Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība

Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība

Kūrortu iela 1b, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
(+371) 28396830 - Tālrunis
Juridiskais nosaukums : Abavas ielejas attīstības centrs, biedrība
Reģistrācijas numurs : 50008072441
Juridiskā adrese : Kūrorta iela 1B, Kandava, Tukuma novads, LV-3120
Banka : AS "SEB banka" UNLALV2X
Konta numurs : LV68UNLA0050002511151
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Biedrība „Abavas ielejas attīstības centrs” reģistrēta 2003.gada 5.februārī un tā sākotnēji bija pazīstama kā sabiedriskā organizācija ARDIC (saīsinājums no angļu valodas Abava Rural Development and Information Centre). Tās tapšanas iniciatori bija Nīderlandes Overjiseles province un Latvijas dabas fonds, bet dibinātājas bija lielākās dabas parkā esošās pašvaldības – Kandava, Sabile, Ģibuļi un Renda.

Dabas parks „Abavas senleja” ir īpaši aizsargājama dabas teritorija (14’933 ha) no Kandavas līdz Abavas upes ietekai Ventā. Tā ir arī Nature 2000 teritorija – visā Eiropā retu un apdraudētu augu un dzīvnieku sugu dzīves vieta. Dabas parkā atrodas dabas liegums Čužu purvs (96 ha).

Biedrību „Abavas ielejas attīstības centrs” veido dabas parkā „Abavas senleja” esošā Kandavas pašvaldība, iedzīvotāji un uzņēmēji.

Tās mērķi ir:

  • Veicināt bioloģiskās daudzveidības saglabāšanos;
  • veicināt tūrisma attīstību;
  • veicināt zivju resursu saglabāšanu un atjaunošanu;
  • veicināt bioloģiskās lauksaimniecības attīstību;
  • veicināt ekoloģiski tīras vides saglabāšanu;
  • izglītot ar lauku attīstību saistīto uzņēmumu vadītājus un darbiniekus;
  • attīstīt sadarbību Biedrības biedru starpā;
  • sekmēt informācijas apmaiņu, apkopošanu un izplatīšanu;
  • veicināt videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanu;
  • veicināt veselīgu dzīves stilu;
  • veicināt kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanu;
  • citas darbības un uzdevumi, kas nav pretrunā ar Biedrības darbības statūtiem.

No 2003.gada līdz pat šodienai biedrība ir realizējusi projektus, kas veicina dabas aizsardzību un uzņēmējdarbības attīstību dabas parkā „Abavas senleja”. Tas paveikts sadarbībā ar vietējām pašvaldībām un iedzīvotājiem, Dabas aizsardzības pārvaldi, Latvijas dabas fondu, Latvijas vides aizsardzības fondu, Eiropas sociālo fondu, uzņēmumu Latvijas Valsts meži.

Lielākie no tiem – uzcelta biroja ēka, realizēti mitrāju apsaimniekošanas un aizsardzības pasākumi, realizēts projekti „Abavas ielejas pašvaldību un NVO kapacitātes stiprināšana” Eiropas sociālā fonda pasākumu ieviešanai, Dabas parka Abavas senleja tūrisma attīstības plāns, Dabas lieguma „Čužu purvs” dabas aizsardzības plāna ieviešana, Vides izglītība Abavas senlejā, apsaimniekota dabas taka Čužu purva teritorijā, izgatavoti un izvietoti informācijas stendi par dabas parku „ Abavas senleja” projekta „ Abavas vide” ietvaros, atjaunota skatu platforma Greiļu kalnā,…

Pirmoreiz vēsturē izdota karte par dabas parku un izveidots buklets par dabas parku Abavas senleja, izdoti trīs avīzes „Abavas ielejas ziņas” numuri. Katru gadu tiek organizēta Abavas upes sakopšanas talka no Kandavas līdz Rendai, sniegtas intervijas televīzijā un radio, rīkoti pieredzes apmaiņas semināri un braucieni, uzņemtas citu valstu un reģionu delegācijas.

