Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Rīgas pils

Pils laukums 3, Rīga, Latvija
(+371) 67092106
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts
Pils celta 1330. gadā kā Livonijas ordeņa mestra rezidence. Tā bija tipisks cietoksnis, celta pēc t.s. konventa pils plāna ar četriem torņiem un iekšējo pagalmu. 1448.gadā pili nopostīja un vēlākajos gados daudzkārt pārbūvēja, kā rezultātā tā zaudēja savu viduslaiku veidolu. Svina torni uzcēla 16.gs. sākumā, bet 1938. gadā uzcēla trīszvaigžņu torni. 1785-1787. gadam uzcēla jauno korpusu – 3 stāvu ēku guberņas iestāžu vajadzībām, bet 1818. gadā izveidoja Balto zāli. Savukārt 1938. gadā arhitekts E. Laube pielāgojot pili valdības reprezentācijas vajadzībām izveidoja Sarkano zāli. Pils pagalmā virs bijušās galvenās ieejas saglabājušies 16.gs. pirmās puses akmens kaluma ciļņi, kas atveido ordeņa patronesi Sv. Jaunavu Mariju un mestru Valteru fon Pletenbergu. Kaut arī laika gaitā zudis to košais krāsojums, tie ievērojami kā vēlās gotikas un renesanses laikmeta mijas mākslas paraugi. Arī pašlaik pilī atrodas Valsts prezidenta rezidence, bez tam, izvietots Ārzemju mākslas muzejs, Latvijas Valsts Vēstures muzejs un Raiņa Literatūras un mākslas vēstures muzejs.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresValsts vara    Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 12818
Meklēšanas rezultātos parādīts : 52768


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Skaistkrasti, pirts
Skaistkrasti, pirtsViesu nams Tīnūžos. Bezmaksas WiFi. Pirts un apkurināms kubls. Pilnībā aprīkota virtuvīte, dažās naktsmītnēs ir plakanā ekrāna televizors ar satelīta kanāliem un DVD.  Izjādss ar zirgiem un makšķerēšana.
H4y Interior, SIA
H4y Interior, SIA Plašs iekštelpu mēbeļu un interjera priekšmetu klāsts. Mēbeles ikvienai dzīvojamās platības telpai, tai skaitā dārza mēbeles, visslielākais dārza mēbeļu klāsts Baltijas valstīs -dārza krēsli, dārza galdi, batuti, ugunskura vietas, dārza mēbeļu komplekti) Piedāvājuma klāstā ergonomiskie un biroja krēsli.
Cigoriņš IU, darbnīca
Cigoriņš IU, darbnīcaAkmens apstrāde un pieminekļu izgatavošana un uzstādīšana visā Latvijā.
Waldmeisteri, viesu māja
Waldmeisteri, viesu mājaJūs gaida omulīga atpūtas zāle ar bāru, kā arī pirts un 11 labiekārtotas istabiņas. Apmetieties pie mums un baudiet skaisto dabu!
Pazemes ezeri, apskates objekts
Pazemes ezeri, apskates objektsTūrisma apskates objekts - vienīgie pazemes ezeri Latvijā.
Svētku mode, šūšanas salons
Svētku mode, šūšanas salonsŠūšanas salons "Svētku mode" atrodas Koknesē, Daugavas krastā, kur top Likteņdārzs. Salonam ir 15 gadu pieredze. Salons iepriecina savus klientus ar kvalitatīvu darbu un bagātīgu pieredzi šūšanas nozarē.
Kombucha, restorāns
Kombucha, restorānsMēs esam parūpējušies par to, lai ienākot pie mums Jūs aizmirstu par ikdienas steigu. Rūpēsimies, lai Jūs pārņem patīkamas sajūtas un smaids uz lūpām! Mūsu restorāns piedāvā ne tikai veselīgu, bet arī gardu un pilnvērtīgu maltīti.
MS Auto noma, SIA
MS Auto noma, SIAUzņēmums piedāvā vieglo automašīnu, mikroautobusu un nelielu kravas automašīnu nomu un tirdzniecību. Piedāvājam Jūsu ērtībai šādas mašīnas Opel Vivaro, Renault Trafic, Mercedes Sprinter, VW Caddy, Mercedes GL 350, Audi Etron, Volvo XC 60.
Zanda, rokdarbi, keramika
Zanda, rokdarbi, keramikaSvēpētās keramikas bļodas, krūzes, svečturi, vāzes,adījumi.
Visi banneri