Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kandavas vecpilsētas Promenāde

Kandavas vecpilsētas Promenāde

Ūdens iela 1, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Promenāde (2011) ir iemīļota kandavnieku un viesu atpūtas vieta svētkos un ikdienā. To grezno lielākas un mazākas zīles. Teritorijā ir divi spēļu laukumi bērniem ar dažādām šūpolēm un aktīvās atpūtas objektiem.

Skulptūras "Ozolzīle" autors ir Valtis Barkāns. Promenādes centrā pie "Ozolzīles" ar zīļu cepurīti galvā un ietērpies savās glaunajās, kuplajās biksēs pozē mazs mākslinieks. Viņš aicina kopā nobildēties un pieskarties cepurei. Ievēlieties vēlēšanos un ticiet. Tad tā noteikti piepildīsies.

Promenādi caurvij strauts, kuru daiļo akmeņainas malas un 7 tiltiņi, kas aicināt aicina jaunlaulātos.

Promenāde ir izgaismota arī diennakts tumšajā periodā.

Neoficiālais Kandavas simbols - zīle sastopams vairākās Promenādes vietās un priecē garāmgājēju acis. Dažs no dabas skaisti veidots koks labi jūtas un gaida zinātkāros skatienus.
Te ir piemērota atpūtas vieta iedzīvotājiem un vilinoša iebraucējiem. Var rīkot koncertus.

Vēsturiski lielākā daļa šīs vietas netika izmantota. Tā bija purvaina un nepiemērota apbūvei. Nelielā daļā Promenādes pirms izbūves atradās spēļu laukums. Turpat pagājušā gadsimta sākumā bija iekopts sakņu dārzs.

Piezīmes: 2010. gadā projekta ietvaros, piesaistot ERAF finansējumu, uzsāka Kandavas pilsētas vēsturiskā centra pārbūvi. Promenāde atklāta 2011.gada novembrī. Kopš 2012. gada vasaras Promenādē ir Eiropas valstu celiņš. Bruģakmens plāksnēs iegravēts Eiropas mazo pašvaldību hartas dalībvalsts nosaukums, to pārstāvošās pašvaldības nosaukums un gadaskaitlis «2012».

2020. gada augustā atjaunots rotaļu laukums Kandavas vecpilsētas Promenādē. Atjaunošanas darbu ietvaros tika uzstādītas jaunas šūpoles un divi zemes līmenī iebūvēti batuti, kā arī tika ieklāts triecienu absorbējošs gumijas vienlaidu segums. 2019. gada septembrī Kandavas novada dome īstenojusi projektu un rotaļu laukumā ir uzstādīts jauns rotaļu komplekss, piramīda un vingrošanas komplekss, nodrošinot bērniem iespēju aktīvi darboties svaigā gaisā, uzlabot savas fiziskās prasmes un attīstīt veiklību.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 5749
Meklēšanas rezultātos parādīts : 14654


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Kameja, aizkaru salons
Kameja, aizkaru salonsAizkaru salons Kameja. Aizkari, modelēšana, šūšana. Aizkaru stangas. Audumi, šūšanas piederumi. Mājas tekstils Tirdzniecība. Apģērbu modelēšana un šūšana. Žalūzijas.
Pārvietojamās pirtis, kubli, SUP dēļu un laivu noma
Pārvietojamās pirtis, kubli, SUP dēļu un laivu nomaPārvietojamās pirtis - mucas, baļļas (kubli). Laivu noma braucienam pa Abavu, laivošana Kurzemē, laivu noma Kandavā, šoferu transports no laivošanas gala punkta līdz vietai, kur esat sākuši ceļojumu un atstājuši Jūsu transporta līdzekļus. SUP dēļu noma. Dārza spēles.
Ezernieki, viesu nams
Ezernieki, viesu namsViesu nams Ezernieki atrodas 300m attālumā no Zāģezera. Vietu skaits – 20 Katrā stāvā dušas telpas, tualetes. Kopēja virtuve, pieejama plīts, ledusskapis, trauki. Atpūtas telpa, var organizēt svinības, seminārus. Atsevišķi pirts māja. Cena: 7-10 €/personai. Saziņas valodas: LV, ENG, RUS
Žagarkalns, kempings
Žagarkalns, kempingsKempings un laivu bāze Žagarkalns. Atpūtas pasākumi kolektīviem, izbraucieni ar laivām pa upi. Piknika vietas, laivu, velosipēdu, telšu noma.
Dalss & Co
Dalss & CoPreces mājai un dārzam, puķu sīpoli un sīpoliņi, gumi, sakneņi, ziemcietes podos, hortenzijas, graudzāles, garšaugi, augāugi, sēnes, micēlijs, koku stādi. Mājas tekstils, preces gultas veļa, virtuves piederumi un daudz kas cits.
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece
Daina Galakrodzeniece, tekstilmākslinieceMūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei.
Lidums SIA, kokapstrāde
Lidums SIA, kokapstrādeLidums SIA.Koka produkcija dārzam un pagalmam, zāģmateriāli, apdares dēļi, liekti līmētie materiāli, zāģmateriālu žāvēšana un pārstrāde.
Santa, viesnīca
Santa, viesnīcaViesnīca netālu no Siguldas centra – gleznainā nostūrī, ezera krastā ar skaistiem dabas skatiem. Jūsu rīcībā: ērta viesnīca, lielisks restorāns, orģināla kamīnzāle un sauna, konferenču zāle.
Uldis Kleins, akmeņkalis
Uldis Kleins, akmeņkalisUlda Kleina akmeņkaļu darbnīca. Kapu pieminekļu izgatavošana, uzstādīšana, kapu vietas labiekārtošana.
Visi banneri