Esam piedalījušies Latvijas vides aizsardzības fonda konsultatīvajā padomes darbā, esam pārstāvēti biedrībā „Kandavas partnerība”, starptautiskajā bioloģiskās lauksaimniecības organizācijā „Avalon”, Ventas upju baseina konsultatīvajā padomē.

Biedrībai ir sava biroja ēka Kandavā, Kūrorta ielā 1b. Tajā atrodas Kandavas Tūrisma informācijas centrs un autobusu uzgaidāmās telpas.

Par biedrības darbību un aktivitātēm lemj valde:

Iveta Piese, valdes priekšsēdētāja – privātpersona, Kandava, Kandavas novads. Baiba Strazdiņa, valdes locekle – pārstāv Latvijas Dabas fondu, Rīga, Gunta Pērkone, valdes locekle – pārstāv Kandavas novada domi, Andris Dzērve, valdes loceklis – privātpersona, pārstāv z/s „ Drubazas”, Abavas pagasts, Talsu novads,Māris Lācis, valdes loceklis – privātpersona, Sabile, Talsu novads, Kārlis Krūmiņš, valdes loceklis – privātpersona, Matkules pagasts, Kandavas novads.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBiedrības, nodibinājumi, fondi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 6203
Meklēšanas rezultātos parādīts : 26620

Info Hotel, Palanga
Info Hotel, PalangaInfo Hotel Palangā. Piedāvā 13 modernus divvietīgus numuriņus, WiFi, SAT TV. Vakarā varat atpūsties pie bāra viesnīcas hallē un izbaudīt plašu dzērienu klāstu.
Radošuma attīstības centrs, SIA
Radošuma attīstības centrs, SIA«Radošuma attīstības centrs» - neformālas izglītības iestāde. Mācību kursi. Mākslas pakalpojumi. Ierāmēšana, rāmju dizains.
Bel-Doors, iekšdurvis, mēbeles
Bel-Doors, iekšdurvis, mēbelesFinierētu un krāsotu iekšdurvju tirdzniecība
Kandava, viesnīca
Kandava, viesnīcaLaipni lūdzam jaunajā kafejnīcā Kandava, kura atrodas Kandavas vecpilsētas daļā, ar izsmalcinātu un reizē mājīgu gaisotni. Piedāvājam 10 labiekārtotus numuriņus, banketu un konferenču zāli, pirti ar džakuzi.
Logu Plēves, SIA
Logu Plēves, SIAUzstādām plēves uz logiem, durvīm, starpsienām un citām stikla virsmām rūpniecības, ražošanas telpās, birojos, veikalos, viesnīcās, bērnudārzos, skolās un citās sabiedriskās iestādēs, privātmājās un dzīvokļos, visur, kur vien ir stikls un stikla izstrādājumi
NESTER CUSTOM metāla mākslas galerija, gandrīz muzejs
NESTER CUSTOM metāla mākslas galerija, gandrīz muzejsElegantas izstāžu zāles, kurās atrodas metāla mākslas skulptūras un mēbeles, kas veidotas no auto un moto detaļām. Tā ir vieta, kurā apvienojas galerija, dizaina mēbeles un gleznas.
Mare, viesnīca
Mare, viesnīcaViesnīca Mare, 500m līdz jūrai, telpas semināriem, konferencēm, pirts, kamīnzāle, TV, internets, izbraucieni ar zvejas laivām, peintbols, pļavu golfs, izjādes ar zirgiem, ekskursijas, gida pakalpojumi.
CEL, būvmateriāli, gāzbetons, ģipškartons, apdares materiāli
 CEL, būvmateriāli, gāzbetons, ģipškartons, apdares materiāliFirma Cel. Progresīvas būvkonstrukcijas. YTONG gāzbetons, FERMACELL ģipškartona plātnes, BIOCLAR bioloģiskās notekūdeņu attīrīšanas iekārtas.
KUPRE, UAB
KUPRE, UAB
Rakstā, veikals
Rakstā, veikalsEsi deju kolektīva dalībnieks vai vēlies par tādu kļūt? Mammai pie rokas sper pirmos solīšus deju zāles virzienā? Gaidi nākamos Dziesmu un deju svētkus? Vēlies iegādāties pats savu tautas tērpu?
Visi banneri