Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Vētru muzjes, museum

Vētru muzjes, museum

Jūrkalne, Jūrkalnes pagasts, Ventspils novads, Latvija, LV-3626
(+371) 29448883
 
AllOffersVideoMap
Description

Jūrkalnes tautas nama otrajā stāvā izveidota ekspozīcija “Vētru muzejs”, kas vēsta par Baltijas jūras stihijas upuriem, papildināts ar pludmalē atrastajām un no dzelmes izceltajām senlietām.

Skaņa un apgaismojums noārda tiltu starp vēsturi un mākslu. Izstādes telpā tika radīta vide, kas atgādina jūras dzelmi, ļaujot «ienirt» un ielūkoties «nogrimuša vraka» tilpnē.

“Vētru muzeja” ekspozīciju veido Voldemāra Raina un viņa komandas kolekcija. Sertificēts zemūdens arheologs Voldemārs Rains ir cilvēks – leģenda ar 50 gadu pieredzi zemūdens pasaules pētīšanā. Eksponāti ir daudzveidīgi un interesanti, atspoguļo dažādus laika posmus, lielākā daļa priekšmetu atrasti tieši Kurzemes jūrmalā. “Vētru muzeja” kuratore ir V.Raina dzīvesbiedre Inese Helviga.

Apmeklētāji var apskatīt un izjust zemūdens kultūrvēsturisko mantojumu, akcentējot kuģu vrakus, kas atrodas Jūrkalnes krastos. Ekspozīcijā ietilpst nirēju ekipējums un atribūtika, foto un video materiāli no jūras dzelmes, zemūdens atradumi. Šeit ir arī iluminators no tvaikoņa „Saratova”, uz kura pirms 100 gadiem kādu laiku K. Ulmaņa valdība bija spiesta eksistēt, lai nodrošinātu mūsu valsts pastāvēšanu.

Šī ekspozīcija rosina cilvēkus uz vērīgāku skatīšanos pastaigās gar jūru. „Vētru muzejs” – divi nesavienojami vārdi, jo kā gan vētru varētu ielikt muzejā, bet vētra ir tā, kā rezultātā kuģi mēdz grimt, un jūra mums izskalo daudz ko interesantu un vērtīgu.

“Vētru muzejā” ko aizraujošu atradīs ikviens – bērns, pieaugušais, gudrinieks un nezinītis. Katru gadu maija beigās piedalāmies “Muzeju naktī” ar speciāli gatavotu programmu, vismaz reizi kvartālā foajē apskatāma jauna mākslas izstāde.

Kopš atvēršanas divu gadu laikā mūs apciemojuši gandrīz 7000 apmeklētāju un ap 20 suņu (laipni aicināti!). Vasarā strādājam katru dienu, izņemot pirmdienu. Ziemā atvērts piektdien, sestdien un svētdien.

Video
OffersProducts, services, keywordsMuseums
Map

Statistics:
Fully viewed : 1018
Showed in search results : 28354


Lauvas Tūrs Transports, SIA
Lauvas Tūrs Transports, SIAUzņēmums lauvastūrs piedāvā nomai ne tik vien mikroautobusus un autobusus, bet arī vieglās automašīnas un piekabes.
Pierīgas pirtis, bath
Pierīgas pirtis, bathPirts ēka, kur nosvinēt jubilejas līdz 8 cilvēkiem vai atpūsties ģimenei. Teritorija, 3ha platībā, kur uzrīkot sporta svētkus. Demokrātiskas un diferencētas cenas.
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošana
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošanaMeistars A manufactures 3D models from ecologically pure material – birch-tree plywood, which gives a pleasant touch and scent.
Trutzi Baltic, SIA
Trutzi Baltic, SIATrutzi Baltic is part of the large Trutzi group - a metal retail and wholesale company that offers a wide range of metal products, including metal pipes, metal sheets, metal structures, steel beams, profiles, fittings, angles, poles, 3D panel fences and fences.
Zelts.lv, jewellery salon
Zelts.lv, jewellery salonAugstas kvalitātes roku darba juvelierizstrādājumi. Individuālas rotas pēc jūsu vēlmēm. Zelta rotas ar dabīgiem dārgakmeņiem un briljantiem.
Ūdensdzirnavas, guest house
Ūdensdzirnavas, guest houseLeisure complex in the renovated mill building 96 km from Riga. The guest hall. Sauna with a pool, 2 suites and a luxury room with Jacuzzi. A comfortable guest house.
Kaktusu māja
Kaktusu mājaLolita Bālere is a master of handicrafts, who has exhibited her works in several Latvian libraries with great success. The Lolita collection features 250 knitted and crocheted cacti, as well as various masterpieces. For a leisurely enjoyment of the handicraft collection, the owner of the exhibition offers to sip warm tea and aromatic coffee in the cozy seating area. All Cactus Home products can be purchased.
Trīs pēdas, aplīmēšana, design
Trīs pēdas, aplīmēšana, designCar decals are the main direction of the company. We work with the adhesive films and auxiliary materials of 3M and MACTAC companies. We find a corresponding quality adhesive film for every vehicle.
Kalndruvas bloks, SIA, territory improvement, planting
Kalndruvas bloks, SIA, territory improvement, plantingKalndruvas bloks. Cobble stones, concrete blocks, ceramzite čoncrete, concrete. Territory greening, garden equipping, maintenance.
Photorent, IK
Photorent, IKFotonoma Rīgas centrā piedāvā kameras, objektīvus, zibspuldzes, audio un video tehniku, apgaismojumu un citus aksesuārus profesionāļiem un amatieriem. Pastāvīgajiem klientiem un īrei ilgtermiņā atlaides.
Visi banneri