Apraksts

Ozolnieku novada Salgales pagastā Lielupes krastā atrodas pirmā Latvijas Republikas prezidenta Jāņa Čaktes dzimtas īpašums“Auči”, kur 2018.gadā atjaunotajā kalpu mājā ir tapusi ekspozīcija, kas piedāvā nevis tradicionālu memoriālo muzeju eksponātu izkārtojumu, kas vedina uz konkrētas personas klātbūtni pagātnes formā, bet paplašina robežas, piedāvājot domas klātbūtni, idejas klātbūtni:

Jāņa Čakstes dzīves būtiskākie notikumi kā personības veidošanās ceļš – tas sasaucas ar ikviena apmeklētāja (topošas personības, nobriedušas personības..) personīgo pieredzi;

Jāņa Čakstes vērtību sistēma, demokrātija kā kompromisu māksla, kā kalpošana sabiedrībai veido asocācijas ar norisēm mūsdienu sabiedrībā, kā arī rosina izvērtēt savas prioritātes;

Stāsts par “Auču” saimniecību un dzimtas likteņi atklāj, ko nozīmē būt latvietim likteņa līkločos,kāda nozīme ir ģimenei cilvēka dzīvē un vēl – ko mums nozīmē dzimtas mājas.

Apmeklējums iespējams ar iepriekšēju pieteikšanos pa tālr. +37126392154 vai e-pastā freimaneineta@gmail.com

Galerija
Video
  • video
Produkti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozares
Karte
    Statistika:
    Pilnībā apskatīts : 247876
    Meklēšnas rezultātos parādīts : 589487
    Olymp, fitnesa klubs
    Olymp, fitnesa klubsFitnesa klubs Olymp piedāvā jaunākās paaudzes trenažieru zāli, aerobiku, karate, boksa nodarbības. Grupu nodarbību zāle ar peldošo grīdu, stiepšanās telpa, fitobārs, sauna, solārijs.
    Lilaste, atpūtas komplekss
    Lilaste, atpūtas komplekssKomfortabli viesnīcu numuri, un guļbūves namiņi, banketu zāle, kamīnzāle, kurās varat pavadīt gan svētkus, gan seminārus – tas viss vienmēr ir Jūsu rīcībā.
    Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnika
    Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnikaZobārstniecības pakalpojumi. Bērnu zobārstniecība. Stomatoloģija. Zobu mākslinieciskā restaurācija. Zobu protezēšana.
    ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiem
    ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiemZOONA, radio sistēmu dzīvniekiem tirdzniecība. Partneri ir ASV kompānija PetSafe. PetSafe izstrādā radio un elektroniskas ierīces, kuras uzlabo cilvēku un dzīvnieku attiecības.
    DEVI, siltumtehnika
    DEVI, siltumtehnikaDEVI ir vienīgais uzņēmums elektrotehniskās rūpniecības nozarē, kas ražo un pilnveido elektrisko apsildes kabeļu un termoregulatoru kompleksās sistēmas.
    Ziepju virtuve
    Ziepju virtuvePiedāvājam : ziepju masas, bāzes šampūnam, dušas želejai un matu balzamam, krāsvielas, perlamutri (mikas), gliteri (spīdumi), pārtikas aromātus, ēteriskās eļļas, smaržvielas, bāzes eļļas un sviestus, ziepju formas, instrumentus ziepju veidošanai un iepakošanai.
    Dr. Viestura Vīndedža traumatologa - ortopēda ārsta prakse
    Dr. Viestura Vīndedža traumatologa - ortopēda ārsta prakseMedicīniskās manipulācijas, blokādes - medikamentu ievade, pleca operācijas, elkoņa locītavu operācijas, plaukstas locītavas operācijas, gūžas locītavas un augšstilba operācijas, ceļa locītavas operācijas, potītes un pēdas operācijas
    Ķekavas zoo
    Ķekavas zooAtpūtas kompleks atrodas 3 km no Ķekavas centra, klusā un ļoti skaistā vietā, blakus upei Ķekaviņa. Kamīnzāle, pirts, dabas takas.
    Malvīne, viesu māja
    Malvīne, viesu mājaMalvīne. Brīvdienu māja Ciriša ezera krastā. No ezera redzama Aglonas bazilika. Pirts, banketu zāle, telšu vietas.
    Riekstkalni, stādaudzētava
    Riekstkalni, stādaudzētavaSpecializētā riekstkoku stādaudzētava "RIEKSTKALNI" piedāvā Latvijas klimatam piemērotus, salizturīgus riekstkoku stādus no Kanādas. Mūsu stādi tiek audzēti no labāko Kanādas šķirņu mātes koku sēklām, kas dod iespēju stādiem labāk pielāgoties Latvijas klimatam, augsnei un gaismas režīmam.
    Visi banneri
    laba_seta.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma