Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jaunlaicenes kungu kapi un kapliča

Jaunlaicenes kungu kapi un kapliča

(+371) 29356277
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

1814.gadā J.G.Wolfs bija panācis Vidzemes konsistorijas atļauju ierīkot jaunu ģimenes kapsētu. Te bija iecerētas vienāda izmēra kapu kopiņas ar līdzīgu plāksnīti pie katras, vienam vienīgam krustam vajadzēja pacelties šīs pazemīgo kopiņu rindas vidū. 1859. – 1865.g. pēc arhitekta Paula fon Hardenaka meta tika uzcelta kapliča, kas izskatījās kā maza gotiska baznīca, nodeva sava laikmeta greznības apsēstībai. Kapličā netrūka ne marmora altāra, ne ērģeļu, ne vitrāžu, luktās pat atradās ozolkoka lāde ar Volfu ģerboni bēru segu uzglabāšanai. „Padomju laikos” kapsētu izpostīja un kapliču izdemolēja. Kapliča vēl arvien gaida savu atjaunošanu.

Kapsēta ir kultūrvēsturisks piemineklis. Godājot senos laikus, jaunlaicenieši kopā ar baronu pēctečiem, uztur kapsētu labā kārtībā, bet simtgadīgie ozoli sargā mirušo baronu mieru.
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresKapi Kapličas, kapliču pakalpojumi Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 361
Meklēšanas rezultātos parādīts : 3888


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Villa Vanilla, viesnīca
Villa Vanilla, viesnīcaViesnīca Villa Vanilla piedāva 10 labiekārtotus numuriņus Siguldas klusajā centrā - tuvumā atrodas gan ēdināsnas vietas, gan ievērojami apskates objekti.
NAD.LV Repatriācijas un apbedīšanas birojs Rīgā
NAD.LV Repatriācijas un apbedīšanas birojs RīgāApbedīšanas pakalpojumi Rīgā, bēres Latvijā, kremēšana un kremācija. Repatriācijas pakalpojumu organizēšana. Morga un katafalka pakalpojumi.
Silamalas, atpūtas komplekss
Silamalas, atpūtas komplekssKomplekss atrodas meža ielokā, pašā kalna galiņā, ainaviskā vietā - Milzkalnē, tikai 60km attālumā no Rīgas. pie mums varat aizbēgt, no pilsētas kņadas un baudīt mieru un klusumu, relaksējies pirtiņā, vai izkarsējies karstajā kublā un baudi veldzējošu peldi baseinā.
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrāde
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrādeMetāla dekoratīvie izstrādājumi. Dārza mēbeles. Sētas, vārti, kāpnes un margas. Iebūvējamās mēbeles. Iespēja pasūtīt mēbeles, interjera elementus pēc individuāla projekta.
Mīts, akmens apstrāde
Mīts, akmens apstrādeSabiedrība MĪTS izgatavo 15 veidu un 8 krāsu betona bruģakmeni, ceļu un ietvju apmales, betona pakāpienus.
Vilciņi, pirts
Vilciņi, pirtsViesu nams ''Vilciņi'' piedāvā vietu,kur rīkot saviesīgus pasākumus vai vienkārši labi pavadīt laiku. Piedāvājam zāli ar galdiem līdz 50 cilvēkiem,[ir iespēja pasūtīt galdu], iekārtotu virtuvi ar visiem nepieciešajamiem traukiem, kamīnzāli, pirti un 6vietīgo džakūzi.Piedāvājam florista pakalpojumus viesu nama izdekorēšanai.Viesu namā ir TV, mūzika.Ārpus viesu nama labi pavadīsiet laiku,atpūšoties apkurināmā ūdens baļļā.Spēlējot volejbolu, futbolu, peldoties dīķī vai gūstot asas izjūtas braucot ar kvadracikliem, kurus iespējams noīrēt.Ir vieta,kur izvietot teltis.
SPA Estonia, SPA viesnīca
SPA Estonia, SPA viesnīcaSPA Estonia ir ārstniecības un rehabilitācijas centrs, kurš piedāvā ne tikai veselību nostiprinošas, bet arī daudz un dažādas skaistumu veicinošas procedūras.
Beach Hotel Liepāja, viesnīca
Beach Hotel Liepāja, viesnīcaEsi gaidīts Beach Hotel Liepāja! Divos stāvos izvietotas 23 istabas sulīgos toņos! Esam vēja pūtienā no jūras, divi vēja pūtieni - un Tu esi Rožu laukumā!
Švinkates, viesu nams
Švinkates, viesu namsViesu māja Švinkates, piedāvā atpūtas zāli ar kamīnu, virtuvi, gultasvietām un pirti. Pie mājas atrodas gleznains dīķis, kurā var arī makšķerēt.
Visi banneri