Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама
Vētru muzjes, музей

Vētru muzjes, музей

Jūrkalne, Jūrkalnes pagasts, Ventspils novads, Latvija, LV-3626
(+371) 29448883
 
ВсёПредложениеVideoКарта
Описание

Jūrkalnes tautas nama otrajā stāvā izveidota ekspozīcija “Vētru muzejs”, kas vēsta par Baltijas jūras stihijas upuriem, papildināts ar pludmalē atrastajām un no dzelmes izceltajām senlietām.

Skaņa un apgaismojums noārda tiltu starp vēsturi un mākslu. Izstādes telpā tika radīta vide, kas atgādina jūras dzelmi, ļaujot «ienirt» un ielūkoties «nogrimuša vraka» tilpnē.

“Vētru muzeja” ekspozīciju veido Voldemāra Raina un viņa komandas kolekcija. Sertificēts zemūdens arheologs Voldemārs Rains ir cilvēks – leģenda ar 50 gadu pieredzi zemūdens pasaules pētīšanā. Eksponāti ir daudzveidīgi un interesanti, atspoguļo dažādus laika posmus, lielākā daļa priekšmetu atrasti tieši Kurzemes jūrmalā. “Vētru muzeja” kuratore ir V.Raina dzīvesbiedre Inese Helviga.

Apmeklētāji var apskatīt un izjust zemūdens kultūrvēsturisko mantojumu, akcentējot kuģu vrakus, kas atrodas Jūrkalnes krastos. Ekspozīcijā ietilpst nirēju ekipējums un atribūtika, foto un video materiāli no jūras dzelmes, zemūdens atradumi. Šeit ir arī iluminators no tvaikoņa „Saratova”, uz kura pirms 100 gadiem kādu laiku K. Ulmaņa valdība bija spiesta eksistēt, lai nodrošinātu mūsu valsts pastāvēšanu.

Šī ekspozīcija rosina cilvēkus uz vērīgāku skatīšanos pastaigās gar jūru. „Vētru muzejs” – divi nesavienojami vārdi, jo kā gan vētru varētu ielikt muzejā, bet vētra ir tā, kā rezultātā kuģi mēdz grimt, un jūra mums izskalo daudz ko interesantu un vērtīgu.

“Vētru muzejā” ko aizraujošu atradīs ikviens – bērns, pieaugušais, gudrinieks un nezinītis. Katru gadu maija beigās piedalāmies “Muzeju naktī” ar speciāli gatavotu programmu, vismaz reizi kvartālā foajē apskatāma jauna mākslas izstāde.

Kopš atvēršanas divu gadu laikā mūs apciemojuši gandrīz 7000 apmeklētāju un ap 20 suņu (laipni aicināti!). Vasarā strādājam katru dienu, izņemot pirmdienu. Ziemā atvērts piektdien, sestdien un svētdien.

Video
ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаМузеи
Карта

Статистика:
Полнастю просмотрен : 1008
Показан в результатах поиска : 28350


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" - это относительно новый питомник, семейный бизнес, расположенный в волости Бирзгале Огрского района. Мы специализируемся на рассаде летних цветов и зимостойких растений. Мы также предлагаем рассаду овощей: помидоров, огурцов, тыквы, арбузов, дынь и других.
Dental Art, зуболечение
Dental Art, зуболечениеСтоматологическая клиника Dental Аrt предлагает различные стоматологические процедуры: терапия, протезирование, имплантация, гигиена.
Astroselena, образовательный центр
Astroselena, образовательный центрОбучение в Образовательном центре «Астроселен» подходит как для желающих получить профессиональное высшее образование в области астрологии, так и для тех, кто хочет разобраться в этой интересной науке для личных нужд, научившись искусству толкования различных гороскопов.
Ozolleja
OzollejaVeicam visa veida zemes rakšanas darbus. Atīram grāvjus un novācam bīstamos kokus.
Rozā sapnis, прокат карнавальных и вечерних платьев, интернет магазин
Rozā sapnis, прокат карнавальных и вечерних платьев, интернет магазинРозовая мечта. Карнавальные и вечерние наряды, прокат и аксессуары.
Radošuma attīstības centrs, SIA
Radošuma attīstības centrs, SIA«Radošuma attīstības centrs» - учебный центр, художественная и багетная мастерская. Мы проводим курсы живописи, рисунка, рукоделия и др. Оказываем услуги обрамления в рамки картин, вышивок, фотографий.Обрамляем зеркала. Оказываем художественные и дизайнерские услуги.
Baltijas pinumi
Baltijas pinumiBaltijas pinumi. Pītas mēbeles, tirdzniecības grozi un paplātes, gan daudzus citi izstrādājumi no dabīgiem materiāliem un, jauni risinājumi Jūsu idejām.
Titan, клуб фитнеса
Titan, клуб фитнесаUzmanību! Akcija. Pērkot abonementu ar laika ierobežojumu uz gadu, cena tikai 15Ls. Sporta klubā TITAN!
Akmeņkalis, SIA, обработка камня
Akmeņkalis, SIA, обработка камняSIA "Akmeņkalis" tika dibināts 1991.gadā. Uzņēmums šo gadu laikā pilnveidojis un attīstijis dažādas jaunās tehnoloģijas, lai panāktu iespēju izveidot no akmeņa neiespējamo. Uzņēmums nodarbojas ar dažādu veidu dabisko akmeņu apstrādi.  
Ezernieki, гостевой дом
Ezernieki, гостевой домEzernieki  - место, в котором сможете отдохнуть как в большой компании друзей, так в маленьком семейном кругу, возможность разместить большие компании 60 и 20 человек.
Visi banneri