Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама

Simtēnu ala, пещера

Amatas novads, Latvija
 
ВсёПредложение
Описание
Saukta arī: Dzirnes ala. Gaujas kreisās pietekas Dzērdupes (Simtupes) kreisā krasta sāngravā, apm. 0,7 km no ietekas Gaujā, iepretī Simtēnu mājām. Alu XX gs. 30.gados atklājis Roberts Dzirne, kurš tolaik dzīvojis Simtēnos. Alas atradējs ne tikai sīki izpētījis alu, uzzīmējis tās precīzu plānu, bet arī veicis tajā izrakumus. Pēckara gados, savu pētījumu un atklājumu neatzīts, R.Dzirne alu aizracis. Tā atrakta 1986.gadā, īsi pirms R.Dzirnes nāves. Ala, kurai ir pavisam šaura ieeja, sastāv no trim palielām zālēm. Tās visu eju l ~ 40 m, pl = 7 m, h = 1,9 m. Visas sānejas vēl nav attīrītas un uzmērītas. 2000.gadā alas ieeja no jauna aizbrukusi vai aizbērta. Pēc tam vismaz divas reizes atrakta, taču no jauna aizbrukusi. ► 2005.gada vasarā alu atrakām un tajā ielīdām (trīs vīri ar lāpstām visu laiku bija ārā), bet pēc dažām dienām ala atkal bija ciet!!
ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаПещеры

Статистика:
Полнастю просмотрен : 7042
Показан в результатах поиска : 44887


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" - это относительно новый питомник, семейный бизнес, расположенный в волости Бирзгале Огрского района. Мы специализируемся на рассаде летних цветов и зимостойких растений. Мы также предлагаем рассаду овощей: помидоров, огурцов, тыквы, арбузов, дынь и других.
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošana
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošanaMeistars A основным видом деятельности является производство сборных деревянных моделей и гравированных по дереву изображений. Продукция
P. Čerņavska keramikas māja
P. Čerņavska keramikas mājaОсмотр музея. Занятия на гончарном круге. Сувениры, изделия на заказ.
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece
Daina Galakrodzeniece, tekstilmākslinieceMūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei.
Burtnieki, гостевой дом
Burtnieki, гостевой домViesu nams Burtnieki atrodas apmēram 120 km no Rīgas un 25 km no Valmieras, teikām apvītā Burtnieka ezera krastā. Piedāvājam atpūtu no pilsētas kņadas un trokšņiem, izbaudot klusumu mūsu nelielajā parciņā.  
ESELO, центральный склад
ESELO, центральный складSIA "SLO LATVIA" darbības pamatvirziens ir elektro, telekomunikāciju un drošības sistēmu materiālu vairumtirdzniecība. Augsta pakalpojumu kvalitāte, plašs preču klāsts un augsta darbinieku profesionalitāte.
Iks park, oбщества
Iks park, oбществаBiedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības.
Ireneta, свадебный салон
Ireneta, свадебный салонСалон Ireneta предлагает Вам: свадебные и вечерние платья, аксессуары, продажа и прокат.
Muduri, SIA, darbnīca
Muduri, SIA, darbnīcaИзготовление, пошив и вышивка этнографических нарядов для коллективов и для индивидуальных заказчиков. Текстильные изделия.
Odzienas muiža, усадьба
Odzienas muiža, усадьбаMuižas komplekss - telpas dažādiem svētkiem, semināriem un pasākumiem. Odzienas Krogusmājā varat pārlaist nakti jaukos pagājušā gadsimta sākumam atbilstoši iekārtotos numuriņos, kopumā 9 numuri, taču muižas kompleksā kopumā spējam izguldīt līdz 74 cilvēkiem.
Visi banneri