Iks park, associations

Description

Vai Jūs prātojat, kurp doties ar bērniem brīvdienās vai vienkārši meklējat atpūtas vietu ģimenei ar bērniem pierīgā? Biedrība “Iks parks” piedāvā izbaudīt lauku priekus, spēlējoties un relaksējoties meža malā. Šeit iespējams nodarboties ar amatniecību, interaktīvā veidā iepazīt Latvijā augošos ārstniecības augus un to īpašības. Mūsu parks atrodas 100 metru attālumā no stacijas “Ikšķile”, piebraucamais ceļš ir asfaltēts līdz parka vārtiem un stāvlaukumam.

Piedāvājam apmeklēt divas teritorijas:

1. Ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcija: ir izveidotas 6 dažādas ārstniecības virzienu dobes.
Ikviens var pastaigāties, atpūsties un iepazīt ārstniecības augus, kuri varētu būt vajadzīgi un piemēroti tieši viņam.

Parka teritorijā ir paredzētas vietas aktīvai atpūtai - minifutbola vieta, baskāju taciņa, „skudru taka” – stafetes trase ar dažādiem posmiem, lapene un dabas klase.

2. Lauku sētiņa ar darbnīcām un mini zoo.

Lielā nojumē vai guļbūves omulīgā kamīnzālē Jūs varēsiet izmēģināt gan latviešu tradicionālo, gan mūsdienu amatniecību. Mūsu vadībā iespējams izspēlēt dažādas spēles.

Saulainā mežmalā, ieelpojot lapegļu, skujkoku meža un pļavas smaržu, iespējams baudīt gan dabas krāšņumu, gan stiprināt saikni ar dzīvnieku valsts pārstāvjiem.

“Iks parka” lauku sētiņā mūsu meistari ikvienam interesentam piedāvā praktiskas nodarbības ar iespēju iepriecināt sevi ar paša radītiem suvenīriem. Iepriekšējas iemaņas nav nepieciešamas. Tiek piedāvātas šādas radošās darbnīcas:

  • Augu deķu aušana – izmantojot mūsu izaudzētos ārstniecības augus un citus dabas materiālus, katrs pats var noaust un paņemt līdzi savu augu deķīti vai dekoru, izgatavot zāļu pirtu paklājus. Iespējams arī iegādāties un pasūtīt mūsu veidotus darbus.
  • Rotu kalšana - vērojot meistara darbu, iespējams sekot vara un misiņa rotu izgatavošanas procesam. Apmeklētāji, izmantojot vēsturiskus instrumentus, arī paši var izbaudīt amatniecības prieku, izgatavojot sev suvenīru.
  • Ziepju vārīšana - ziepju izgatavošana no ziepjumasas. Pamatmasa veidota no ārstniecības augiem, izmantojot unikālu tehnoloģiju, kuras ietekmē tiek saglabātas augu īpašības. Izgatavoto produkciju Jūs varēsiet paņemt piemiņai.
  • Miltu malšana - izmantojot seno laiku rokas dzirnavas, apmeklētāji paši var mēģināt iegūt miltus no graudiem.

Katra darbiņa cena - 2 - 4 EUR. Radošajās darbnīcās iespējams pavadīt no 1 līdz 4 stundām. Kopā ar ekskursiju ārstniecības augu brīvdabas ekspozīcijā - līdz 5 stundām.

Pie mums var kopīgi pastrādāt un atpūsties gan mazās, gan lielākās grupiņās. Mēs uzņemam bērnu, skolēnu un pieaugušo grupas no 10 - 40 personām. Ekskursijas un nodarbības tiek vadītas latviešu, angļu un krievu valodās. Ekskursijas dalībniekiem piedāvājam piknika vietu.

Ievērojot Jūsu vēlmes, saimnieki izstrādās tieši Jums piemērotu programmu.

Piedāvājam īpašas programmas: Atpūta laukos”ar nakšņošanas iespējam.

Jums ir iespēja arī pastaigāties pa Zilajiem kalniem – viens no dabas parka slēpošanas trases posmiem sākas pie “Iks parks” biedrības saimniecības.

Products, services, keywords
Map
    Statistics:
    Fully viewed : 23169
    Showed in search results : 365327
    Pils, guesthouse and cafe
    Pils, guesthouse and cafeA very tasty meal for reasonable prices, banquets and party tables, a real latvian bathhouse.
    Gaujas Lukss, café - banquet hall
    Gaujas Lukss, café - banquet hallKafejnīca - banketu zāle Gaujas Lukss piedāvā svinību telpas no 10 līdz 100 cilvēkiem. Klājam gan kāzu galdus, gan bēru mielastus.
    Gamma-Serviss, SIA
    Gamma-Serviss, SIAŠobrīd visizturīgākais pārklājums disku krāsošanai ir ar pulvera krāsām, kurām piemīt paaugstināta noturība pret iedarbību uz dažādiem mehāniskiem, fiziskiem un ķīmiskiem faktoriem. Mūsu disku krāsošanas metode nodrošina vienmērīgu lakas pārklājumu un garantē kvalitatīvu darbu izpildi.
    Bērnības sala, babysitting and development center
    Bērnības sala, babysitting and development centerBērnu centra tiks organizētas radošas nodarbības, tiek apgūta jauna informācija, attīstītas jaunas prasmes un iemaņas. Liela izēvelē dažādu materiālu, pedagogi izmanto dažādas darba metodes. Nodarbības tiek pasniegtas latviešu un krievu valodā. Mūsu uzdevums ir lai bērnam centrā pavadītais laiks paiet pēc iespējas interesantāk, veicina- iztēli, uztveri, domāšanu, fantāziju un vingrina un nostiprina rokas sīku muskulatūru, praktiskā darbībā. Veicināt sociālo un emocionālo prasmju attīstīšanu, komunikācijas spējas. Piedāvāt mazākumtautību bērniem latviešu valodas apgūšanu. Nodarbību istabas ir iekārtotas gaišas un saulainas telpas un dažādam attistošam rotaļlietām atbilstoši bērnu vecumam.
    Big Ben, graded domestic appliance
    Big Ben, graded domestic applianceLielāka daļa preču, ko mēs piedāvājam, ir nocenotas (graded). Daudzas no precēm, ko mēs pārdodam, ir jaunas. Garantijas serviss, bezmaksas piegāde.
    Radošo darbu galerija, veikals - studija
    Radošo darbu galerija, veikals - studijaRadošo darbu galerija - mākslinieku materiālu un dekorkrāsu veikals. Mēs piedāvājam Latvijā jau zināmas vācu ražotāja Marabu krāsas zīda, tekstila, stikla, keramikas apgleznošanai.
    Chiffon, clothing
    Chiffon, clothingChiffon darbojas modes industrijas sfērā un piedāvā saviem klientiem individuālo apģērbu šūšanu kā arī veido nelielas sērijveida kolekcijas, kuras tiek realizētas savā salonā. Jaunākās modes tendences, labākās cenas.
    Deko Alianse, flower shop
    Deko Alianse, flower shopSIA "DEKO ALIANSE" Elizabetes 14, Rīga We offer flower delivery - 67282841 www.dekoziedi.lv
    Vārnu galdniecība
    Vārnu galdniecība Vārnu joinery. Furniture, kitchen, guest rooms, bedrooms. Built in wardrobes. Sliding systems.
    Valteri, guest house
    Valteri, guest houseGuest house Valteri is a wonderful place to stay at either with your family or in the company of friends and colleagues. The hotel is located on the bank of the Daugava River.
    Visi banneri
    laba_seta_eng.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma