Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Rīgas Strazdumuižas vidusskola - attīstības centrs

Rīgas Strazdumuižas vidusskola - attīstības centrs

Braila iela 24, Rīga, Latvija, LV-1024
(+371) 67474522
Juridiskais nosaukums : Rīgas Strazdumuižas vidusskola - attīstības centrs
Reģistrācijas numurs : 40900014277
Juridiskā adrese : Braila iela 24, Rīga, LV-1024
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Rīgas Strazdumuižas vidusskola – attīstības centrs ir vienīgā mācību iestāde valstī, kur bērniem un jauniešiem ar nopietniem redzes traucējumiem tiek nodrošināts redzes īpatnībām pielāgots mācību process, un kas nodrošina atbalstu vispārizglītojošajās mācību iestādēs iekļautajiem vājredzīgajiem un neredzīgajiem izglītojamajiem. Skolā uzņem skolēnus no 7 gadu vecuma. Beidzot skolas 12. klasi, skolēni saņem atestātu par vidējo izglītību un, atkarībā no katra spējām un vēlēšanās, var turpināt izglītību vidējās profesionālās un augstākās mācību iestādēs.

Rīgas Strazdumuižas vidusskolā-attīstības centrā darbojas arī neklātienes apmācība, kas dod iespēju iegūt pamata vai vidējo izglītību jebkura vecuma cilvēkiem, kam tas nav bijis iespējams kādas redzes problēmas dēļ.

Mācību un ārpusstundu darbs tiek organizēts, ņemot vērā katra skolēna individuālās spējas, vajadzības un intereses, atbilstoši viņa redzes īpatnībām.

Izglītības iestādē tiek īstenotas 9 izglītības programmas:

  • speciālās pirmsskolas izglītības programma bērniem ar redzes traucējumiem (01015111)
  • speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (01015811)
  • speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (01015911)
  • speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar redzes traucējumiem (21015111)
  • speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar redzes traucējumiem (21015113)
  • speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (21015811)
  • speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (21015911)
  • speciālās vidējās izglītības programma izglītojamiem ar redzes traucējumiem ( 31015111)
  • speciālās vispārējās vidējās izglītības programma izglītojamajiem ar redzes traucējumiem (31015113).

Izglītojamiem un viņu vecākiem/ aizbildņiem izglītības iestādē individuālo atbalstu nodrošina:

  • skolas psihologs
  • sociālais pedagogs
  • izglītības metodiķis
  • ārsts oftalmalogs
  • ārsts psihiatrs
  • fizioterapeits
  • medmāsas
  • logopēds
  • speciālie pedagogi

Pirmsskolas izglītības grupās:

Mācību process notiek atbilstoši bērna individuālajām izglītības vajadzībām;

Ārsta- oftalmologa uzraudzība;

Ambliopijas un šķielēšanas ārstēšana medmāsu vadībā;

Individuālā redzes režīma nodrošināšana un uzraudzība mācību procesā;

Redzes uztveres attīstīšana speciālā pedagoga vadībā;

Multisensorā stimulēšana bērniem ar redzes un kompleksiem traucējumiem (sensorā istaba, vibroakustiskais dēlis, individualizēti uzdevumu saglabāto sensoro sistēmu attīstīšanai);

Individualizētas sporta un mūzikas nodarbības bērniem ar redzes un kompleksiem traucējumiem;

Individuālo mācību un nodarbību plānu izstrādāšana bērniem ar redzes un kompleksiem traucējumiem.

Iestādē bērnus uzņem ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu.

Iestāde darbojas arī kā attīstības centrs, nodrošinot sekojošas funkcijas:

  • sadarbība ar pašvaldībām un izglītības iestādēm, apzinot visus vājredzīgos un neredzīgos bērnus valstī;
  • speciāla palīdzība un konsultācijas visu vecumu vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem un viņu vecākiem;
  • konsultācijas un atbalsts dažādās izglītības iestādēs iekļautajiem bērniem ar redzes traucējumiem, viņu pedagogiem, atbalsta personālam.

