Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Alūksnes Svētā Bonifācija Romas Katoļu baznīca

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas Katoļu baznīca

Helēnas iela 31, Alūksne, Alūksnes novads, Latvija, LV-4301
(+371) 29479873
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas katoļu baznīca, ir jaunākais dievnams Alūksnē. 2001. gadā baznīcu iesvētīja arhibīskaps metropolīts Jānis Pujats.

Arhitekts A. Krusts ir izveidojis tādu ēkas formu, kas ļauj baznīcai neuzkrītoši iekļauties apkārtējā vidē un apbūvē, tomēr 2021. gadā, kas bija baznīcas jubilejas gads, iekšpuse pārsteigusi ar skaistām interjera dizaina vizuālajām pārmaiņām.

Alūksnes Svētā Bonifācija Romas katoļu baznīcas tēla atjaunošanu no iekšpuses veica Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma Koka mākslas un metālmākslas nodaļas audzēkņi, veidojot to kā savu diplomdarbu nodaļas vadītāja Arvīda Verzas vadībā.

RMMT (bijusī Rīgas Amatniecības vidusskola) koka mākslas un metālmākslas nodaļas 2021. gada absolventu altāra paraugam izvēlējās 10. gs. krucifiksu no Ķelnes katedrāles.

Bizantijas mākslas skarbo krāšņumu, zeltīto mandorlas formu oreolu un iespaidīgo formu gloriju papildina Romas barokam raksturīgā dekorativitāte.

Tagad baznīcā jaušamas Bizantijas arhitektūras vēsmas, kā arī ir vairāki inovatīvi jauninājumi – kristību altāris, sānu altāri, ērti pieejams grāmatu galds un plaša zakristija.

Baznīcu iespējams apmeklēt: otrdien- svētdien no plkst. 12:00-17:00

Pieejamība: Objekts ir pieejams cilvēkiem ar pārvietošanās grūtībām.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 7160
Meklēšanas rezultātos parādīts : 17489


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Malvīne, viesu māja
Malvīne, viesu mājaMalvīne. Brīvdienu māja Ciriša ezera krastā. No ezera redzama Aglonas bazilika. Pirts, banketu zāle, telšu vietas.
Toss Boulinga Halle
Toss Boulinga HalleBoulings, biljards, restorāns un bārs. Toss Boulinga halle aicina jūs jauki pavadīt nedēļas nogali. Vieta sporta pasākumu, svinību un banketu rīkošanai.
Valenas, SIA
Valenas, SIAAicinām veikalus sadarboties. Mēs esam oficiālais Vācijas uzņēmumu: Sassa Mode, CECEBA, BUGATTI, TOM TAILOR, SUSA-Vertriebs, Dr.Bieler. pārstāvis. Mūsu piedāvājumā plašs koriğējošo, termo un jauniešu veļas komplektu klāsts, pieejami arī lieli izmēri, cenas ir pieņemamas. Izvēlies vācu kvalitāti un praktiskumu. Tirgū mūs novērtē par stabilitāti un uzticamību.
Zilver, vīna darītava
Zilver, vīna darītavaPatlaban “Zilver” vīna darītavā tiek ražoti vairāk kā 10 dažādu ogu, augļu, meža ogu un pat ziedu vīni. Blakus esošajā vīnotavā kā tūristu grupām, tā arī individuālajiem apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja nobaudīt darītos vīnus, starp kuriem ikviens noteikti atradīs savai gaumei atbilstošu.
Vīnogu stādi
Vīnogu stādiVīnogu stādu audzētāja un šķirņu kolekcionāra Gata Kužuma saimniecībā pašlaik pārbaudes nolūkos, dārza apstākļos, tiek audzētas vairāk kā 300 vīnogu škirnes. Katru gadu kolekcija papildinās ar 20 - 30 jaunām šķirnēm, atmetot mūsu apstākļiem nepiemerotās. Būsim priecīgi jums palīdzēt, lai arī jūsu mājās augtu ražens vīnkoks, kurš priecētu ar saldām un sulīgām ogām.
Skandināvs 3XL, veikals
Skandināvs 3XL, veikalsSIA „Skandināvs” piedāvā plašāko lietoto preču sortimentu Kurzemē t.i.- lietoti apģērbi, mēbeles, trauki, dažādi sadzīves priekšmeti, elektropreces, interjera lietas, antīki priekšmeti un mēbeles, sporta preces, aprīkojums invalīdiem u.c. preces.
VEIPRO, SIA, svari un svaru remonts
VEIPRO, SIA, svari un svaru remontsNodarbojamies ar automātisko un neautomātisko elektronisko svaru un svēršanas sistēmu ražošanu, tirdzniecību un apkalpošanu. Sadarbībā ar pasaulē vadošajiem svaru un svaru komponenšu ražotājiem piegādājam augstas kvalitātes produktus un pakalpojumus visām uzņēmējdarbības jomām.
Rakstā, veikals
Rakstā, veikalsEsi deju kolektīva dalībnieks vai vēlies par tādu kļūt? Mammai pie rokas sper pirmos solīšus deju zāles virzienā? Gaidi nākamos Dziesmu un deju svētkus? Vēlies iegādāties pats savu tautas tērpu?
Park Hotel Kekava, viesnīca
Park Hotel Kekava, viesnīcaViesnīca, telpas konferencēm un semināriem, sauna, bārs, galdu klāšana dažāda veida pasākumiem.
Visi banneri