Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Iks park, biedrība

Iks park, biedrība

Smiltenāju iela 15, Ikšķile, Ogres novads, Latvija, LV-5052
(+371) 28211757
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Vai Jūs prātojat, kurp doties ar bērniem brīvdienās vai vienkārši meklējat atpūtas vietu ģimenei ar bērniem pierīgā? Biedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības. Mūsu parks atrodas 100 metru attālumā no stacijas “Ikšķile”, piebraucamais ceļš ir asfaltēts līdz parka vārtiem un stāvlaukumam.

Piedāvājam apmeklēt divas teritorijas:

1. Ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcija: ir izveidotas 6 dažādas ārstniecības virzienu dobes.
Ikviens var pastaigāties, atpūsties un iepazīt ārstniecības augus, kuri varētu būt vajadzīgi un piemēroti tieši viņam.

Parka teritorijā ir paredzētas vietas aktīvai atpūtai - minifutbola vieta, baskāju taciņa, „skudru taka” – stafetes trase ar dažādiem posmiem, lapene un dabas klase.

2. Lauku sētiņa ar darbnīcām un mini zoo.

Lielā nojumē vai guļbūves omulīgā kamīnzālē Jūs varēsiet izmēģināt gan latviešu tradicionālo, gan mūsdienu amatniecību. Mūsu vadībā iespējams izspēlēt dažādas spēles.

Saulainā mežmalā, ieelpojot lapegļu, skujkoku meža un pļavas smaržu, iespējams baudīt gan dabas krāšņumu, gan stiprināt saikni ar dzīvnieku valsts pārstāvjiem.

“Iks parka” lauku sētiņā mūsu meistari ikvienam interesentam piedāvā praktiskas nodarbības ar iespēju iepriecināt sevi ar paša radītiem suvenīriem. Iepriekšējas iemaņas nav nepieciešamas. Tiek piedāvātas šādas radošās darbnīcas:

  • Augu deķu aušana – izmantojot mūsu izaudzētos ārstniecības augus un citus dabas materiālus, katrs pats var noaust un paņemt līdzi savu augu deķīti vai dekoru, izgatavot zāļu pirtu paklājus. Iespējams arī iegādāties un pasūtīt mūsu veidotus darbus.
  • Rotu kalšana - vērojot meistara darbu, iespējams sekot vara un misiņa rotu izgatavošanas procesam. Apmeklētāji, izmantojot vēsturiskus instrumentus, arī paši var izbaudīt amatniecības prieku, izgatavojot sev suvenīru.
  • Ziepju vārīšana - ziepju izgatavošana no ziepjumasas. Pamatmasa veidota no ārstniecības augiem, izmantojot unikālu tehnoloģiju, kuras ietekmē tiek saglabātas augu īpašības. Izgatavoto produkciju Jūs varēsiet paņemt piemiņai.
  • Miltu malšana - izmantojot seno laiku rokas dzirnavas, apmeklētāji paši var mēģināt iegūt miltus no graudiem.

Katra darbiņa cena - 2 - 4 EUR. Radošajās darbnīcās iespējams pavadīt no 1 līdz 4 stundām. Kopā ar ekskursiju ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcijā - līdz 5 stundām.

Pie mums var kopīgi pastrādāt un atpūsties gan mazās, gan lielākās grupiņās. Mēs uzņemam bērnu, skolēnu un pieaugušo grupas no 10 - 40 personām. Ekskursijas un nodarbības tiek vadītas latviešu, angļu un krievu valodās. Ekskursijas dalībniekiem piedāvājam piknika vietu.

Ievērojot Jūsu vēlmes, saimnieki izstrādās tieši Jums piemērotu programmu.

Piedāvājam īpašas programmas: Atpūta laukos”ar nakšņošanas iespējam.

