Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Bulduru evanģēliski luteriskā baznīca

Bulduru evanģēliski luteriskā baznīca

Krišjāņa Barona iela 6, Jūrmala, Latvija, LV-2010
(+371) 29457433
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Bulduru luterāņu baznīca celta no 1888. līdz 1889. gadam. Iesvētīta kā "Meža kapella" 1889. gada 29. jūnijā. 1894. gadā baznīcu paplašināja mūrnieku meistara Radziņa vadībā. 1896. gadā Baltijas domeņu valde dāvā baznīcas ieejai dzelzs durvis ar uzrakstu, ka tās veltītas Krievijas imperatora Aleksandra III piemiņai. 1930. gada sākumā, Senāts galīgi piespriež Bulduru baznīcu Dubultu evanģēliski luteriskai draudzei. Ap 1930. gadu par mācītāju kalpo Mārtiņš Eihe. 1939. gada janvārī Baznīcas virsvalde nolemj, ka pielaižama baznīcās vācisko uzrakstu dzēšana. To vietā liekot tekstus latviešu valodā, bet to grafiskais iekārtojums pieskaņojams dievnama iekšpuses stilam. Tā virs altāra telpas puslokā izveidojās Svēto rakstu vārdi: ”Dievs ir mīlestība”. No 1953. līdz 1992. gadam ēkā atrodas Lavijas Valsts info–foto–fono dokumentu arhīvs. 1989. līdz 1990. gadam, uzceļot dzelzsbetona monstru “Belorusija”, nosedza “slepeno” objektu – Valsts kinofotofonodokumentu arhīvu, liedzot redzēt Bulduru baznīcas ēku. 1991. gada sākumā notiek Bulduru evanģēliski luteriskās draudzes dibināšanas sapulce. 1994. gada 9. maijā Dubultu evanģēliski luteriskai draudzei tiek atkārtoti nostiprinātas īpašuma tiesības uz Bulduru baznīcu un tai pieguļošo zemes gabalu. 1998. gads 20. septembrī draudzes priekšnieks Juris Mušperts saņem baznīcas atslēgas un draudze atgriežas Bulduru baznīcā. Pirmais dievkalpojums notiek 1. novembrī – Ticības atjaunošanas dienā – Reformācijas svētkos. Baznīcas ēka aptuveni 20. gadsimta sākumā.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Baznīcas, Draudzes
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 583
Meklēšanas rezultātos parādīts : 5088


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Bobcatdarbi
BobcatdarbiCeļu būve, remonts, uzturēšana, zemes un rakšanas darbi, augsnes frēzēšana, zemes aerācija, zemes planēšana, zemes urbšana, labiekārtošana, apzaļumošana, teritoriju uzkopšana, ledus frēzēšana, zāliena aerācija, vertikulēšana, trimmerēšana, celmu frēzēšana un izrakšana, žogu uzstādīšana
Ainažu Jūrskolas muzejs
Ainažu Jūrskolas muzejsAinažu jūrskolas muzejs ir piemiņas vieta šai pirmajai latviešu profesionālajai jūrskolai un tās absolventiem - latviešu un igauņu kapteiņiem un stūrmaņiem.
Lux Riga, SIA
Lux Riga, SIALux ir viena no vadošajām un visvairāk cienījamām tiešās pārdošanas organizācijām pasaulē ar bagātīgu panākumu vēsturi, tālredzīgu, inovatīvu un progresīvu uzsvaru uz nākotni.Ja jūs aizraujaties ar pārdošanu un ir vēlme palīdzēt klientiem, Lux ir vieta, kur būt. Mēs esam viena liela komanda, kas piedāvā motivējošas un izaicinošas darba vietas. Jums būs iespēja piedalīties dažādās veicināšanas programmās un pasākumos , kas tiek organizēti Baltijas mērogā, kā arī visā pasaulē.
Arre, metālapstrāde
Arre, metālapstrādeARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
Amatnieks Dainis Lēgenbergs, kokapstrāde
Amatnieks Dainis Lēgenbergs, kokapstrādePiederumi Jūsu virtuvei, mājai, pirtij, dārzam, kā arī visam pārējam, sākot no koka lāpstiņām un karotītēm, beidzot ar pārvietojamu saunu un mucu, kurā var sildīties cauru gadu.
Kristīne Boļšedvorova, māksliniece
Kristīne Boļšedvorova, mākslinieceMāksliniece - keramiķe. Darbi no māla, porcelāna, akmensmasas, ģipša. Eļļas gleznas, akvareļi. Klusā daba, portreti, ziedi, ainavas, jūra, akti Pieņem pasūtījumus.
Mucenieki, lauku māja
Mucenieki, lauku mājaLauku māja Mucenieki atrodas Abavas senlejā,klusā meža ielokā. Plašs pagalms un dīķis. Atsevišķā ēkā pirts ar kamīnzāli un karaoke.
Sauna serviss, SIA
Sauna serviss, SIAPirts izbūve mājās un dzīvokļos, saunas, tvaika pirtis, hammam, elektriskās un malkas pirts krāsnis, tvaika ģeneratori un cits pirts aprīkojums
RMS Heating, SIA, siltumtehnika
RMS Heating, SIA, siltumtehnikaElektriskās apsildes sistēmas, izveidotas piemērojot apsildes kabeļus, kas pateicoties viņu universalitātei atrod plašu pielietojumu visdažādākās jomās. Veikals "SILTA MĀJA" piedāvā kompānijas A.RAK Wärmetechnik GmbH (Vācija) apsildāmos kabeļus.
Visi banneri