KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame

Velnezers (Čortoks), See

Šķeltovas pagasts, Krāslavas novads, Latvija
 
AlleAngebotDie Karte
Beschreibung
Ir jauka, saulaina rudens diena. Saulīte liek smaidīt. Mēs dodamies uz vienu no Latgales brīnumskaisto vietu, Velnezeru. Kurš atrodas ceļa posmā Aglona-Krāslava.Jau pats ceļa posms līdz Čortokam spēj ieinteresēt. Šajā ceļa posmā atrodas divi ezeri, kuriem pa vidu ir ceļš. Braucot šiem ezeriem pa vidu rodas tāda sajūta, ka braucam pāri tiltam. Tālāk seko straujšs pagrieziens, visapkārt pasakains mežs. Pagriežamies uz priežu meža ieskautā, grantētā ceļa paceļamies nedaudz uz kalniņa un ieraugam stāvvietu, kura ir domāta autobusiem. Pa koku galotēm klusām un mierīgi šalc vējš un, kaut kur tālumā čivina putņš. Dodoties tālāk pa ceļu, mēs ieraugām plašu autostāvvietu, un tiešu tai pretī paveras skats uz Čortoku.Ne mirkli nekavējoties dodamies tuvāk ezeram. Mēs ejam, pa dēlīšu klātu ceļu un trepēm. Ejot aizvien tēlāk paveras, aizvien, gleznaināks skats. Jā, mēs bijām pārsteikti par Velnezera, izteikti zaļo krāsu. Skats tiešām priecē ne tikai acis, bet arī dvēseli. Pieejam pavisam tuvu ezeram, atspiežamies pret koka margām un veramies zaļā ūdens dziļumā. Ūdenim, burtiskā nozīmē, var redzēt cauri, un tur apakšā ir baltas smiltis, un re, arī maza zivtiņa papeld mums garām. Tad paveramies uz horizontu un ieragam šo rudenīgi gleznaino ainu, un tad, tikai, gribas paņemt tīru papīra lapu, otiņu, krāsas un uzgleznot šo skatu. Nu, bet tā kā mums nesanāk uzgleznot šo skatu, tā mēs nolemjam apiet apkārt visam ezeram. Ejot apkārt ezeram gribas uzmest skatu uz skaistajām koku galotnēm, uz ezera mazajiem viļņu vizuļiem. Šeit ir tik labi un mierīgi, vieglais rudens vējiņš nomierina, šajā mirklī gribas uzkavēties šeit daudz ilgāk. Jā, ceļiniek, Tu to arī vari, jo 200m tālāk aiz stāvvietas, atrodas Jazikas ezers, speciāli iekārtota atpūtas vieta, šeit, Tu, pats vari sakurināt ugunskuru, uzcept varbūt kādu desiņu, un, ja ir vēss arī pasildīties, bet saulainā vasaras dienā atveldzēties ezera ūdenī. Tāpēc, tevi jau gaida Latgales, priežu meža ieskautais, Velnezers (Čortoks), brauc pats un līdzi ņem draugus, lai ir jautrāk!
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortSehenswürdigkeiten Seen
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 14029
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 59126


Pīlādži, Pflanzenzucht
Pīlādži, PflanzenzuchtAugļkopība. Mērķis ir nodrošināt ar kvalitatīviem, Vidzemes apstākļos pārbaudītiem, pašaudzētiem augļu koku un ogulāju stādiem.
Sīpoli, Gasthaus
Sīpoli, GasthausViesu māja Sīpoli atrodas 1 km no jūras. Skaists, dārzs, pirtiņa, viesu māja, banketu zāle, piknika vietas.
Zvejnieki 2000, SIA, atpūtas bāze
Zvejnieki 2000, SIA, atpūtas bāzeIkviena no četrām kotedžām ir paredzēta sešiem cilvēkiem un ir aprīkota ar elektriskajām baterijām. Pirts ar kamīnzāli, lapenes svinībām, atpūta pie Cieceres ezera.
Rucavas tradīciju nams Zvanītāji
Rucavas tradīciju nams ZvanītājiMāja iekārtota kā muzejs ar 19. gs. vidum raksturīgu iedzīvi – stellēm, saimes galdu, gultām, skapi, šūpuli, dažādiem saimniecībā izmantotiem priekšmetiem un rīkiem, tāpat Rucavai raksturīgo tautastērpu, cimdiem, zeķēm.
Lottand prezentreklāma
Lottand prezentreklāmaAģentūra Lottand. Reklāma, apdruka, prezentreklāma, dizains, vizuālā reklāma, apģērbu apdruka, reklāmas idejas.
Kristīne Boļšedvorova, Künstlerin
Kristīne Boļšedvorova, KünstlerinMāksliniece - keramiķe. Darbi no māla, porcelāna, akmensmasas, ģipša. Eļļas gleznas, akvareļi. Klusā daba, portreti, ziedi, ainavas, jūra, akti Pieņem pasūtījumus.
Vašlejas, Gasthaus
Vašlejas, GasthausVašlejas - viesu nams Tukumā, sakoptā lauku vidē. Vieta pasākumiem, naktsmītnes, kamīnzāle, karaoke, pirts. Piknika vietas, teniss.
Pūdnīku skūla, keramika
Pūdnīku skūla, keramikaSvēpētā jeb tā sauktā dūmotā, melnā keramika. Sena podniecības tehnoloģija, kur augstas meistarības pamatā ir gudra atturība, vienkāršs skaistums un praktiskums.
Aleksandra, sauna - atpūtas centrs
Aleksandra, sauna - atpūtas centrsVienmēr esam priecīgi Jūs redzēt mūsu jaunajās VIP saunās pašā pilsētas centrā. Jūsu rīcībā somu sauna, skaists, silts baseins ar kaskādi, hidromasāžu, pagaismu un mūsdienu filtrācijas sistēmu
LD apartamenti
LD apartamentiWillkommen
Visi banneri