Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Ainažu Jūrskolas muzejs

Ainažu Jūrskolas muzejs

Valdemāra iela 47, Ainaži, Limbažu novads, Latvija, LV-4035
(+371) 64043349 - Ekskursiju pieteikšana
(+371) 29424867
(+371) 64043340
Pirmdiena -
Otrdiena10:00 - 17:00
Trešdiena10:00 - 17:00
Ceturdiena10:00 - 17:00
Piektdiena10:00 - 17:00
Sestdiena10:00 - 17:00
Svētdiena -

Pirmdiena -
Otrdiena -
Trešdiena10:00 - 17:00
Ceturdiena10:00 - 17:00
Piektdiena10:00 - 17:00
Sestdiena10:00 - 17:00
Svētdiena10:00 - 17:00
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Vidzemes jūrmalā pie Igaunijas robežas atrodas maza pilsētiņa Ainaži - latviešu profesionālās jūrniecības šūpulis. Tieši šeit 1864. gadā vietējie Ainažu kuģinieki, kuģniecības entuziasta Krišjāņa Valdemāra iedvesmoti, par pašu ziedotiem līdzekļiem nodibināja jauna tipa jūrskolu - pirmo jūrskolu, kurā bez maksas jūras zinības varēja apgūt latviešu un igauņu zemnieki.

Ainažu jūrskolas muzejs ir piemiņas vieta šai pirmajai latviešu profesionālajai jūrskolai un tās absolventiem - latviešu un igauņu kapteiņiem un stūrmaņiem.

Ierosinājumu restaurēt bijušās jūrskolas ēku un iekārtot tajā muzeju izteica toreizējais LPSR Vēstures un revolūcijas muzeja direktors Jānis Skolis. To atbalstīja arī vietējās Ainažu un Limbažu pašvaldības. Par muzeja dibināšanu var uzskatīt 1968. gada 18. decembri, kad Latvijas PSR Kultūras ministrija izdeva pavēli bijušajā kapteiņa Jura Veides saimes ēkā, kurā sākuma gados darbojās jūrskola, izveidot Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāli - Ainažu jūrskolas muzeju. Līdzekļus ēkas restaurācijai piešķīra zvejnieku kopsaimniecības „Brīvais vilnis", „Enkurs" un Igaunijas „Kalur". Ēkas restaurāciju veica valsts saimniecība „Ainaži". 1969. gada 20. jūlijā muzeju atvēra apmeklētājiem.

Muzeja izveidošanā un attīstībā īpaši nopelni bijuši Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja tā laika administrācijai - direktorei Līvijai Blūmfeldei un direktores vietniecei Beātai Krajevskai, Kuģniecības nodaļas darbiniekiem, kā arī bijušajiem ilggadīgajiem Ainažu muzeja darbiniekiem Arvīdam un Veltai Vētrām.

Muzejā tiek ne tikai vākti un glabāti materiāli par Ainažu jūrskolu un kuģošanu, bet arī popularizēta latviešu jūrā braukšanas ideja. Muzeja ļaudis rūpējas, lai latviešu jūrniecības gars turpinātu dzīvot.

Pakalpojumi

Ekskursijas – latviešu, krievu un vācu valodās.

Ekskursijas ar īpašu programmu jaunlaulātajiem un kristāmajiem. Iepriekš vienojoties pa telefonu 64043349.

Muzejpedagoģiskā programa
1. „Kapteiņa Veides zelta meklēšana”.

Programma paredzēta 7. – 9. klašu skolēniem. Nodarbības ietvaros notiek padziļināta ekskursija pa muzeju, lāpu gājiens uz Ainažu vecajiem jūrnieku kapiem, kapteiņa Veides ''zelta meklēšana''.
Biļetes cena EUR 2.85 no personas.

2.''Reiss no Ainažiem uz Santjago 1898.gadā ar trīsmastu barkentīnu ''Equator''.

Nodarbība 1. -5.klašu skolēniem.

Īss apraksts: Kā ar buru kuģi nokļūt Dienvidamerikā ? Kā sagatavot buru kuģi tālajam braucienam? Kā jūrnieki pārvarēja grūtības (slimības, vētru, bezvēju...)? To visu un vēl daudz ko citu interesantu uzzināsiet vecajā Ainažu jūrskolā - muzejā. Būs iespēja ne tikai klausīties un vērot, bet arī pašiem piedalīties interaktīvā spēlē ''Ceļojums laikā''.

