Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi

Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi

Riekstiņi, Neretas pagasts, Aizkraukles novads, Latvija, LV-5118
(+371) 65176467
(+371) 29133076
Pirmdiena09:00 - 18:00
Otrdiena09:00 - 18:00
Trešdiena09:00 - 18:00
Ceturdiena09:00 - 18:00
Piektdiena09:00 - 18:00
Sestdiena09:00 - 18:00
Svētdiena09:00 - 16:30
 
VissPiedāvājumiGalerijaVideoKarte
Apraksts

Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs „Riekstiņi” atrodas 7 km no Neretas ciemata - Aknīstes virzienā; iekārtots kultūras pieminekļa – sensētas „Riekstiņi” saimniecības ēkā(celta 19.gs. sākumā, restaurēta 1977.g.). Muzejs atvērts 1967.g.- gleznotāja un rakstnieka Jāņa Jaunsudrabiņa (1877.-1962.)- 90.dzimšanas dienā.

Pamatekspozīcija iepazīstina ar Jaunsudrabiņa dzīvi un daiļradi – te skatāmas viņa grāmatas, gleznas, fotogrāfijas, personīgās lietas(arī no Vācijas) u.c., bet 19.-20.gs.sākuma sadzīves priekšmeti, kas iegūti Neretas pagasta un tuvākās apkārtnes viensētās, dod ieskatu tā laika sadzīvei lauku sētā.

Vasaras periodā papildus ekspozīcijai skatāmas lietišķās mākslas un mākslas izstādes.

Viensēta „Riekstiņi”-„Baltās grāmatas”- „Mūsmājas”- ar savu reālo vidi ļauj apmeklētājiem iejusties un izjust Jaunsudrabiņa bērnu dienu pasauli.

Pastaigu takas „Riekstiņu” apkārtnē ved gar dabā iezīmētiem kultūrvides objektiem (ir norādes) – vietām, kas minētas „Baltās grāmatas” tēlojumos.

Muzejā regulāri notiek dažādi pasākumi (Mākslas dienas , Dzejas dienas, Jaunsudrabiņa atcere, gadskārtu svētki, Muzeju nakts u.c), mācību stundas, uzņemam kāziniekus.

Muzejs veic izdevējdarbību tā popularizējot Jaunsudrabiņa devumu latviešu kultūrā.

Nozīmīgākās piemiņas vietas :- 2,5 km no muzeja atrodas Ķišku kapsēta – Jaunsudrabiņa un Saknīšu dzimtas atdusas vieta(piemiņas zīmes aut. Ojārs Feldbergs).

Neretā : - Sudmalu saliņā Jaunsudrabiņa piemineklis – portrets (aut. Indulis Ranka), pie skolas – rakstnieka vārdā nosauktā iela (piemiņas zīmes aut. Guntis Pavārs), parks un viņa 1937.g. stādītā liepa (piemiņas zīmes aut. Imants Līcis).

Neretas ev. - lut. baznīca (1584-1593.g.),kurā Jaunsudrabiņš krustīts, iesvētīts, laulāts.

Galerija
Video
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresJ. Jaunsudrabiņa dzīve un daiļrade (Muzeja ekspozīcijas) Muzeji Lietišķās mākslas un mākslas izstādes (Lietišķā māksla) Izstādes, Ekspozīcijas Pastaigu takas Pastaigu taka (Dabas taka) Kultūrvides objekti (Kultūra) Kāzu viesu uzņemšana Mākslas dienas, Dzejas dienas, Jaunsudrabiņa atcere, gadskārtu svētki, Muzeju nakts (Pasākumu organizēšana)
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 31204
Meklēšanas rezultātos parādīts : 221594


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
KUPRE, UAB
KUPRE, UAB
Jura putni, muzejs
Jura putni, muzejsKokgriezumu muzejā "Jura putni" Jūs redzat atveidotas dzērves - mīlestības, saticības, uzticības un mūžības simbolus; pūces - gudrības simbolus un citus putnus. Parks atgādina, ka šeit tiek mīlēta daba un ir sakārtota vide.
Toode, SIA, jumtu segumi
Toode, SIA, jumtu segumiSIA TODE ražo: valcētos jumtus, teknes, palodzes, karnīzes, kores, vējdēļus, kā arī visus citus locījumus no tērauda. Jumtu segumi.
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs Riekstiņi
Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs RiekstiņiPamatekspozīcija iepazīstina ar Jaunsudrabiņa dzīvi un daiļradi – te skatāmas viņa grāmatas, gleznas, fotogrāfijas, personīgās lietas(arī no Vācijas) u.c., bet 19.-20.gs.sākuma sadzīves priekšmeti, kas iegūti Neretas pagasta un tuvākās apkārtnes viensētās, dod ieskatu tā laika sadzīvei lauku sētā.
Valenas, SIA
Valenas, SIAAicinām veikalus sadarboties. Mēs esam oficiālais Vācijas uzņēmumu: Sassa Mode, CECEBA, BUGATTI, TOM TAILOR, SUSA-Vertriebs, Dr.Bieler. pārstāvis. Mūsu piedāvājumā plašs koriğējošo, termo un jauniešu veļas komplektu klāsts, pieejami arī lieli izmēri, cenas ir pieņemamas. Izvēlies vācu kvalitāti un praktiskumu. Tirgū mūs novērtē par stabilitāti un uzticamību.
Turies!, pasākumu organizēšana
Turies!, pasākumu organizēšanaMobilās atrakcijas jūsu pasākumam - virvju trase, vertikālās kāpšanas trases , galda futbola lielformāta versija. Piedāvājām arī mobilās skatuves un citas konstrukcijas. Pasākuma formāts: publiskie un korporatīvie pasākumi, izstādes, reklāmas pasākumi.
220.lv veikals un servisa centrs
220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnika
Elizabete, stomatoloģijas un lāzerterapijas klīnikaZobārstniecības pakalpojumi. Bērnu zobārstniecība. Stomatoloģija. Zobu mākslinieciskā restaurācija. Zobu protezēšana.
Bēnes Ozoli, grīdas segumi
Bēnes Ozoli, grīdas segumiParkets, parketa dēļi, palodzes, trepju pakāpieni, masīvkoka, mozaīkas, vairogparkets, grīdlīstes, kājlīstes - produkcija no oša un ozola koka. Parketa ieklāšana, lakas, līmes.
Visi banneri