Skola- attīstības centrs organizē Agrīnās rehabilitācijas programmu agrīnā un pirmskolas vecuma bērniem ar redzes un redzes un garīgās attīstības traucējumiem, sniedzot pedagoģisko, psiholoģisko un sociālo atbalstu ģimenēm no visas Latvijas.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresVispārējā vidējā izglītība Bērnudārzi, Pirmsskolas izglītība Sociālā aprūpe, palīdzība Speciālā izglītība    Speciālā pirmsskolas izglītība       Speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (01015811)       Speciālās pirmsskolas izglītības programma bērniem ar redzes traucējumiem (01015111)       Speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (01015911)    Speciālā pamatizglītība, speciālā pamatskolas izglītība       Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar redzes traucējumiem (21015111)       speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar redzes traucējumiem (21015113)       Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem (21015911)       Speciālās pamatizglītības programma izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem (21015811)    Speciālā vidējā izglītība       Speciālās vidējās izglītības programma izglītojamiem ar redzes traucējumiem (31015111)       Speciālās vispārējās vidējās izglītības programma izglītojamajiem ar redzes traucējumiem (31015113)
Karte, Saistītie uzņēmumi

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 19794
Meklēšanas rezultātos parādīts : 30137


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiem
ZOONA , teritorijas kontroles sistēmas dzīvniekiemZOONA, radio sistēmu dzīvniekiem tirdzniecība. Partneri ir ASV kompānija PetSafe. PetSafe izstrādā radio un elektroniskas ierīces, kuras uzlabo cilvēku un dzīvnieku attiecības.
Florius, SIA
Florius, SIAGalvenā mūsu uzņēmuma pamatnozare ir profesionāla dārza ierīkošana, kopšana, labiekārtošana. Mēs esam šeit, lai padarītu mūsu apkārtējo vidi skaistāku un baudāmāku.
UAB Tvora, vārti, žogi, automātika
UAB Tvora, vārti, žogi, automātika SIA Tvora – plaša profila uzņēmums piedāvā plašu sētu un žogu dažādību, kā arī ar to saistītās preces. Mes esam oficiālie pārstāvji daudzās Eiropas ražotājiem valstīs Baltiyskih.
Vintāža, viesu nams
Vintāža, viesu namsViesu nams svinībām ar banketa zāli līdz 45 cilvēkiem kāzu, jubileju, dzimšanas dienu un korporatīvo pasākumu organizēšanai vai vienkāršai atpūtai.
Ozolleja
OzollejaVeicam visa veida zemes rakšanas darbus. Atīram grāvjus un novācam bīstamos kokus.
Otafs, stiklinieku darbi
Otafs, stiklinieku darbiOtafs. Iespēja pasūtīt tieši tādu skolas tāfeli, kāda vajadzīga konkrētai klases telpai (pēc izmēriem un dizaina). Pianistu krēsli. Roku darbs.
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūras
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūrasRomantiska nedēļas nogale. Atpūta visai ģimenei, 16 ērtas un mājīgas guļvietas.Telpas svinībām un banketiem. Krievu un turku pirtis, džakuzi.
AT grāmatvedība un audits, SIA
AT grāmatvedība un audits, SIAZvērinātu revidentu pakalpojumi un audits, uzņēmumu reģistrēšana, uzņēmumu novērtējums, grāmatvedības kārtošana un konsultācijas, konsultācijas nodokļu likumdošanā, grāmatvedības programmnodrošinājuma konsultācijas, iekšējās revīzijas un saimnieciski finansiālās darbības analīze, uzņēmumu likvidācijas veikšana
Mežābeles, brīvdienu māja
Mežābeles, brīvdienu mājaAtrodas ekoloģiski tīrā, dabas aizsargājamā zonā Dridža ezera dabas parkā, 17 km attālumā no Krāslavas. Tās apkārtnē ir mežs, pļavas, dzidrs ezers - bagāts ar zivīm.
Visi banneri