Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Varakļānu Luterāņu baznīca, church

Varakļānu Luterāņu baznīca, church

Lubānas iela 12, Varakļāni, Varakļānu novads, Latvija, LV-4838
(+371) 28314546
 
AllOffersGalleryMap
Description
19. gs. otrā pusē, pēc dzimtniecības atcelšanas Krievijā daudzi Vidzemes guberņas latvieši iepirka muižas zemes Latgalē, tajā skaitā Varakļānu novadā. Līdz ar to pakāpeniski šeit izveidojās diezgan liela luterāņu draudze ar kuras pūlēm ap 1879. gadu Varakļānos tiek uzcelta luterāņu baznīca ar 300 vietām. Baznīca būvēta no laukakmeņiem, kā dekoratīvs elements durvju un logu apmalēm izmantoti sarkanie ķieģeļi. Altārgleznu “Kristus Getzemanes dārzā” dāvinājis viens no pirmajiem latviešu profesionālajiem gleznotājiem, Minhenes mākslas akadēmijās audzēknis Artemijs Gruzdiņš (1825-1891). Altārgleznā attēlots Kristus Getzemanes dārzā, kur viņu šaubu brīdī garā stiprina Kunga sūtīts eņģelis.
Gallery
OffersProducts, services, keywordsTourism attraction sites more detailsChurches more details
Map

Statistics:
Fully viewed : 8635
Showed in search results : 62714


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" is a relatively new family-owned nursery located in the Birzgale parish of Ogre municipality. We specialize in bedding plant seedlings and winter-hardy plants. We also offer vegetable seedlings: tomato, cucumber, pumpkin, watermelon, melon and other seedlings.
Iron Design, SIA
Iron Design, SIAThe advantages of forged metal products are originality, unique shapes, aesthetics and undoubtedly luxury that will last for years. Nothing else will make your house, garden, apartment or office as original and luxurious as forged metal products.
Lantus, country house
Lantus, country houseLantus, the country house in Vidzeme. Cozy rooms, halls with a fire place, table laying, a sport ground, a pond, wood, wooden tub with a stove under the open sky.
Vārnu galdniecība
Vārnu galdniecība Vārnu joinery. Furniture, kitchen, guest rooms, bedrooms. Built in wardrobes. Sliding systems.
Kalna ligzda, hotel
Kalna ligzda, hotel3 zvaigžņu viesnīca Kalna Ligzda atrodas Smiltenes pievārtē, vēsturiskajā Kalnamuižas teritorijā. Piedāvājam 1-vietīgas, 2-vietīgas, 3-vietīgas un lielākas istabas ģimenēm ar bērniem. No katra numuriņa loga paveras gleznains skats uz Kalnamuižas teritoriju. Numuriņos pieejama kabeļtelevīzija, vannas istaba ar dušu un wc.
Līcīši, country yard
Līcīši, country yardSIA Līcīši ir viens no pirmajiem un joprojām lielākajiem kazu audzēšanas un kazas piena produktu ražošanas uzņēmumiem Latvijā. Mūsu darba kvalitātes garantija ir 17 gadu ilgā pieredze kazas piena produktu ražošanā!
Lielkaibēni, guest house
Lielkaibēni, guest houseTwo halls with fireplaces, accommodation (30 beds). Parties for up to 70 people, catering services, party table setting.
Kampas, furniture
Kampas, furnitureKampas. Each person wants to have comfortable, natural and strong furniture.
Pētes, territory improvement, planting
Pētes, territory improvement, plantingSpeciālisti ātri un droši nozāģēs bīstamos kokus jūsu īpašumā, kā arī nodrošinās koksnes atlieku un zaru transportēšanu un utilizāciju. Pieredze lielu objektu (trases gar ielām, lieli būvlaukumi).
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece
Daina Galakrodzeniece, tekstilmākslinieceMūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei.
Visi banneri