Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама

Velnezers (Čortoks), озеро

Šķeltovas pagasts, Krāslavas novads, Latvija
 
ВсёПредложениеКарта
Описание
Ir jauka, saulaina rudens diena. Saulīte liek smaidīt. Mēs dodamies uz vienu no Latgales brīnumskaisto vietu, Velnezeru. Kurš atrodas ceļa posmā Aglona-Krāslava.Jau pats ceļa posms līdz Čortokam spēj ieinteresēt. Šajā ceļa posmā atrodas divi ezeri, kuriem pa vidu ir ceļš. Braucot šiem ezeriem pa vidu rodas tāda sajūta, ka braucam pāri tiltam. Tālāk seko straujšs pagrieziens, visapkārt pasakains mežs. Pagriežamies uz priežu meža ieskautā, grantētā ceļa paceļamies nedaudz uz kalniņa un ieraugam stāvvietu, kura ir domāta autobusiem. Pa koku galotēm klusām un mierīgi šalc vējš un, kaut kur tālumā čivina putņš. Dodoties tālāk pa ceļu, mēs ieraugām plašu autostāvvietu, un tiešu tai pretī paveras skats uz Čortoku.Ne mirkli nekavējoties dodamies tuvāk ezeram. Mēs ejam, pa dēlīšu klātu ceļu un trepēm. Ejot aizvien tēlāk paveras, aizvien, gleznaināks skats. Jā, mēs bijām pārsteikti par Velnezera, izteikti zaļo krāsu. Skats tiešām priecē ne tikai acis, bet arī dvēseli. Pieejam pavisam tuvu ezeram, atspiežamies pret koka margām un veramies zaļā ūdens dziļumā. Ūdenim, burtiskā nozīmē, var redzēt cauri, un tur apakšā ir baltas smiltis, un re, arī maza zivtiņa papeld mums garām. Tad paveramies uz horizontu un ieragam šo rudenīgi gleznaino ainu, un tad, tikai, gribas paņemt tīru papīra lapu, otiņu, krāsas un uzgleznot šo skatu. Nu, bet tā kā mums nesanāk uzgleznot šo skatu, tā mēs nolemjam apiet apkārt visam ezeram. Ejot apkārt ezeram gribas uzmest skatu uz skaistajām koku galotnēm, uz ezera mazajiem viļņu vizuļiem. Šeit ir tik labi un mierīgi, vieglais rudens vējiņš nomierina, šajā mirklī gribas uzkavēties šeit daudz ilgāk. Jā, ceļiniek, Tu to arī vari, jo 200m tālāk aiz stāvvietas, atrodas Jazikas ezers, speciāli iekārtota atpūtas vieta, šeit, Tu, pats vari sakurināt ugunskuru, uzcept varbūt kādu desiņu, un, ja ir vēss arī pasildīties, bet saulainā vasaras dienā atveldzēties ezera ūdenī. Tāpēc, tevi jau gaida Latgales, priežu meža ieskautais, Velnezers (Čortoks), brauc pats un līdzi ņem draugus, lai ir jautrāk!
ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаОбьекты для туристического осмотра Озера
Карта

Статистика:
Полнастю просмотрен : 14093
Показан в результатах поиска : 59705


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" - это относительно новый питомник, семейный бизнес, расположенный в волости Бирзгале Огрского района. Мы специализируемся на рассаде летних цветов и зимостойких растений. Мы также предлагаем рассаду овощей: помидоров, огурцов, тыквы, арбузов, дынь и других.
Jost Residence, дом для выходных
Jost Residence, дом для выходныхLuksusa brīvdienu māja, kur sanākt kopā ar draugiem un ģimeni, vai romantiskas, mājīgas un kvalitatīvas brīvdienas tikai diviem.
Big Ben, уцененная бытовая техника
Big Ben, уцененная бытовая техникаLielāka daļa preču, ko mēs piedāvājam, ir nocenotas (graded). Daudzas no precēm, ko mēs pārdodam, ir jaunas. Garantijas serviss, bezmaksas piegāde.
Copes, гостевой дом
Copes, гостевой домГостевой дом Цопес. Благоустроенные комнаты, банкетный зал, баня. Отдых на воде, рыбалка. 58км от Риги.
Arco Color Latvija, SIA
Arco Color Latvija, SIAArco Color Latvija предлагает услуги по порошковой покраске деталей из стали, алюминия и других металлов. Клиенты Arco Color Latvija работают в сферах: строительства, вентиляции, производства окон и дверей, покрытия крыш, а также изготовления разных элементов дизайна.
Veselības centrs Medeors pluss-S
Veselības centrs Medeors pluss-SMūsu Veselības centrs Medeors pluss-S” ir izveidots  ar nolūku sniegt palīdzību cilvēkiem ar muguras problēmām, sporta traumām, pēc operācijas rehabilitācijā, piedāvājam veselības uzturēšanas programmas biroja darbiniekiem, grūtniecēm, sievietēm pēcdzemdību periodā, kā arī tiem kuriem pāri 60 un vairāk.
Bea aizkaru centrs, салон
Bea aizkaru centrs, салонСалон занавесок Bea. Ткани занавесок и скатертей, штанги, рулло, вертикальные, горизонтальные жалюзи, аксессуары и принадлежности для шитья.
Dzīpari S, tекстильные изделия
Dzīpari S, tекстильные изделияDzīpars предлагают изделия ручных работ из льна и шерсти. Работа выполняется на деревянном станке старого вида, который можно увидеть в этнографическом музее.
Lottand prezentreklāma
Lottand prezentreklāmaAģentūra Lottand. Реклама, нанесение дреколья, презентационная реклама, дизайн, визуальная реклама, набивка на одежде, рекламные идеи.
Žagarkalns, кемпинг
Žagarkalns, кемпингКемпинг и лодочная база Жагаркалнс. Коллективные мероприятия отдыха, катание на лодках по рек. Места для пикника, прокат лодок, велосипедов, палаток.
Visi banneri