Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejs

Mencendorfa nams, rīdzenieku māja-muzejs

Grēcinieku iela 18, Rīga, Latvija, LV-1050
(+371) 67212951
(+371) 67222636
Pirmdiena -
Otrdiena -
Trešdiena10:00 - 17:00
Ceturdiena10:00 - 17:00
Piektdiena10:00 - 17:00
Sestdiena10:00 - 17:00
Svētdiena10:00 - 17:00
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Mencendorfa nams – Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja filiāle – ar savu 17.-18. gs. mājokļa noskaņu ir vienīgais šāda tipa muzejs Baltijā un apmeklētājiem atvērts kopš 1992. gada 18. maija. Ekspozīcija iekārtota 1695. gadā celtā namā, kurš līdz pat 1939. gadam bija dzīvojamais nams ar veikalu un noliktavu stāviem. Nams atdzimis poļu firmas “PKZ” restauratoru un arhitekta Pētera Blūma vadībā.

Rīdzinieku māja–muzejs iepazīstina apmeklētājus ar turīga rīdzinieka sadzīves kultūras tradīcijām. Ekspozīcijas lielāko daļu veido unikāli 17.-18.gs. griestu un sienu gleznojumi. Tiem ir pieskaņoti vēsturiski interjeru priekšmeti no Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja krājuma, radot katrai telpai citādu raksturu un noskaņu. Apmeklētājiem iespējams paciemoties senajā veikala telpā, virtuvē ar manteļskursteni, viesu salonā, deju zālē, “dzejnieka istabā”, ģimenes kapelā, saimnieka istabā, “Meitenes istabā”, kā arī ielūkoties vēsturiskajās pagraba velvēs un romantiskajos bēniņos, kur mājvietu radušas izstāžu zāles.

Muzeja krājumā ir vairāk nekā 2000 vienību – liecības par ēkas vēsturi un tajā, laiku lokos dzīvojušo, cilvēku likteņiem.

Muzejs nosaukts nama pēdējo īpašnieku – tirgotāju Mencendorfu ģimenes vārdā. 19.-20.gadsimta mijā Augusta Mencendorfa veikalā varēja iegādāties labāko kafiju Rīgā. Vēl joprojām namam ir cieša saikne ar Mencendorfu dzimtas pēctečiem, kuri gan morāli, gan materiāli atbalsta dažādas muzeja darbības sfēras. Par nozīmīgo līdzdalību muzeja norisēs A. Mencendorfa mazdēls prof. Dītrihs Andrejs Lēbers izvirzīts Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja “Drauga Kartes” saņemšanai.

Jau 17.gs. šajā namā atradās Jirgena Helma stiklinieku darbnīca un, turpinot tradīcijas, arī šobrīd Mencendorfa namā atrodas mūsdienu stikla mākslas darbnīca – “Stikla mākslas un Studiju centrs”. Studijā iespējams vērot māksliniekus darba procesā. Iepriekš piesakoties, piedāvājam arī apmeklētājiem pašiem iepazīt stikla mākslas noslēpumus.

Katru mēnesi muzeja izstāžu zālēs tiek atvērta vismaz viena jauna izstāde.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuzeji    Ekskursijas    Muzeja ekspozīcijas    Muzeja pedagoģiskās programmas Izstādes, Ekspozīcijas    Izstādes, izstāžu rīkošana Telpu noma Tematiskie pasākumi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 25670
Meklēšanas rezultātos parādīts : 200177

Zobārstniecības centrs Svenata
Zobārstniecības centrs SvenataZobārstniecības centrs Svenata. Augsti kvalificēti speciālisti, vismodernākās zobārstniecības iekārtas, žokļu un mutes dobuma slimību profilakses un ārstēšana.
Petarde LTD, pirotehnika
Petarde LTD, pirotehnikaPetarde piedāvā sarīkot brīnišķīgu uguņošanu jūsu dzīves nozīmīgākajiem brīžiem – ģimenes svētkiem, Ziemassvētkiem, Jaunajam gadam, Valsts svētkiem, kompāniju jubilejām, prezentācijām u.c.
DāvanuServiss.lv
DāvanuServiss.lv"DāvanuServiss.lv". Piedāvājam vairāk kā 800 emociju un piedzīvojumu dāvanas, kas liks piepildīties Jūsu sen lolotiem sapņiem.
Kandava, viesnīca
Kandava, viesnīcaLaipni lūdzam jaunajā kafejnīcā Kandava, kura atrodas Kandavas vecpilsētas daļā, ar izsmalcinātu un reizē mājīgu gaisotni. Piedāvājam 10 labiekārtotus numuriņus, banketu un konferenču zāli, pirti ar džakuzi.
Vidi, viesu nams
Vidi, viesu namsAtpūta pie Sasmakas ezera. Vieta svinību, sporta pasākumu un nometņu organizēšanai. Banketu zāle un pirts.
Sīpoli, viesu nams
Sīpoli, viesu namsViesu māja Sīpoli atrodas 1 km no jūras. Skaists, dārzs, pirtiņa, viesu māja, banketu zāle, piknika vietas.
Lottand prezentreklāma
Lottand prezentreklāmaAģentūra Lottand. Reklāma, apdruka, prezentreklāma, dizains, vizuālā reklāma, apģērbu apdruka, reklāmas idejas.
Vārpiņas MR, SIA
Vārpiņas MR, SIAMežs ir nozīmīga ekosistēma, ko nedrīkst novērtēt tikai finansiāli. Tā pilda gan sociālo, gan arī ir neaizstājams ekoloģisko funkciju nodrošināšanā. Mēs esam daļa no ekosistēmas, tāpēc pasauli redzam, kur katrs īpašnieks savu mežu apsaimnieko pēc labākajiem ilgtspējīgas attīstības kanoniem – mūsu klimata, vides un cilvēku labā. Tieši to ievērojam savā darbā – rādām paši piemēru un izglītojam citus, kā veiksmīgāk iekļaut kokus pilsētvidē.
Kandavas novadpētniecības muzejs, muzejs
Kandavas novadpētniecības muzejs, muzejsKandavas novada muzejs dibināts 1995.g., ēka celta 19. gs. otrajā pusē, muzejā skatāma ekspozīcija “Mēs savai pilsētai”, stāsti par telefona attīstību un pastu Kurzemē, kā arī atmiņas par PSRS laiku “Sarkanajā stūrīti”.
Griva Group, būvmateriāli
Griva Group, būvmateriāliBūvķīmija, hidroizolācija, blīvēšanas, līmēšanas materiāli, epoksīdi, betona remonta materiāli, PVC membrānas.
Visi banneri