Biļetes cena: EUR 2.85 no personas. Skolotājam ieeja bez maksas. Skolotājs atbild par disciplīnu grupā. Vienas grupas darbs muzejā 1 stunda.

Pieteikšanās: 29424867, 64043349.

Muzeja apmeklētājiem muzejs piedāvā atpūtu dārzā ar piknika vietu.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji Ekskursijas Ekskursijas skolēniem Muzeja pedagoģiskās programmas Piknika vietas Muzeja ekspozīcijas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 22744
Meklēšanas rezultātos parādīts : 186209

Terion, veterinārā klīnika
Terion, veterinārā klīnikaTerapija, vakcinācija, ķirurģija, ultrasonogrāfija, veterinārā aptieka un aptieka, kaķu barība, suņu barība. Kaķu, suņu, sesku, trušu ārstēšana.
Būvcentrs, būvmateriālu tirdzniecība
Būvcentrs, būvmateriālu tirdzniecībaInterneta veikals. Stikls un stikla izstrādājumi ļoti plašā klāstā. Dekoratīvie stikli, stikla paketes, stikla matēšana ar smilšu strūklu un spoguļi. Zāģmateriāli, sausie maisījumi un citi būvmateriāli.
Vidi, viesu nams
Vidi, viesu namsAtpūta pie Sasmakas ezera. Vieta svinību, sporta pasākumu un nometņu organizēšanai. Banketu zāle un pirts.
Atlas Motors, autosalons - autoserviss
Atlas Motors, autosalons - autoservissAtlas Motors ir neatkarīgs ASV auto uzņēmums: riepu, automašīnu un rezerves daļu tirdzniecība, auto serviss.
JM Grupa, kokapstrāde
JM Grupa, kokapstrādeCeltniecības kokmateriālu ražošana: grīdlīstes, logu līstes, ārstūrlīstes, iekšstūrlīstes, durvju apmales. Galdniecībā izgatavojam masīvkoka, lamināta mēbeles.
Jaņa Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejs, muzejs
Jaņa Rozentāla Saldus Vēstures un mākslas muzejs, muzejsŠodien muzeja kompleksā ietilpst četras ēkas, kurās izvietoti - muzeja krājums, mākslas izstāžu zāle, vēstures izstāžu zāle un administrācija. Muzeja sākums meklējams 1947.gadā, kad pieņemts lēmums par tā izveidi. Sākotnējā muzeja bagātība ir Rozentāla laikabiedra Marta Vēja savāktā mākslinieka oriģināldarbu kolekcija.
Paulas Karlsons, privātā pirmsskolas izglītības iestāde
Paulas Karlsons, privātā pirmsskolas izglītības iestādeNo 2015. gada 1. jūnija darbu uzsācis bērnu uzraudzības pakalpojumu centrs "Karlsons", palīgs māmiņām un tētiem ik dienu, ik vakaru, arī brīvdienās un svētku dienās. Piedāvājam arī diennakts pieskatīšanu. Par jūsu mazuļiem rūpēsies sertificētas auklītes.
Aivars-K, akmens apstrāde
Aivars-K, akmens apstrādeAkmens apstrāde. Izstrādājumi no metāla un akmens, interjera elementi, dārza skulptūras, kapu pieminekļi, strūklakas, apgaismes ķermeņi, akmens soli un galdi ...
Radisson Hotel Old Town Riga, viesnīca
Radisson Hotel Old Town Riga, viesnīcaViesnīcas Astor Rīga Hotel centrālā atrašānās vieta ir ideāli piemērota kā biznesa ceļotājiem, tā arī tūristiem. Vecrīga un Rīgas centrs, kā arī vispopulārākas apskates vietas, atrodas tikai dažu minūšu gājienā no viesnīcas.
Riekstkalni, stādaudzētava
Riekstkalni, stādaudzētavaSpecializētā riekstkoku stādaudzētava "RIEKSTKALNI" piedāvā Latvijas klimatam piemērotus, salizturīgus riekstkoku stādus no Kanādas. Mūsu stādi tiek audzēti no labāko Kanādas šķirņu mātes koku sēklām, kas dod iespēju stādiem labāk pielāgoties Latvijas klimatam, augsnei un gaismas režīmam.
Visi banneri