Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jāņa Zābera memoriālais muzejs

Jāņa Zābera memoriālais muzejs

Vecais Ceplis, Meirāni, Indrānu pagasts, Madonas novads, Latvija, LV-4826
(+371) 29355123
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Pusceļā starp Praulienu un Lubānu, šosejas malā blakus Aiviekstei stāv sens nams no laukakmeņiem – muzejs Vecais Ceplis. 

Jāņa Zābera muzejs viņa dzimtajās mājās tika atklāts 1973. gada 11. augustā – dziedātāja dzimšanas dienā, tikai dažus mēnešus pēc viņa nāves. Piemiņas koncertu līdzās mājai iekārtotajā koncertestrādē noklausījās vairāk nekā trīs tūkstoši visu paaudžu klausītāju. Vairākus gadus, pieminot izcilo mākslinieku, ap viņa dzimšanas dienas laiku viņa tēva mājās tika rīkoti koncerti. 

Šī sabiedriskā muzeja izveidē iniciatīvu uzņēmās dziedoņa draugs, Lauksaimniecības akadēmijas docents, vēlākais akadēmiķis Sigizmunds Timšāns kopā ar operteātra kolēģi Maiguru Andermani. Lielu atbalstu sniedza vietējie kolektīvi, Madonas novadpētniecības un mākslas muzejs ar Annu Rudenāju priekšgalā, Zābera draugi un kolēģi. Pašlaik Jāņa Zābera muzejs Vecais ceplis ir Zāberu ģimenes privātīpašums, par kuru gādā dziedātāja brāļa Miervalža meita Gunta Brieze. 

Pīķa dāmas Hermaņa melnā uniforma un Antiņa zelta jātnieka tērps Vecajā ceplī novietoti līdzās Jāņa ģitārai un Zāberu ģimenes vijolei un cītarai, konservatorijas diplomam, citiem dokumentiem, fotogrāfijām un piemiņas lietām.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji    Muzeja ekspozīcijas    Tūrisma apskates objekti    Ekskursijas Atpūta pie dabas Izbraucieni ar laivām    Telšu vietas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 32413
Meklēšanas rezultātos parādīts : 476676

Sauna katram , veikals
Sauna katram , veikalsIebūvējam saunas pēc individuāla projekta. Pirts aksesuāri. Pirts krāsnis. Sāls istabas, paneļi. Gatavas saunu kabīnes. Aprīkojuma uzstādīšana.
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempings
Nomadic Homes glempings Tipi village, glempingsTIPI VILLAGE - unikāla atpūtas vieta ar plašu teritoriju, kurā rast jaunas izjūtas nakšņojot mūsu Tipi teltīs, saplūst ar dabu, baudīt klusumu un mieru tālu no pilsētas, redzēt briežu un stirnu barus, supot apkaimes ūdeņos, doties pārgājienā pa meža takām, šaut ar loku, baudīt dabiskas ainavas skaistumu un gūt neaizmirstamu lauku piedzīvojumu.
Anemones, glempings
Anemones, glempingsGlampings Anemones ir jauna atpūtas vieta Plieņciemā 900m no jūras. Glempings atrodas priedēm apaugušā, apzaļumotā, ziedošā teritorijā. Blakus: pastaigu takas, kurās aug mellenes, brūklenes un sēnes. Glempings aprīkots ar virtuves zonu, kurā atradīsiet ledusskapi, traukus, indukcijas plītiņu, mikroviļņu krāsni, kafijas automātu. Namiņā ir duša, tualete, gaisa siltumsūknis (temperatūru var dzesēt vai uzsildīt), granulu kamīns.
Granda, galdniecība
Granda, galdniecībaFirmas Granda, galdniecības darbi. Kāpņu izgatavošana, uzstādīšana; mēbeļu izgatavošana; ozolkoka alus mucas; pirts kubli un karstie kubli; koka vannas.
Masāžas studija 8
Masāžas studija 8Limfodrenāžas masāža uzlabo jūsu veselību vairojot enerģiju un vitalitāti, uzlabo vielmaiņu, imūnsistēmu, miegu, darba efektivitāti, veicina asins cirkulāciju, padara tvirtāku ādu samazina tūsku, ķermeņa apkārtmērus un celulītu.
Dzīpari S, tekstila izstrādājumi
Dzīpari S, tekstila izstrādājumiDzīpars piedāvā roku darbu izstrādājumus no lina un vilnas. Darbs tiek veikts uz vecā tipa koka stellēm, kās redzamas brīvdabas muzejā.
Pūdnīku skūla, keramika
Pūdnīku skūla, keramikaSvēpētā jeb tā sauktā dūmotā, melnā keramika. Sena podniecības tehnoloģija, kur augstas meistarības pamatā ir gudra atturība, vienkāršs skaistums un praktiskums.
Rotu pļava
Rotu pļavaAtļaujies būt pamanāma! Dabīgā akmens kaklarotas, rokassprādzes un dažādi auskari. Tava ideja - mans darbs! 
Magma, SIA
Magma, SIASIA "Magma" - santehnikas tirdzniecība un ražošana. Dibināta 1996.gada 23.februārī. Tas ir 100 % latviešu uzņēmums, kas no neliela ģimenes uzņēmuma ir izaudzis par stabilu, drošu, dinamisku santehnikas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumu Latvijā. Ražo lokanos pievadus un jaucējkrānus zem MAGMA zīmola. Uzņēmuma mērķis - pārdot vislabākos jaucējkrānus. Uzņēmums sniedz klientiem maksimāli pilnu servisa paketi, sākot ar konsultācijām līdz ieviešanai tirdzniecībā.
Capsellam, SIA
Capsellam, SIAZārki - Tiek izgatavoti no augstas kvalitātes materiāla
kas tiek iegādāts no mūsu pašu kokapstrādes uzņēmumiem.Zārku izgatavošana ilgst no pāris stundām un ne vairāk, kā 24 stundām.
Visi banneri