Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kandavas Vecā pamatskolas ēka

Kandavas Vecā pamatskolas ēka

Zīļu iela 2, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Vecā pamatskolas ēka atrodas Riebiķu pakalnes ziemeļu galā, ko dēvē par Skolas kalnu. Tā celta pēc arhitekta Fridriha Skujiņa projekta no 1929. līdz 1936. gadam. Skola nosaukta valodnieka Kārļa Mīlenbaha vārdā, jo Kandavā viņš uzsācis skolas gaitas.

No 1936.-1945.gadam ēkā atradās Kandavas K.Mīlenbaha pamatskola. Kandavas vidusskola šajā ēkā atradās līdz 1978. gadam, kad pabeidza celt jauno vidusskolu Skolas ielā 10.

Skolas ēka kā arhitektūras piemineklis iekļauta Eiropas kultūras mantojuma 100 aizsargājamo objektu sarakstā.

Pašlaik ēkā darbojas Pieaugušo tālākizglītības centrs, multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs „Nagla”, Tukuma novada pašvaldības policijas Kandavas iecirknis un darba apģērbu ražošanas uzņēmums „Sakta”.

No Skolas kalna paveras skaists skats uz Abavas senleju.

Skolas kalnā novietots novada uzņēmēja Jurģa Ābeles gatavotais ozolkoka soliņš (2020), uz kura var ne tikai ērti apsēsties un vērot ainavu, bet tā ir arī vieta, kur iemūžināt nozīmīgus dzīves mirkļus. Soliņa atzveltne veidota Latvijas kontūras formā. Vislabākais laiks sēdēšanai uz jaunā soliņa ir saulei lecot.

Izglītībai Kandavā ir sena vēsture, jo vēstures avotos skolotājs minēts jau 1511.gadā un draudzes skola pastāvējusi jau 16.gadsimtā. Kandavas pagasta skola dibināta ap 1850.gadu. Kandavas apvienotā sešgadīgā pamatskola dibināta 1920.gadā, kad pilsēta un pagasts nolēma apvienot savas skolas, tomēr mācības turpināja notikt abu skolu telpās Sabiles ielā 8 un Lielā ielā 9.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 3099
Meklēšanas rezultātos parādīts : 13788


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Skrivanek Baltic, SIA, valodu skola, tulkojumu birojs
Skrivanek Baltic, SIA, valodu skola, tulkojumu birojsProfesionāli rakstiskie un mutiskie tulkojumi 110+ valodās. Dokumentu tulkošana ar notariālu apliecinājumu, svešvalodu kursi un bērnu nometnes.
Dūšeļu kempings laivas
Dūšeļu kempings laivasKempings Dūšeļi pie Babītes ezera piedāvā atpūtu visa gada garumā: distanču slēpošana, ziemas un vasaras cope, laivu noma, SUP noma, velo noma, piknika terases un atpūtas vietas, mājiņas no 2019.g maija
Raganas ķēķis, krodziņš
Raganas ķēķis, krodziņšRaganas ķēķī - tikai tīrākie lauku labumi - mielojies, kamēr vēders pilns, kā arī neaizmirsti nogaršot mūsu krodziņa īpašo "Raganas vīnu".
Otafs, stiklinieku darbi
Otafs, stiklinieku darbiOtafs. Iespēja pasūtīt tieši tādu skolas tāfeli, kāda vajadzīga konkrētai klases telpai (pēc izmēriem un dizaina). Pianistu krēsli. Roku darbs.
Mazo dzīvnieku klīnika, veterinārā klīnika
Mazo dzīvnieku klīnika, veterinārā klīnikaPiedāvājam veterinārārsta konsultācijas, laboratoriskos un endoskopiskos izmeklējumus (brohoskopija un gastroskopija), rentgenu, sonogrāfisko izmeklēšanu, vakcināciju, ķirurģiskos pakalpojumus un mājdzīvnieku aprūpi, kas mājas apstākļos reizēm mēdz būt apgrūtinoša. Veicam mājdzīvnieku eitanāziju, iespējami arī apbedīšanas pakalpojumi. Izsniedzam izziņas dzīvnieka izbraukšanai uz ārzemēm.
Aldari, motelis
Aldari, motelisMotelis. Telpas banketiem un svinībām. Sporta pasākumu organizēšana.
Vējkalnietis, vīna darītava
Vējkalnietis, vīna darītavaDienliliju Dārza apmeklētāji var apskatīt gan krāšņās dienlilijas gan degustēt dažādus mājas vīnus. Mazliet pārfrāzējot Mārtiņu Rītiņu " bet kas gan var būt būt labāks par abiem kopā '" ? Ziedi un vīns ...
Mazpipari, atpūtas komplekss
Mazpipari, atpūtas komplekssLielā un mazā svinību zāle, pirtiņa, apkurināma koka baļļa zem klajas debess, lielās šūpoles, guļvietas uz matracīšiem 20 personām, 3 divvietīgās istabiņas, 1 četrvietīgā istabiņa, telpa, kur ir 16 gultas vietas, telpa, kur ir 10 gultas vietas, laukums sporta aktivitātēm, telšu vietas, ugunskura vieta, plaša teritorija auto novietošanai.
Tavs Draugs, zoosalons
Tavs Draugs, zoosalonsUzņēmumam SIA''Tavs Draugs'', Rīgā atrodas divas veterinārās aptiekas kuras sevī ietver arī zooveikalu sortimentu.Veikali atrodas Pētersalas iela 17 un Ilūkstes iela 109. Kā pārdevēji un konsultanti kas strādā abās aptiekās ir diplomēti veterinārārsti un veterinārie feldšeri, tāpēc mēs varam nodrošināt pilnvērtīgu konsultāciju un kvalitatīvu apkalpošanu.
Visi banneri