Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Sinagoga, sinagoga

Sinagoga, sinagoga

Lielā iela 31, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Sinagoga celta 1880.gadā uz Šlomo Hirša Klempnera dāvinātās zemes. Tā rekonstruēta 1937.gadā. Sinagogā kalpojuši ievērojami rabīni, no kuriem pazīstamākais bija Menahems Mendels Zaks, kas vēlāk kļuva par Rīgas galveno rabīnu (nogalināts 1941.gadā Rumbulā).
II Pasaules kara laikā ēku pārveidoja par vācu armijas garāžām, bet pēc kara sinagogas ēka pārbūvēta un izmantota kā graudu noliktava.
No 1950.gada tā bija pilsētas kinoteātris. Sākotnēji nodēvēts par "Spartaku", vēlāk "Ausekli" un visbeidzot – par "Senleju".
Kopš 2002. gada ēka netiek izmantota. Apskatāma tikai no ārpuses.

Ebreji Kandavā:
Kandavas ebreju kopiena izveidojusies 19.gadsimta sākumā. Zināms, ka 1881.gadā Kandavā dzīvoja 775 ebreji jeb 55,2% no iedzīvotājiem, bet 1910. gadā 1000 ebreji (45%).
1935. gadā Kandavā dzīvoja 68 ebreji (4% iedzīvotāju). Viņiem piederēja 10 no 17 pilsētas sīktirgotavām, 5 no 7 galantērijas veikaliņiem, 1 no 3 gaļas tirgotavām. Pašlaik Kandavā ebreju kopiena nepastāv, bet tās nozīmīgo lomu pilsētas tēla veidošanā var izjust apskatot saglabājušās ebreju sabiedriskās ēkas, kapsētu un piemiņas vietu.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresSinagogas Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 5842
Meklēšanas rezultātos parādīts : 29797


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Skursteņmeistars, SIA
Skursteņmeistars, SIALatvijas Amatniecības Kamerā diplomēti skursteņslauķu amata meistari, zeļļi un mācekļi sniedz sekojošus pakalpojumus: Mehāniskās ventilācijas sistēmu tīrīšanu, Dūmvadu projektēšanu, pieņemšanu ekspluatācijā, Skursteņu un apkures ierīču tīrīšanu...
Sīpoli, viesu nams
Sīpoli, viesu namsViesu māja Sīpoli atrodas 1 km no jūras. Skaists, dārzs, pirtiņa, viesu māja, banketu zāle, piknika vietas.
Gintus, SIA, mērniecība
Gintus, SIA, mērniecībaSIA Gintus , mērniecība, topogrāfija, detālplānojumi, izpildshēmas, robežplāni.
Reiss, autoserviss
Reiss, autoservissUzņēmums darbojas no 2008. gada auto apkopes, remonta un rezerves daļu tirdzniecības jomā. Uzņēmumā strādā astoņi pieredzējuši darbinieki. Piedāvājam visu marku vieglo, kā arī komerctransporta līdz 5 t apkopi un remontu.
Kandava, viesnīca
Kandava, viesnīcaLaipni lūdzam jaunajā kafejnīcā Kandava, kura atrodas Kandavas vecpilsētas daļā, ar izsmalcinātu un reizē mājīgu gaisotni. Piedāvājam 10 labiekārtotus numuriņus, banketu un konferenču zāli, pirti ar džakuzi.
Kristus Karaļa kalns, kalns
Kristus Karaļa kalns, kalnsAglonā, Karaļa kalnā, 2006. gada 16. septembrī ir atklātas “Jēzus Kristus – uzvarētāja” un “Eņģeļa ar Dzīvības grāmatu” skulptūras. Vēl ir uzstādītas skulptūras : Krusts, ko nes 12 ciltis, «Jaunava Marija ar Jēzus bērniņu» un «Lotosa zieds»
Akmens apstrādes centrs AKM
Akmens apstrādes centrs AKMKvalificēti meistari veiks kapu pieminekļu izgatavošanu un uzstādīšanu, gravēšanu ar smilšu strūklu, arhitektonisko elementu un būvdetaļu izgatavošanu, izveidos dekoratīvus dārza elementus.
Skultes muiža, viesu nams
Skultes muiža, viesu namsSkultes muiža - ideāla vieta kolektīviem pasākumiem, kāzām, sporta spēlēm: viesību zāle, pirts, baseins, kamīnzāle, terase, divvietīgas istabas.
Granīts O, SIA
Granīts O, SIAGranits O nodarbojas ar kapu pieminekļu, dārza akmens skulptūru un interjera dizaina elemenšu izgatavošanu.
Visi banneri