojumu birojs
Baltic Media, tulkojumu birojsTulkošanas birojs Baltic Media Ltd. ir vadošais valodu pakalpojumu uzņēmums Ziemeļeiropā. Tas nodrošina tulkošanas un lokalizācijas, kā arī valodu apmācības pakalpojumus. Tulkojumi no un uz zviedru, somu, dāņu, īslandiešu, norvēģu, fēru, vācu, angļu, poļu, krievu, latviešu, lietuviešu un igauņu valodām.
Granda, galdniecība
Granda, galdniecībaFirmas Granda, galdniecības darbi. Kāpņu izgatavošana, uzstādīšana; mēbeļu izgatavošana; ozolkoka alus mucas; pirts kubli un karstie kubli; koka vannas.
Invite, ielūgumi
Invite, ielūgumiKāzu ielūgumi, galda kartes, ēdienkartes, personalizētas šampanieša pudeles, kājas mežģīnes līgaviņām, gredzenu spilventiņi un citi kāzu aksesuāri. Rūpīgs roku darbs.
LMIC servisa centrs
LMIC servisa centrsLMIC SERVISS ir autorizēts SIEMENS servisa partneris. Veicam SIEMENS mobilo telefonu garantijas un pēcgarantijas remontus. Labojam NOKIA, SAMSUNG, SonyEricsson, Motorola u.c.
Unce, viesu nams
Unce, viesu namsAtrodamies tūristiem izdevīgā vietā 200 metrus no Valmieras autoostas. Mūsu klientiem tiek piedāvāta iespēja izbaudīt mieru un klusumu. Nakšņošanai piedāvājam skaistus numuriņus, kā arī iespēju pašam pagatavot sev vēlamo maltīti.
Skrundas muiža, viesnīca
Skrundas muiža, viesnīcaSkrundas muižas viesnīcas apartamentos ērti jutīsies kā pieaugušie, tā arī bērni, tā būs piemērota gan īsai vizītei, gan arī ilgstošai dzīvošanai. Augstie komforta standarti un mājīgā gaisotne ļaus Jums izbaudīt lielisku atpūtu.
Marteks noma, autoserviss
Marteks noma, autoservissMarteks auto piedāvā plašu auto rezerves daļu un piederumu klāstu no pasaulē pazīstamākajiem ražotājiem. Mūsu auto centrā Jūs noteikti atradīsiet to, kas nepieciešams Jūsu auto.
Iecavnieki, viesu māja
Iecavnieki, viesu mājaViesu māja "Iecavnieki" atrodas klusā meža ielokā, Jaunjelgavas novadā, stundas braucienā no Rīgas. Pirts ar baseinu, zāle banketu rīkošanai (50 pers.). Sešas istabiņas ar dušu un WC katrā. Sporta laukumi. u.c.
Gravtex, SIA
Gravtex, SIARažojam:
- unikālus koka dekoratīvos sienu paneļus,
- fasādes apdares paneļus no saplākšņa, kas ir ideāls risinājums ēku un telpu apdarē.
Lumag Machinery Baltic
Lumag Machinery BalticJaudīga un kvalitatīva malkas sagatavošanas tehnika. Benzīna dzinēja, elektromotora un traktora piedziņas profesionālie, hidrauliskie malkas skaldītāji.
Visi banneri