Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Zaļās draudzes Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca

Zaļās draudzes Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca

Zaļās draudzes baznīca, Zaļenieku pagasts, Jelgavas novads, Latvija, LV-3011
(+371) 26747240
(+371) 26137247
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca pēc hercoga Gotharda Ketlera rīkojuma būvēta ap 1571.gadu katoļu kapelas vietā. Tagadējās mūra baznīcas celtniecība pabeigta 1872.gadā. Tumšā ozolkoka apdare rada ļoti interesantu un savdabīgu akustiku - skaņas nevis izplūst, kā tas notiek baznīcās ar augstām griestu velvēm, bet gan tiek slāpētas un teju vai uzsūktas baznīcas koka dēļos. Baznīcā ir saglabājušās vecās ērģeles, kuras 1862.gadā uzbūvējis P.K.Hermanis. Baznīcas altāri veido tās paaugstinājums ar svečturu un krusta rotājumiem un 1873.gadā gleznotā J.Hübnera altārglezna "Jēzus pie krusta". Blakus baznīcai atrodas Pirmā pasaules karā kritušo kapi. 1943.gadā baznīcas torņa zvanu noņēma un aizveda sakausēt ieročos. Šobrīd tornī ir apskatāms Dumpju kapu zvans.

Apmeklētājiem pieejama ekskursija un stāstījums par draudzes vēsturi, Aspaziju, Andreju Stērsti, Grāfienes Aleksandrīnes Medemas un viņas meitu 1873.gadā krustdūrienā izšūto paklāju un Zaļenieku pagasta vēsturi, kā arī iespēja ieklausīties ērģeļu skaņās. Draudzē notiek kristības, iesvētības, laulības un koncerti.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 213
Meklēšanas rezultātos parādīts : 1886


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
DUNENSE, ādas aksesuāri
DUNENSE, ādas aksesuāriRoku darbs, pasūtījumi pēc klientu vēlmēm, iespēja iestrādāt logotipu. Grāmatas ādas vākos, ādas piezīmju bloknoti, ādas somas, ādas vāki restorānu ēdienkartēm, dažādi citi ādas izstrādājumi.
Deko Dārzs
Deko DārzsNodrošinām visu darbu kompleksu, ieskaitot teritorijas attīrīšanu, gružu aizvešanu, vietas planēšanu, dārza apūdeņošanu, auglīgās augsnes ievešanu, zāliena ierīkošanu, stādījumu ierīkošanu.
LMIC servisa centrs
LMIC servisa centrsLMIC SERVISS ir autorizēts SIEMENS servisa partneris. Veicam SIEMENS mobilo telefonu garantijas un pēcgarantijas remontus. Labojam NOKIA, SAMSUNG, SonyEricsson, Motorola u.c.
Vila VAKARĖ , viesu nams
Vila VAKARĖ , viesu namsVilla VAKARĖ atrodas Palanga zaļās zonas klusā vietā pie City Stadium. Īsa pastaiga uz jūras vai pilsētas centru -15 min. Liels pagalms, skaistas priedes, nojume ar āra kamīnu.
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-serviss
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-servissMeža un dārza tehnikas zīmoli Husqvarna, Stiga, Partner, Jonsered un Alpina ražoti motorzāģi, trimmeri, krūmgrieži, zāles pļāvēji, traktori.
Albatross SPA
Albatross SPAPēc atjaunošanas durvis vēris mājīgais Albatross SPA atpūtas komplekss. Atpūtas kompleksā ir 25m peldbaseins ar trīs celiņiem ar 28 °C ūdens temperatūru, baseina dziļums seklākajā galā ir 1 metrs, vidū – 1,5 metri, dziļākajā galā 2 metri, 7m bērnu baseins ar ūdens temperatūru 32 °C, vidējais dziļums 0.5 metri, sauna un tvaika pirts.
Everte, SIA, uzkopšanas serviss
Everte, SIA, uzkopšanas servissProfesionāls telpu un teritorijas uzkopšanas serviss. Biroju telpu, māju un dzīvokļu uzkopšanas darbi. Telpu tīrīšana un mazgāšana, grīdu kopšana. Logu mazgāšana. VIesnīcas tipa uzkopšanas pakalpojumi. Teritoriju uzkopšana. Sniega un ledus tīrīšana.
Tukuma muzejs
Tukuma muzejsTukuma muzejs regulāri rīko mākslas, vēstures un etnogrāfijas izstādes. Piedāvā apmeklēt ekskursijas, kā arī mākslas un kultūras pasākumus. Piedalās projektos un gatavo plašu zinātnisko publikāciju klāstu. Paralēli tam muzejs veic intensīvu izglītojošu darbu, piedāvājot radošās darbnīcas bērniem.
Latsign, Latvijas un Vācijas kopuzņēmums, reklāmas aģentūra
Latsign, Latvijas un Vācijas kopuzņēmums, reklāmas aģentūraLATSIGN. Reklāma, digitālā druka, ploterdarbi, vides reklāma, sietspiede, mašīnu noformēšana.
Visi banneri