Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece

Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece

Latvija
(+371) 29214202
 
VissPiedāvājumiGalerija
Apraksts

Mūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei. Neskatoties uz mūsdienu modernām tehnoloģijām, mūsu darbi top senās tradīcijas izmantojot aušanas iekārtas, kuras izgatavoja tēvs. Mūsu darbos tiek rokām ieausta silta mājīga enerģija. Tie katrs ir neatkārtojams mākslas darbs un tanī pašā laikā praktisks produkts kas sildīs Jūs ik brīdi.

CV

Maģistra grādu lietišķajā mākslā ieguvu Tallinas Valsts Mākslas Institūtā, kur 5 gadus studēju tekstila un modes katedrā. Pirms tam mācījos Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā, kurā pēc studijām Tallinā strādāju par tekstila nodaļas vadītāju un mākslas priekšmetu skolotāju. Vēlāk, kad Liepājas Pedagoģiskajā Institūtā tika atvērtas mākslas programmas, saņēmu uzaicinājumu strādāt par pasniedzēju arī tur. Arī šobrīd savas zināšanas nododu bērniem, kuri mācās manis vadītajā Mālpils Mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļā.

Jau studējot piedalījos dažādās izstādēs Latvijā un ārzemēs: Igaunijā (Tallina) Ukrainā (Kijeva),Francijā ( Kalē), vēlāk arī Vācijā (Drēzdene, Kvedlinburga), Zviedrijā (), Taivānā, ASV), vēlāk sarīkoju arī ģimenes un personālizstādes Ogrē, Madonā, Aizputē, Liepājā, Rīgā, Klaipēdā, Viļņā un Parīzē.

Tekstila dizains ir joma, kurā izpaužos vislabprātāk. No mātes mantotās amata prasmes un krāsu izjūta sakausējumā ar skandināvisko Tallinas skolu veido to manu darbu stilu, kuru igauņu kolēģi sauc par īsti latvisku, bet latvieši par igaunisku.

Veidoju dizainu apģērba aksesuāriem (šalles, lakati, pončo, apmetņi), kā arī mājas tekstilu (segas, spilveni, aizkari, galdauti, virtuves un pirts dvieļi). Tie visi tiek austi mājas stellēs un ir unikāls roku darbs vienā eksemplārā vai nelielā tirāžā. Ideju realizēšanā piedalās mana ģimene (meita Marianna un dēls Mārtiņš) un Latvijas amata meistari, kuru pieredze ir garants darbu kvalitātei.

Aužot tiek izmantoti dažāda raupjuma lina diegi, lauku vilna, merino vilna, mohēra, kazlēns ar zīdu, smalkvilna un pusvilna.

Aužam arī jebkura novada tautas tērpa brunču audumus, seģenes un villaines.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTekstila izstrādājumi    Lina izstrādājumi       Aksesuāri (Lina apģērbi)          Lina šalles       Lina pirtslietas          Lina virtuves dvieļi          Pirts dvieļi       Lina galdauti          Galdceliņi (Lina galdauti)       Lina sedziņas       Lina aizkari    Aksesuāri (Apģērbi)       Lakati (Šalles)          Smalkvilnas šalles       Lakati       Pončo       Apmetņi    Gultas veļa       Spilvenu pārvalki (Spilvendrānas)       Pledi       Lauku vilnas segas (Segas)       Lauku vilnas seģenes    Salvetes Apgleznots zīds

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 21345
Meklēšanas rezultātos parādīts : 496069

Indigo Line, SIA, ESF un ERAF projektu finanšu konsultācijas
Indigo Line, SIA, ESF un ERAF projektu finanšu konsultācijasSIA Indigo Line veic pilnu ES struktūrfondu - ESF un ERAF - līdzfinansēto projektu pieteikumu sagatavošanas un vadības ciklu.
Santa, viesnīca
Santa, viesnīcaViesnīca netālu no Siguldas centra – gleznainā nostūrī, ezera krastā ar skaistiem dabas skatiem. Jūsu rīcībā: ērta viesnīca, lielisks restorāns, orģināla kamīnzāle un sauna, konferenču zāle.
Bea aizkaru centrs, salons
Bea aizkaru centrs, salonsAizkaru salona Bea. Aizkaru un galdautu audumi, stangas, rullo, vertikālās, horizontālās žalūzijas, aksesuāri un šūšanas piederumi.
Ziepju virtuve
Ziepju virtuvePiedāvājam : ziepju masas, bāzes šampūnam, dušas želejai un matu balzamam, krāsvielas, perlamutri (mikas), gliteri (spīdumi), pārtikas aromātus, ēteriskās eļļas, smaržvielas, bāzes eļļas un sviestus, ziepju formas, instrumentus ziepju veidošanai un iepakošanai.
Valenas, SIA
Valenas, SIAAicinām veikalus sadarboties. Mēs esam oficiālais Vācijas uzņēmumu: Sassa Mode, CECEBA, BUGATTI, TOM TAILOR, SUSA-Vertriebs, Dr.Bieler. pārstāvis. Mūsu piedāvājumā plašs koriğējošo, termo un jauniešu veļas komplektu klāsts, pieejami arī lieli izmēri, cenas ir pieņemamas. Izvēlies vācu kvalitāti un praktiskumu. Tirgū mūs novērtē par stabilitāti un uzticamību.
Kameja, aizkaru salons
Kameja, aizkaru salonsAizkaru salons Kameja. Aizkari, modelēšana, šūšana. Aizkaru stangas. Audumi, šūšanas piederumi. Mājas tekstils Tirdzniecība. Apģērbu modelēšana un šūšana. Žalūzijas.
Laimes ligzda, atpūtas komplekss
Laimes ligzda, atpūtas komplekssLaimes ligzda. Mēs piedāvājam romantisku guļbūvi, skaistā Vidzemes ainavā, lauku pirti ar baseinu un garšīgu mielastu, kaminzāle līdz 30 vietām, pirts un majīgas istabiņas. Gaidām Jūs arī ziemā, Žagarkalna slēpju tra
Arre, metālapstrāde
Arre, metālapstrādeARRE izgatavo metāla vārtus, žogus,margas un citus metālizstrādājumus
Baltijas durvis
Baltijas durvisBaltijas durvis. Metāla durvis. Logi. Durvis. Plastikāta logi. Ugunsdrošās durvis. Iekšdurvis. Uzstādīšana. Montāža.
AT grāmatvedība un audits, SIA
AT grāmatvedība un audits, SIAZvērinātu revidentu pakalpojumi un audits, uzņēmumu reģistrēšana, uzņēmumu novērtējums, grāmatvedības kārtošana un konsultācijas, konsultācijas nodokļu likumdošanā, grāmatvedības programmnodrošinājuma konsultācijas, iekšējās revīzijas un saimnieciski finansiālās darbības analīze, uzņēmumu likvidācijas veikšana
Visi banneri