Jums ir iespēja arī pastaigāties pa Zilajiem kalniem – viens no dabas parka slēpošanas trases posmiem sākas pie “Iks parks” biedrības saimniecības.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresAtpūta ar ģimeni (Biedrības, nodibinājumi, fondi) Svinības un pasākumi bērniem Aktīvā atpūta Atpūta pierīgā (Atpūtas un izklaides vietas) Banketu zāles un telpas svinībām Kāzu svinības, kāzas Ārstniecības augi Ārstniecības augu dārzs Ekskursijas skolēniem Atpūta pierīgā (Lauku tūrisms) Minigolfs Lauku sētas Radošās darbnīcas bērniem (Radošās darbnīcas) Radošās darbnīcas pieaugušajiem (Radošās darbnīcas) Radošās darbnīcas skolēniem (Radošās darbnīcas) Augu deķu aušana (Radošās darbnīcas) Rotu kalšana (Radošās darbnīcas) Ziepju vārīšana (Radošās darbnīcas) Mini zoo Atpūta ģimenei ar bērniem Brīvdienas ekskursijas (Ekskursijas)
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 22787
Meklēšanas rezultātos parādīts : 358632

Kantes krogs, atpūtas komplekss
Kantes krogs, atpūtas komplekssŠeit Jūs sagaidīs un laipni apkalpos saimniecītes, piedāvās un ieteiks pusdienas pēc individuālās gaumes. Kantes krogs klāj galdus arī svinībām un kāzām, kā arī tā būs laba vieta darījumu pusdienām.  
Lidums SIA, kokapstrāde
Lidums SIA, kokapstrādeLidums SIA.Koka produkcija dārzam un pagalmam, zāģmateriāli, apdares dēļi, liekti līmētie materiāli, zāģmateriālu žāvēšana un pārstrāde.
Turies!, pasākumu organizēšana
Turies!, pasākumu organizēšanaMobilās atrakcijas jūsu pasākumam - virvju trase, vertikālās kāpšanas trases , galda futbola lielformāta versija. Piedāvājām arī mobilās skatuves un citas konstrukcijas. Pasākuma formāts: publiskie un korporatīvie pasākumi, izstādes, reklāmas pasākumi.
Apkure EV, SIA
Apkure EV, SIAApkures katlu tirdzniecība, gāzes degļu tirdzniecība, gaisa sildītāju tirdzniecība, JUNKERS apkures katli. Apkures katlu, katlu māju, gāzes vadu, iekārtu sistēmu remonts, apkalpošana, serviss, apkope. Apkures sistēmas, projektēšana, izbūve, apkalpošana.
SEDIA IK, auditoriju krēsli
SEDIA IK, auditoriju krēsliKrēsli auditorijām, kinoteātriem, kultūras namiem, koncertzālēm, konferenču zālēm, mīkstās mēbeles, skolas mēbeles, mēbeles sporta hallēm un stadioniem.
Ārijas stādaudzētava, stādaudzētava
Ārijas stādaudzētava, stādaudzētavaĀrijas stādaudzētava ir izveidota uz Lēdurgas dendroparka bāzes, kas garantē piedāvāto dekoratīvo augu stādu sekmīgu ieaugšanos vietējos klimatiskajos apstākļos.
Paradīzes, viesu nams
Paradīzes, viesu namsViesu nams, pirts, korporatīvie pasākumi līdz 100 cilvēkiem. makšķerēšana 17 zivju dīķos. Atpūta pie dabas Paradīzē.
Belameks, apdares materiāli
Belameks, apdares materiāli Firma Belameks viens no lielākajiem tapešu piegādātājiem Latvijā. Ievedam tapetes no Vācijas, Anglijas, ASV. Piegādājam tapetes ar preču zīmi RASCH.
Garauši, atpūtas bāze
Garauši, atpūtas bāzePie paša Lobes ezera. 15 dažādas laivas makšķerēšanai, zvejošanas licences, telšu un ugunskura vietas, nakšņošana lauku mājā.
Maripol, SIA, cepuru un kažoku salons
Maripol, SIA, cepuru un kažoku salonsEkskluzīvās cepures, eleganti kažokādas izstrādājumi, graciozi aksesuāri no „Maripol” izcels jūsu individualitāti, veidos neatkārtojamu izskatu un papildinās dabisko sievietes skaistumu.
Visi banneri