KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame

Kokneses luterāņu baznīca

Blaumaņa iela 1, Koknese, Aizkraukles novads, Latvija, LV-5113
(+371) 29268431
(+371) 65161347
(+371) 29247972
 
AlleAngebotDie Karte
Beschreibung

Kokneses Evaņģēliski luteriskā baznīca celta 1687. gadā. Sākumā tā bija neliela koka ēka bez torņa ar māla klona grīdu un salmu jumtu. Kara laikā baznīca tiek nopostīta, pēc tam tā atkal piedzīvo remontdarbus, līdz 1731. gadā baznīcā atkal var notikt dievkalpojumi. 1819. gadā baznīcai tiek veikts nopietns remonts un piebūvēta sakristeja. 1887. gadā tiek uzcelts tagadējais tornis, uzlikts jauns jumts, izremontēta iekšpuse. Šeit par mācītāju kalpojis Ernsts Johans Gliks, latviešu Bībeles tulkotājs.

1. Pasaules kara laikā baznīca atkal tiek nopostīta. 1929. gada 16. septembrī atjaunotais dievnams tiek iesvētīts. Tiek atjaunota arī baznīcas altāra glezna, un 1930. gadā tiek uzstādīts un iesvētīts 830 kg smagais tērauda zvans, kas darbojas vēl šodien. Iekštelpas rotā mākslinieka A. Dobenberga gleznas.

Baznīcā apmeklētājiem ir iespēja uzkāpt tornī bez maksas.

Šo vietu papildinājusi neparasta Bībele. Tā tapusi kā dāvana no evaņģēliski luteriskās Biķeru draudzes ziedojumiem un tās devīze Koknesē ir: “Dievam par godu, koknesiešiem par svētību!”. Lielformāta Bībele ir brīvi pieejama ikvienam interesentam. Šādas Bībeles atrodamas arī Skultē un Ropažos.

AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortKirchen Kirchen, Gemeinde
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 8367
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 39732


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" ist eine relativ neue Gärtnerei in Familienbesitz in der Gemeinde Birzgale des Bezirks Ogre. Wir spezialisieren uns auf Beetpflanzensetzlinge und winterharte Pflanzen. Wir bieten auch Gemüsesetzlinge an: Tomaten, Gurken, Kürbisse, Wassermelonen, Melonen und andere Setzlinge.
Rucavas tradīciju nams Zvanītāji
Rucavas tradīciju nams ZvanītājiMāja iekārtota kā muzejs ar 19. gs. vidum raksturīgu iedzīvi – stellēm, saimes galdu, gultām, skapi, šūpuli, dažādiem saimniecībā izmantotiem priekšmetiem un rīkiem, tāpat Rucavai raksturīgo tautastērpu, cimdiem, zeķēm.
Tuvs, SIA
Tuvs, SIAMūsu uzņēmums veic Zoo-preču vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības izplatīšanu Latvijā. Uzņēmums veiksmīgi sadarbojas ar Eiropas rūpnīcām un ir ekskluzīvais pārstāvis BOSCH Tiernahrung, kas ražo pazīstamu barību: Bosch, Sanabelle.
Cheirons, Tierklinik - Apotheke
Cheirons, Tierklinik - ApothekeIn der Klinik bieten wir vielseitige tierärztliche Betreuung aller Art für Tiere (Hunde, Katzen, Frettchen, Kaninchen, Meerschweinchen, Hamster etc.) Sterilisation, Tumoroperationen, operative und konservative Behandlung von Knochenbrüchen, Verletzungen, Wunden etc.) Laboruntersuchungen, Röntgen, Ultraschall.
Zāģeri, Gasthaus
Zāģeri, GasthausBioloģiski sertificēta saimniecība, mājlopi. Naktsmītnes, banketu/ konferenču zāles, kamīnzāle ar pirti, dīķis ar pludmali.
Garauši, atpūtas bāze
Garauši, atpūtas bāzePie paša Lobes ezera. 15 dažādas laivas makšķerēšanai, zvejošanas licences, telšu un ugunskura vietas, nakšņošana lauku mājā.
Mucenieki, Gasthaus
Mucenieki, GasthausKleines Blockhaus mit einer Sauna direkt am Fluss Lielupe, Bootfahrten, Angeln.
Viduslaiku izklaides
Viduslaiku izklaidesSIA "Niedru lija" piedāvā atraktīvas izklaides viduslaiku garā - šaušanu ar loku, arbaletu, cirvja un šķēpa mešanu, monētu kalšanu. Mūsu arbalets ir viduslaiku arbaleta atdarinājums (~ 14.gs.), metamie cirvji - 13.gs. Vācu kaujas metam
For Rest, Gasthaus
For Rest, GasthausViesu nams ar terasi ezera krastā. Krievu pirts ar slotiņām un aromātisku tēju. Vieta nelielu svīnību organizēšanai 6-9 cilvēkiem.
Ķoņu dzirnavas, Gasthaus
Ķoņu dzirnavas, GasthausVieta Latvijā, kur maļ graudus, vērpj vilnu, šuj segas un spilvenus, pildītus ar aitu vilnu. Aktīvās atpūtas pasākumi, kāzas, ekskursijas, nakšņošana viesu namā, pirts un garšīga maltīte.
Visi banneri