Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Ainažu Jūrskolas muzejs

Ainažu Jūrskolas muzejs

Valdemāra iela 47, Ainaži, Limbažu novads, Latvija, LV-4035
(+371) 64043349 - Ekskursiju pieteikšana
(+371) 29424867
(+371) 64043340
Monday -
Tuesday10:00 - 17:00
Wednesday10:00 - 17:00
Thursday10:00 - 17:00
Friday10:00 - 17:00
Saturday10:00 - 17:00
Sunday -

Monday -
Tuesday -
Wednesday10:00 - 17:00
Thursday10:00 - 17:00
Friday10:00 - 17:00
Saturday10:00 - 17:00
Sunday10:00 - 17:00
 
AllOffersGalleryMap
Description

Vidzemes jūrmalā pie Igaunijas robežas atrodas maza pilsētiņa Ainaži - latviešu profesionālās jūrniecības šūpulis. Tieši šeit 1864. gadā vietējie Ainažu kuģinieki, kuģniecības entuziasta Krišjāņa Valdemāra iedvesmoti, par pašu ziedotiem līdzekļiem nodibināja jauna tipa jūrskolu - pirmo jūrskolu, kurā bez maksas jūras zinības varēja apgūt latviešu un igauņu zemnieki.

Ainažu jūrskolas muzejs ir piemiņas vieta šai pirmajai latviešu profesionālajai jūrskolai un tās absolventiem - latviešu un igauņu kapteiņiem un stūrmaņiem.

Ierosinājumu restaurēt bijušās jūrskolas ēku un iekārtot tajā muzeju izteica toreizējais LPSR Vēstures un revolūcijas muzeja direktors Jānis Skolis. To atbalstīja arī vietējās Ainažu un Limbažu pašvaldības. Par muzeja dibināšanu var uzskatīt 1968. gada 18. decembri, kad Latvijas PSR Kultūras ministrija izdeva pavēli bijušajā kapteiņa Jura Veides saimes ēkā, kurā sākuma gados darbojās jūrskola, izveidot Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāli - Ainažu jūrskolas muzeju. Līdzekļus ēkas restaurācijai piešķīra zvejnieku kopsaimniecības „Brīvais vilnis", „Enkurs" un Igaunijas „Kalur". Ēkas restaurāciju veica valsts saimniecība „Ainaži". 1969. gada 20. jūlijā muzeju atvēra apmeklētājiem.

Muzeja izveidošanā un attīstībā īpaši nopelni bijuši Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja tā laika administrācijai - direktorei Līvijai Blūmfeldei un direktores vietniecei Beātai Krajevskai, Kuģniecības nodaļas darbiniekiem, kā arī bijušajiem ilggadīgajiem Ainažu muzeja darbiniekiem Arvīdam un Veltai Vētrām.

Muzejā tiek ne tikai vākti un glabāti materiāli par Ainažu jūrskolu un kuģošanu, bet arī popularizēta latviešu jūrā braukšanas ideja. Muzeja ļaudis rūpējas, lai latviešu jūrniecības gars turpinātu dzīvot.

Pakalpojumi

Ekskursijas – latviešu, krievu un vācu valodās.

Ekskursijas ar īpašu programmu jaunlaulātajiem un kristāmajiem. Iepriekš vienojoties pa telefonu 64043349.

Muzejpedagoģiskā programa
1. „Kapteiņa Veides zelta meklēšana”.

Programma paredzēta 7. – 9. klašu skolēniem. Nodarbības ietvaros notiek padziļināta ekskursija pa muzeju, lāpu gājiens uz Ainažu vecajiem jūrnieku kapiem, kapteiņa Veides ''zelta meklēšana''.
Biļetes cena EUR 2.85 no personas.

2.''Reiss no Ainažiem uz Santjago 1898.gadā ar trīsmastu barkentīnu ''Equator''.

Nodarbība 1. -5.klašu skolēniem.

Īss apraksts: Kā ar buru kuģi nokļūt Dienvidamerikā ? Kā sagatavot buru kuģi tālajam braucienam? Kā jūrnieki pārvarēja grūtības (slimības, vētru, bezvēju...)? To visu un vēl daudz ko citu interesantu uzzināsiet vecajā Ainažu jūrskolā - muzejā. Būs iespēja ne tikai klausīties un vērot, bet arī pašiem piedalīties interaktīvā spēlē ''Ceļojums laikā''.

Biļetes cena: EUR 2.85 no personas. Skolotājam ieeja bez maksas. Skolotājs atbild par disciplīnu grupā. Vienas grupas darbs muzejā 1 stunda.

Pieteikšanās: 29424867, 64043349.

Muzeja apmeklētājiem muzejs piedāvā atpūtu dārzā ar piknika vietu.

Gallery
OffersProducts, services, keywordsMuseums Excursions Excursions for schoolchildren Muzeja pedagoģiskās programmas Picnic places Museum expositions
Map

Statistics:
Fully viewed : 23006
Showed in search results : 188082


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" is a relatively new family-owned nursery located in the Birzgale parish of Ogre municipality. We specialize in bedding plant seedlings and winter-hardy plants. We also offer vegetable seedlings: tomato, cucumber, pumpkin, watermelon, melon and other seedlings.
Kalves, holiday house
Kalves, holiday houseA holiday house at the lake Kalvene.
Valteri, guest house
Valteri, guest houseGuest house Valteri is a wonderful place to stay at either with your family or in the company of friends and colleagues. The hotel is located on the bank of the Daugava River.
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnika
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnikaŠobrīd mūsu klīnikā ir nodarbināti vairāk kā 30 cilvēki, 29 no tiem ir medicīniskais personāls – ārsti, speciālisti un māsas. Mēs apkalpojam kā privātpersonas, tā arī uzņēmumus, piedāvājot plašu veselības aprūpes un profilakses pakalpojumu klāstu.
A-Puce, SIA, CWT official representative in Latvia
A-Puce, SIA, CWT official representative in LatviaŪdens mīkstināšana. Vulcan atkaļķotājs ir dabai draudzīgs risinājums spējīgs novērst kaļķakmens un rūsas problēmas. Bez sāls, bez ķimikālijām, bez apkopes!
Deko Dārzs
Deko DārzsNodrošinām visu darbu kompleksu, ieskaitot teritorijas attīrīšanu, gružu aizvešanu, vietas planēšanu, dārza apūdeņošanu, auglīgās augsnes ievešanu, zāliena ierīkošanu, stādījumu ierīkošanu.
Vārnu galdniecība
Vārnu galdniecība Vārnu joinery. Furniture, kitchen, guest rooms, bedrooms. Built in wardrobes. Sliding systems.
Ārijas stādaudzētava, tree nursery
Ārijas stādaudzētava, tree nurseryĀrijas stādaudzētava ir izveidota uz Lēdurgas dendroparka bāzes, kas garantē piedāvāto dekoratīvo augu stādu sekmīgu ieaugšanos vietējos klimatiskajos apstākļos.
Sveba-Dahlen, OÜ
Sveba-Dahlen, OÜSVEBA DAHLEN BALTIC equipment for bakers, pastries and pizzerias. Deck, rack, pizza's ovens, industrial, in-store, tunnel ovens, fermentation cabinets
Kāli, guest house
Kāli, guest houseA rest at a lake in 10 minute drive from Riga to Bauska. We lay tables, offer staying for the night, a wet bathhouse, fishing. In working days flexible prices!
Visi banneri