KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame
Staļinisma upuru piemiņas akmens

Staļinisma upuru piemiņas akmens

Sabiles iela 10a, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
AlleAngebotGalerieDie Karte
Beschreibung

Piemineklis veltīts uz Sibīriju 1941. un 1949. gadā izvestajiem kandavniekiem.

Akmeni atrada Rūmenes pusē un novietoja uzkalniņā Sabiles ielā, kur pirms izsūtīšanas bija ieslodzīti kandavnieki. To atklāja un iesvētija 1990.gada 16.jūnijā. Staļinisma upuru piemiņai veltītajā akmenī iekaltas dzejnieka Raiņa (1865-1929) dzejas rindas: "Mēs neaizmirsīsim neviena paša, ko savas varas laikā nokāvāt."
Novietots uzkalniņā iepretī ēkai Sabiles ielā 8, kur deportāciju laikā ieslodzīja izsūtāmos cilvēkus pirms vešanas uz Stendes staciju.

No Kandavas 1941. gadā un 1949. gadā izvests 631 cilvēks.

Kandavas novada muzejā represētajiem veltīta īpaša telpa.

Galerie
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortPiemiņas vietas
Die Karte

Statistik:
Ist durchgesehen : 3273
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 6934


Lejasmalas, atpūtas komplekss
Lejasmalas, atpūtas komplekssBrīvdienu mājas un pirts Lejas ezera krastā. Romantiska atpūtas vieta uz neapdzīvotas salas. Telpas semināriem un banketiem. Telšu un piknika vietas.
Līga Reitere, Ventiņu zāļu sieva
Līga Reitere, Ventiņu zāļu sievaVentiņu stāstniece un zāļu sieva. Zāļu sievas mācības - "Savvaļas aptieka", "Zaļās receptes", "Pirts rituāli" un "Vārda spēks".
Vegetarian foods, Lebensmittel
Vegetarian foods, LebensmittelVegetarian FOODS - labvēlīgie saldumi. Kūkas bez konservantiem, nesatur olas, nesatur produktus iegūtus vardarbības ceļā pret dzīvniekiem.
Raunas ceplis
Raunas ceplisKeramikas ražotne Raunas ceplis. ieierastas formas un faktūras, puķu podi ir komplektā ar atbilstošiem paliktņiem. Raksturīgas arī glazūras ar kapara spīdumu un apakšā iespiesto logo RC.
Urakši, Landgut
Urakši, LandgutBurvīga vieta pie Limbažu Lielezera. Daba, miers, klusums.
Celmiņi, Gasthaus
Celmiņi, GasthausBrīvdienu māja Celmiņi piedāvā svinību vietu līdz 30 personām. Viesību galdu klāšana, pasākumu rīkošana (kāzu vadītāji, Jaungada pasākumi), naktsmītnes 15 personām.
Svētku pils, Gasthaus
Svētku pils, GasthausViesu nams Svētku Pils atrodas Atpūtas vietā “4 Saules” un mūsu viesiem iespējams relaksēties pirtī, doties laivu braucienos, grillēt smaržīgus ēdienus un pavadīt laiku kopā pie dabas, baudot sauli, siltumu un vasaras smaržu.
Zīmulis un ota, mākslas galerija, mākslinieku veikals
Zīmulis un ota, mākslas galerija, mākslinieku veikalsMūsu veikalos plašā sortimentā piedāvājam dažādus materiālus un piederumus visiem radoši darboties gribošiem cilvēkiem, sākot no mazuļiem un beidzot ar profesionāliem māksliniekiem.
Latvijas Fotogrāfijas muzejs
Latvijas Fotogrāfijas muzejsLatvijas Fotogrāfijas muzejs ir atvērts apmeklētājiem kopš 1993. gada. Tas darbojas kā Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja struktūrvienība. Muzejs ir iekārtots senā tirgotāju ēkā, kas saglabājusies no 16. gadsimta, un ekspozīcijas telpās iespējams apskatīt gan restaurēto daudzkrāsaino sienas gleznojumu, gan vēsturiskā parketa ornamentu uz grīdas.
Villa Anna, Gasthaus
Villa Anna, GasthausVilla Anna - tas ir mūżīgais sirmās jūras un tas nostāstu noslēpums, ko papildina čaklu pavāru sagādāta azaida aromāts, kas ienāk kopā ar rīta saules stariem Jūsu istabā.
Visi banneri