KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Kokneses parks

Kokneses parks

Kokneses parks, Koknese, Aizkraukles novads, Latvija, LV-5113
(+371) 65161296
(+371) 29275412
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung

Kokneses parks veidots 1900. gadā pie Pērses ietekas Daugavā. Kokneses parkā aug gan vietējo, gan svešzemju koku sugas, apmeklētājus priecē daudzveidīgās, reti sastopamās savvaļas puķes.

Parkā atrodas viduslaiku Kokneses pilsdrupas, pie vidusskolas atrodas atjaunotā strūklaka „Fauna galva”, kas 20. gs. trīsdesmitajos gados atradās netālu no leģendārā appludinātā Pērses ūdenskrituma, kura vietu upes krastā iezīmē Jura Zihmaņa akmens skulptūra „Pērses meitene”. Lai atgādinātu par zudušo ainavu, vienā no parka dīķiem izveidots Pērses ūdenskrituma atveids, kas  brīvi pieejams apskatei  gan pa dienu, gan ir izgaismots vakara un nakts stundās. Tas stiepjas vairāk nekā piecu metru garumā un 1,5 metru augstumā virs ūdens līmeņa, tā kaskādes izvietotas dažādos līmeņos un ir izvirzītas pakāpēs, veidojot pēc iespējas dinamiskāku ūdens strūklas kustību. Turpat netālu ir atjaunots Velna pagrabiņš un iekārtotas šūpoles.

Parkā atradīsiet daudzus koktēlniecības darbus. Parka dižākā skulptūra  ir 11 m augstā, tēlnieka Ģirta Burvja veidotā koka skulptūra "Mūžībai". Parkā aplūkojamas kokgriezuma skulptūras "Pils tornis", "Pūce", "Sams" un skulptūra ar latvju zīmēm, ko veidojoši koktēlnieki Aigars un Ivars Rūrāni . Vietējais amatnieks Aldis Neija kokā darinājis  parka norāžu zīmes un infrastruktūras objektus, skulptūru "Auguma mērītājs" un  tējas namiņu – lapeni.

Vēstures mīļotājus interesēs apskatīt  zviedru laika riņķa krustus un čuguna lielgabalus, kā arī Otrā pasaules karā kritušo apbedījumus.

Tumšajās vakara stundās īpaši romantiskas ir pastaigas parkā laternu gaismā.

Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortParks
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 9590
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 76318


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs Timotejs
Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs TimotejsBērnu centra mērķis ir atbalstīt trūcīgo un sociāli izstumto ģimeņu bērnus. Šajā centrā viņiem ir iespēja apmierināt elementāras higiēniskās vajadzības – nomazgāties, izmazgāt drēbes, arī apmainīt drēbes – netīrās atdot mazgāšanā un uzvilkt tīras.
Pa Laimes Taku, Pension
Pa Laimes Taku, PensionPiedāvājam pie mums dzīvot staigājošiem pensionāriem, kas paši tiek galā ar sevi, dzīvošana vienvietīgās istabiņās ēkas pirmajā un otrajā stāvā, otrajā stāva ir arī dažas istabiņas ar dušu un tualeti iekšā, šīs istabiņas ir dārgākas - 270 eiro mēnesī, parastās istabiņas - 250 eiro
Smēde, Metallbearbeitung
Smēde, MetallbearbeitungSMĒDE ir metālkalēju darbnīca, dekoratīvu metālkalumu izgatavošana pēc pasūtījuma. Roku darbs, interjera elementu skicēšana un dažādu ideju zīmēšanu.
Lielanteni, Holzbearbeitung
Lielanteni, HolzbearbeitungBūvniecības zāģmateriāli, apdares dēļi, koka paletes, ražoti un piegadāti sadarbības partneriem EU. Uzņēmums piedāvā visa veida zāģmateriālus celtniecībai - dēļus, brusas, latas.
Deko Alianse, Blumenladen
Deko Alianse, BlumenladenSIA "DEKO ALIANSE" Elizabetes iela 14
7. martā strādāsim stundu ilgāk līdz 20:00 8. martā strādāsim kā darba dienā no 8:00 līdz 19:00 Piedāvājam arī ziedu piegādi, piezvani un pasūti +371 67282841www.dekoziedi.lv
220.lv veikals un servisa centrs
220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Danfo Masters, SIA
Danfo Masters, SIADanfo Master. Logu plēves, vizuālā reklāma, reklāma uz auto, stiklu tonēšana, dekoratīvais stikls.
Purgaiļi, Gasthaus
Purgaiļi, GasthausViesu mājas Purgaiļi. Gultas vietas, ēdināšana, pirts, telpas svinībām, konferenču un semināru rīkošana, sporta laukums, peldēšanas iespējas, telšu un piknika vietas.
Skaistkrasti, pirts
Skaistkrasti, pirtsGästehaus in Tinuzi. Kostenloses WiFi. Bad und Whirlpool. Einige Unterkünfte verfügen über eine komplett ausgestattete Küchenzeile, einen Flachbild-Sat-TV und einen DVD-Player. Pferde reiten und angeln.
Visi banneri