Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама
Kuldīgas Svētās Katrīnas Evaņģēliski luteriskā baznīca, церковь

Kuldīgas Svētās Katrīnas Evaņģēliski luteriskā baznīca, церковь

Baznīcas iela 33, Kuldīga, Kuldīgas novads, Latvija, LV-3301
(+371) 22328283
 
ВсёПредложениеКарта
Описание

Kuldīgas Svētās Katrīnas evaņģēliski luteriskā baznīca ir senākais dievnams un viena no senākajām ēkām Kuldīgā, kas iekļauta valsts nozīmes arhitektūras pieminekļu sarakstā.

Leģenda vēsta par kādu dievbijīgu meiteni vārdā Katrīna, kura krāja naudu pilsētas baznīcas būvei, taču tika apmelota un sodīta uz moku rata par sakariem ar nelabo. Pēc nāves viņa tika attaisnota, pasludināta par svēto, un viņas vārdā nosaukta Kuldīgas svētnīca.

Ja palūkosieties virs baznīcas sānu ieejas, ieraudzīsiet medaljonu, kurā Svētās Katrīnas tēls attēlots ar mocekļa kroni galvā, stilizētu moku ratu un lūgšanas krellītēm labajā rokā un ar zobenu kreisajā rokā. Šāds Svētās Katrīnas tēls atspoguļots arī tagadējā Kuldīgas ģerbonī.

Pirmoreiz rakstos dievnams minēts 1252. gadā un sākotnēji tas bija veidots no koka. Tagadējā mūra baznīca būvēta 1665. gadā, taču savas pastāvēšanas vēsturē tā vairākkārt cieta ugunsgrēkos, tika atjaunota un pārbūvēta līdz ieguva mūsdienu aprises.

Katrīnas baznīcai kā baroka laika dievnamam, raksturīgs kontrasts starp vienkāršo, gandrīz vai bargo ārieni un bagātīgi krāšņo iekštelpu. Baznīcā atrodas vairāki nozīmīgi mākslas pieminekļi – altāris un kancele, kā arī ērģeles.

Baznīcā zem altāra atrodas liels pagrabs, kurā kādreiz apbedīti Kuldīgas apgabala pārvaldnieki, bet vēlāk – hercogi. Pavisam baznīcā izvietotas 64 kapenes, kas gan ir aizbērtas ar smiltīm un nav apskatāmas.

Svētās Katrīnas baznīca ir ievērojama arī ar kādu zīmīgu notikumu! 1610. gada novembrī šeit tika kristīts slavenākais Kurzemes-Zemgales hercogs Jēkabs Ketlers jeb hercogs Jēkabs.

Vai vēlaties aplūkot Kuldīgas panorāmu no putna lidojuma? Tad aicinu Jūs izmantot iespēju uzkāpt baznīcas tornī!

ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаЦеркви
Карта

Статистика:
Полнастю просмотрен : 5653
Показан в результатах поиска : 18167


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" - это относительно новый питомник, семейный бизнес, расположенный в волости Бирзгале Огрского района. Мы специализируемся на рассаде летних цветов и зимостойких растений. Мы также предлагаем рассаду овощей: помидоров, огурцов, тыквы, арбузов, дынь и других.
Mauriņi, гостевой дом
Mauriņi, гостевой домГостевой дома Маурини находится в волости Аллажу, приблизительно на расстоянии шести километров от Сигулды. Марини это двухэтажное здание, с индивидуально устроенными номерами, каминным помещением, бассейном, баней и вместительным залом для торжеств. Организаторы семинаров.
Pūdnīku skūla, keramika
Pūdnīku skūla, keramikaКерамика. Старинная гончарная технология, где мудрая умеренность, скромное изящество и практичность является основой высокого мастерства.
Daiga Liepa, pirtniece
Daiga Liepa, pirtnieceEsmu pirtniece un pirtsslotu meistare. Pirts ir ieņēmusi nozīmīgu vietu manā dzīvē, un man liels prieks, ka ar pirts palīdzību varu sagādāt daudz jaukus, patīkamus un veselīgus brīžus arī citiem cilvēkiem.
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs RiekstiņiPamatekspozīcija iepazīstina ar Jaunsudrabiņa dzīvi un daiļradi – te skatāmas viņa grāmatas, gleznas, fotogrāfijas, personīgās lietas(arī no Vācijas) u.c., bet 19.-20.gs.sākuma sadzīves priekšmeti, kas iegūti Neretas pagasta un tuvākās apkārtnes viensētās, dod ieskatu tā laika sadzīvei lauku sētā.
Poligons DK, пейнтбол
Poligons DK, пейнтболПолигон ДК Пейнтболл, на экстремальной среде, бывшей военной базе с дополнительными построиками.
Terion, ветеринарная клиника
Terion, ветеринарная клиникаВетеринарная клиника «Терион» и в Иманте.Ветеринарная клиника. Ветеринарная аптека. Корма для собак и кошек.Терапия, хирургия, вакцинации кошкам, собакам, хорькам и кроликам, консультации.Большой выбор ветеринарных медикаментов, препараты от блох, глистов и др.Кастрация котов, собак, кроликов и хорьков.Стерилизации кошек, собак, хорьков.Удаление зубного камня ультразвуком, операции при переломах костей, онкология, косметические операции.Лечение болезней кожи и аллергии.Лабораторная диагностика (анализ крови, мочи, кала, шерсти).Лечение и профилактика болезней зубов.Лечебные и профилактические корма для животных: ROYAL CANIN, HILLS, SPECIFIC, VIRBAC, песок для туалетов, корма для кроликов, крыс, морских свинок и др. Адрес Ауру 7с
Ūdensdzirnavas, гостевой дом
Ūdensdzirnavas, гостевой домКомплекс отдыха в восстановленном здании мельницы. Зал для торжеств. Сауна с бассейном, номер люкс с джакузи и с камином. Комфортабельный ночлег.
Bēnes Ozoli, покрытие для пола
Bēnes Ozoli, покрытие для полаФирма Bēnes Ozoli по производству паркета находится в Добельском районе в Бене. Производство паркета и торговля. Паркетные доски.
Danfo Masters, SIA
Danfo Masters, SIAЗащитные пленки для cтекла. Пленка Decor. Тонирование и оклеивание всеми видами пленки. Пленка для автомобилей, стеклянных фасадов.
Visi banneri