Dignājas evanģēliski luteriskā baznīca, church

  • Sējēji, Dignājas pagasts, Jēkabpils novads, Latvija, LV-5215
Description

Draudze dibināta un pirmā koka baznīca celta 1567. gadā, tā atradusies līdzās patreizējai baznīcai, kas uzcelta 1811.gadā. Sakristejā iemūrēti kapakmeņi – Dignājas pēdējās muižnieces A. Hahnoveras un Zasas muižnieka A. Velinka piemiņas zīmes. Tie datēti ar 1575. un 1599.gadu.

Pirmā Pasaules karā svētnīca tiek izpostīta. Vietējie iedzīvotāji zina nostāstu, ka 1911.gadā vēl bijusi dzīva mazā koka baznīciņa ar salmu jumtu, bet cēluši jau jaunu. Lauzuši tuvumā esošo kaļķakmeni. Lielā grava pie baznīcas radusies baznīcas celšanas laikā. Celtniecības darbu vadījis meistars no Sāmu salas. Viņiem bija arī palīgs – svešzemnieks Kažs Vidnēris. Meistara dēls ieskatījās latviešu meitenē Ilzē, un kādā tumšā rudens naktī jaunieši nozuda, pazudusi bija arī laiva no Daugavas krasta. Kad baznīcas celtne bija pabeigta, meistari posās atceļam uz mājām. Tomēr muižkungs negribēja viņus laist, jo esot pazaudējis vienu dzimtcilvēku – Ilzi. Viņas vietā labprātīgi palika meistara palīgs Kažs Vildnēris. Dignājā viņš daudz ko šejieniešiem iemācīja: gatavot neparastus ēdienus un klāt godu galdus. Kaža Vildnēra dzimta ir kupli sazarojusi, un atvasītes dzīvo vēl šodien, nesdamas šādu pat uzvārdu.
Dievnams ir Valsts aizsargājamais kultūras piemineklis.

Products, services, keywords
Map
    Statistics:
    Fully viewed : 233
    Showed in search results : 2666
    EscapeTown, breakout games
    EscapeTown, breakout gamesBREAKOUT GAMES. Go on an unforgettable World War II themed adventure with your friends or colleagues. Challenge yourself and see how resourceful, agile you are under pressure and whether you can maintain logical, analytical thinking and work in a team.
    Atpūtas komplekss "Viesītes", camping
    Atpūtas komplekss "Viesītes", campingLauku tūrisma un atpūtas vieta „ Karpu dīķis KASTOS” izveidots 2009 .gadā. Dīķa platība 2,3 ha. Vidējais dziļums 4m. Atrodamies tikai 15 km attālumā no Rīgas centra - "Viesītes", Jaunmārupē, Mārupes novadā
    Birzgaļi Z/S, lauksaimniecības tehnikas tirdzniecība
    Birzgaļi Z/S,  lauksaimniecības tehnikas tirdzniecībaNew and used tractors from Japan. Trailers, plows, cutter, tractor servicing and warranty repairs. MITSUBISHI, FOTON, KUBOTA, ISEKI, MURATORO, YANMAR.
    Saulrieti, atpūtas komplekss, recreation centre by the sea
    Saulrieti, atpūtas komplekss, recreation centre by the seaRomantic weekend. Relaxation for all family, 16 comfortable and homey sleeping - places. Premises for celebration and banquet. Russian and Turkish bathhouses, jacuzzi.
    Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejs
    Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejsMencendorfa nams – Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāle – ar savu 17.-18. gs. mājokļa noskaņu ir vienīgais šāda tipa muzejs Baltijā un apmeklētājiem atvērts kopš 1992. gada 18. maija. Ekspozīcija iekārtota 1695. gadā celtā namā, kurš līdz pat 1939. gadam bija dzīvojamais nams ar veikalu un noliktavu stāviem.
    Darba drošības centrs, SIA
    Darba drošības centrs, SIATulityökorttiTyöturvallisuuskorttiCertifikat för heta arbeten Occupational Safety CardHot work certificate
    Terion, veterinary clinic
    Terion, veterinary clinicVeterinary therapy, examination of pet diseases, complex vaccinations for dogs, cats, ferrets and rabbits; veterinary surgery: cat castration, cat sterilization and other operations; documentation necessary for traveling etc. (reasonable prices!).
    Kompānija Avotiņi, SIA, building material sale
    Kompānija Avotiņi, SIA, building material saleCeltniecības materiālu tirdzniecība, jumta un sienu materiālu ražošana no plānā lokšņu tērauda. Vairāk kā 2000 nosaukumu, kuri izgatavoti no augstvērtīgām izejvielām, izmantojot progresīvas tehnoloģijas.
    Sniega suņi, braucieni suņu pajūgos
    Sniega suņi, braucieni suņu pajūgosMēs piedāvājam arī garākus izbraucienus ziemā, ja sniega daudzums ir pietiekams, cenas sākot no 15.00 €/km. Grupām sākot no 145.00 €/stundā. Varam arī piedāvāt jautru un atraktīvu pasākuma vadītāju, kas aizpildīs gaidīšanas laiku, vai vienkārši izklaidēs Jūs un Jūsu bērnus.
    BKB Birojs, SIA, bookkeeping
    BKB Birojs, SIA, bookkeepingSIA „BKB Birojs” strādā grāmatvedības pakalpojumu jomā, izmantojot savas zināšanas un pieredzi. Mūsu darbības laikā grāmatvedības sfērā mūs ir izvēlējušies vairāk kā 90 uzņēmumu vadītāji. Ar katru gadu mūsu klientu skaits palielinās.
    Visi banneri
    laba_seta_eng.jpgRundāles dzirnavasIzglītības ceļvedisBaneru reklāma