KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Zaļās draudzes Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca, Kirche

Zaļās draudzes Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca, Kirche

Zaļās draudzes baznīca, Zaļenieku pagasts, Jelgavas novads, Latvija, LV-3011
(+371) 26747240
(+371) 26137247
 
AlleAngebotDie Karte
Beschreibung

Zaļenieku evaņģēliski luteriskā baznīca pēc hercoga Gotharda Ketlera rīkojuma būvēta ap 1571.gadu katoļu kapelas vietā. Tagadējās mūra baznīcas celtniecība pabeigta 1872.gadā. Tumšā ozolkoka apdare rada ļoti interesantu un savdabīgu akustiku - skaņas nevis izplūst, kā tas notiek baznīcās ar augstām griestu velvēm, bet gan tiek slāpētas un teju vai uzsūktas baznīcas koka dēļos. Baznīcā ir saglabājušās vecās ērģeles, kuras 1862.gadā uzbūvējis P.K.Hermanis. Baznīcas altāri veido tās paaugstinājums ar svečturu un krusta rotājumiem un 1873.gadā gleznotā J.Hübnera altārglezna "Jēzus pie krusta". Blakus baznīcai atrodas Pirmā pasaules karā kritušo kapi. 1943.gadā baznīcas torņa zvanu noņēma un aizveda sakausēt ieročos. Šobrīd tornī ir apskatāms Dumpju kapu zvans.

Apmeklētājiem pieejama ekskursija un stāstījums par draudzes vēsturi, Aspaziju, Andreju Stērsti, Grāfienes Aleksandrīnes Medemas un viņas meitu 1873.gadā krustdūrienā izšūto paklāju un Zaļenieku pagasta vēsturi, kā arī iespēja ieklausīties ērģeļu skaņās. Draudzē notiek kristības, iesvētības, laulības un koncerti.

AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortKirchen
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 217
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 2056


Nemuno Turas, Gasthaus
Nemuno Turas, GasthausEin modernes Gehöft in einer ruhigen Siedlung in der Nähe von Kaunas. Es werden Erholungsprogramme veranstaltet, wie auch Familienfeste, Gesundheitsprogramme, Seminare.
Arre, Metallbearbeitung
Arre, MetallbearbeitungARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
Dekogrīdas, SIA
Dekogrīdas, SIA Betona kāpņu pakāpienu, metāla margu, koka lentera - atjaunošana/ remonts/ restaurācija
Sauleskalns, pirts
Sauleskalns, pirtsViesību māja "Sauleskalns" - 19km no Rīgas. Līdz 50 cilvēkiem. Pirts, baseins. Mazā pirts - līdz 15 cilvēkiem, dīķis.
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece
Daina Galakrodzeniece, tekstilmākslinieceMūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei.
Vānes māja, Gasthaus
Vānes māja, GasthausDas Gästehaus liegt etwa 100 km von Riga entfernt. Das Haus bietet Platz für bis zu 12 Personen. In der Nähe des Hauses befindet sich ein frisch gegrabener Teich, in dem Sie nach einem Sauna- oder Badbad schwimmen können.
Silamalas, atpūtas komplekss
Silamalas, atpūtas komplekssDer Komplex befindet sich im Wald, ganz oben auf dem Berg, in einer landschaftlich reizvollen Lage - Milzkalne, nur 60 km von Riga entfernt. Bei uns können Sie dem Lärm der Stadt entfliehen und Ruhe genießen, in der Sauna entspannen oder sich im Whirlpool aufwärmen und ein erfrischendes Bad im Pool genießen.
Dzīpari S, tekstila izstrādājumi
Dzīpari S, tekstila izstrādājumiDzīpars piedāvā roku darbu izstrādājumus no lina un vilnas. Darbs tiek veikts uz vecā tipa koka stellēm, kās redzamas brīvdabas muzejā.
Bērnu sala, Kinderwaren
Bērnu sala, KinderwarenBērnu preču veikals «Bērnu sala» ir veikals, kurš piedāvā preces zīdaiņiem un bērniem, un gādā par to, lai atvieglotu vecākiem ikdienas soli un rūpes par bērniņu, lai vecāki varētu veltīt daudz vairāk kvalitatīva laika savam mazajam mīlulim.
Zanzibāra, Campingplatz
Zanzibāra, CampingplatzKempings Zanzibāra atrodas pavisam netālu no Rīgas - tikai 20 minūšu brauciena attālumā skaistā vietā Daugavas-Misas kanāla malā
Visi banneri