Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Baižas, stādaudzētava

Baižas, stādaudzētava

Krustiņi, Inciems, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija, LV-2145
(+371) 26545879 - Tele 2
(+371) 29215491 - LMT
Apraksts
Stādu audzētava Baižas atrodas Inciemā, netālu no Siguldas apkaimes augstākās vietas Saules kalna. Ja pirmais pavasara pērkons iestaigā ceļu pār šo kalnu, vasarā par nokrišņu trūkumu nesūdzamies, ja aiziet garām, tad ir švaki! Pār Inciema klajumiem ieskrējies ziemeļu vējš ir negants, bet stādu audzētava atrodas meža ielokā, kur valda pavisam citi vēji. Šeit pēdējie pavasarī nokūst sniegi, arī rudens saulīte vairs nespēj pacelties virs koku galiem, lai atkausētu salnu skartos augus. Kad ceļotāja gars ved apraudzīt Siguldu, Turaidu, Turaidas skolas meža taku, Anšlava Eglīša “Pansiju pilī” vai brauciet Raganas ķēķa, Lēdurgas dendroparka vai Straupes pazemes ezeriem, laipni lūgti iegriezties arī stādu audzētavā “Baižas”. Kādreiz šeit atradās kolhoza “Ezerciems” lauki, dārzniecība. Balstoties uz mātes Maijas Baižas izveidoto ziemciešu kolekciju, arī es 2004. gadā paralēli studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē blakus mammas saimniecībai izveidoju savu stādu audzētavu. Saimniecība aug reizē ar manām spējām un zināšanām. Pašlaik varu piedāvāt apmēram 700 veidu un šķirņu ziemciešu stādus. Uz vietas lielākā daļa stādu tiek realizēta kailsakņu formā. Stādus var iegādāties arī stādu centros Siguldā, Ieriķos, Cēsīs, Valmierā, Limbažos un Saulkrastos. Pamatoti lepojos ar plašo astilbju kolekciju, daudzveidīgs ir arī saulrieteņu piedāvājums. Neatteikšu konsultāciju par augiem, to izmantošanu veco dārzu atjaunošanā, jaunu veidošanā vai vienkārši skaistas dobes ierīkošanā. Augus palīdzēs iepazīt plaša fotogrāfiju kolekcija ar aprakstiem.
Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresStādaudzētavas Skatīt vairākSēklas un stādi    Ziemcietes Skatīt vairāk   Vasaras puķes Skatīt vairāk   Graudzāles Skatīt vairāk   Dekoratīvie āra augi    Akmensdārzu ierīkošana    Balkona puķes (Puķu stādi) Skatīt vairāk   Kapu stādijumi Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 60058
Meklēšanas rezultātos parādīts : 336374

Mākslas darbnīca Antīks
Mākslas darbnīca AntīksMākslas darbnīca "Antīks". Gleznas, tušas zīmējumi, interjera iekārtošana, telpu dekorēšana. Mēbeļu restaurācija. Gleznošanas studija.
Arkadia, SPA viesnīca
Arkadia, SPA viesnīcaHotel-Spa Arkadia. Viesnīca, SPA centrs, saunas, džakuzi, baseins, bistro, restorāns,  konferenču zāles, banketi un svinības, biljards, atpūta ar bērniem
Muduri, SIA, darbnīca
Muduri, SIA, darbnīcaEtnogrāfisko tērpu gatavošana, šūšana un izšūšana kolektīviem un individuāliem pasūtītājiem. Tekstilizstrādājumi.
Raibie logi, viesnīca
Raibie logi, viesnīcaViesnīca Raibie logi piedāvā naktsmītnes desmit labiekārtotos numuros, no kuriem divi ir piemēroti ģimenēm ar bērniem. Visos numuros ir TV un interneta pieslēgums. Brokastis ir iekļautas cenā.
Rojas rodes, brīvdienu māja
Rojas rodes, brīvdienu mājaRojas Rodes ir savrupa brīvdienu māja ar visām ērtībām un atsevišķu slēdzamu ieeju netaļu no jūras.
Paradīzes, viesu nams
Paradīzes, viesu namsViesu nams, pirts, korporatīvie pasākumi līdz 100 cilvēkiem. makšķerēšana 17 zivju dīķos. Atpūta pie dabas Paradīzē.
Sauleskalns, pirts
Sauleskalns, pirtsViesību māja "Sauleskalns" - 19km no Rīgas. Līdz 50 cilvēkiem. Pirts, baseins. Mazā pirts - līdz 15 cilvēkiem, dīķis.
Unce, viesu nams
Unce, viesu namsAtrodamies tūristiem izdevīgā vietā 200 metrus no Valmieras autoostas. Mūsu klientiem tiek piedāvāta iespēja izbaudīt mieru un klusumu. Nakšņošanai piedāvājam skaistus numuriņus, kā arī iespēju pašam pagatavot sev vēlamo maltīti.
Modra Bērziņa pieminekļu darbnīca, SIA "Akmens Raksti"
Modra Bērziņa pieminekļu darbnīca, SIA Akmeņkalis Modris Bērziņš piedāvā urbumus akmenī, kamīna elementus, mākslas darbus - skulptūras. Izgatavo granīta pieminekļus, apmales. Dizaina elementi dārzam.Sarežģītu konfigurāciju izzāģēšana akmenī ar CNC iekārtu.
Apartamenti Dundaga XXL, apartamenti
Apartamenti Dundaga XXL, apartamentiBrīvdienu māja ar brīnišķīgu silto baseinu un aromātisku malkas pirti. Atrodamies Ziemeļkurzemē, Dundagā, 150 km no Rīgas, privātā teritorijā. Dundagas pils un parks no mums nieka 800 m, līdz jūrai 22 km, Baložezers 5 km, pāri ielai Eksotisko dzīvnieku parks, netālu Liepniekvalka alas u. c. dabas apskates objekti. Piedāvājam 2 apartamentus ar virtuvi. Piedāvājumā siltais baseins un pirts.
Visi banneri