Искать на картеПоисковикКаталогОбьявлениеСтатьиМои данныеРеклама
Kalāči, Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs

Kalāči, Eduarda Veidenbauma memoriālais muzejs

Kalāči, Liepas pagasts, Cēsu novads, Latvija
(+371) 64195309
 
ВсёПредложениеГалереяКарта
Описание
Darba laiks: no 15. maija līdz 15. oktobrim, no plks. 10:00 līdz 17:00, pirmdienās – slēgts. Ieejas maksa: Ls 0,50 / 0,20 Apraksts: Eduarda Veidenbauma (1867-1892) memoriālais muzejs „Kalāči” atrodams braucot pa Cēsu – Smiltenes lielceļu, 16 kilometrus no Cēsīm, ceļa dienvidu malā. Te no piektā dzīves gada aug, mācās, strādā un arī mirst slavenais latviešu dzejnieks. Kā muzejs „Kalāči” pastāv no 1958.gada, taču interesenti jau ilgi pirms tam ir apmeklējuši šo vietu, lai iepazītos ar Veidenbauma dzīvi un daiļradi. "Kalāču" senatnīgajā un plašajā dārzā redzēsiet Eduarda Veidenbauma pieminekli (autors Laimonis Blumbergs). Tepat arī Eduarda tēva stādītie ozoli. Dārza stūrī paslēpusies neliela guļbūve, ēka ar augstu slieksni un apsūnojušu salmu jumtu. Tā ir bieži daudzinātā Veidenbauma klētiņa, kurā dzejnieks mitinājies pa vasarām. Gulta, grāmatu skapis, veļas rullis, kuru Eduards izmantoja galda vietā. Te viņš mācījās, rakstīja un skoloja jaunāko brāli un māsu. Te ir apskatāma ekspozīcija par Eduardu Veidenbaumu un dzejnieka memoriālās lietas. Pašlaik apmeklētājiem ir atvērta tikai viena telpa, jo vēl joprojām notiek atjaunošanas darbi pēc 1987. gada ugunsgrēka. Apmeklētājus gaida arī dvīņu klēts un izstāžu zāle, kur vienkopus var redzēt Latvijā plašāko Vidzemes lāžu izstādi un iepazīties ar 19. un 20. gadsimta saimniecības piederumiem. Šobrīd apmeklētajiem ir iespēja apskatīt fotogrāfes Teiksmas Puriņas fotoizstādi „Buvīgie Burtnieki” un Cēsu gleznošanas studijas audzēkņu mākslas darbus. Divas reizes gadā, maija pēdējā svētdienā un oktobra pirmajā svētdienā muzejā notiek dzejniekam veltīti pasākumi. Mājupceļā var apstāties Liepā un apskatīt Lielo Ellīti – smilšakmens alas. Netālu atrodas arī Mazā Ellīte. Tālāk var doties uz Valmieru, Cēsīm, Smilteni vai Raunu, kā nu kurš to vēlas.
Галерея
ПредложениеПродукты, услуги, ключевые словаМузеи подробнее
Карта

Статистика:
Полнастю просмотрен : 16242
Показан в результатах поиска : 73882


Sandras Baumanes dāvanu darbnīca
Sandras Baumanes dāvanu darbnīcaSandras Baumanes radošajā darbnīcā var pasūtīt interjera priekšmetus: spoguļus, spilvenus, svečturus, gleznas, traukus sava mājokļa iekārtošanai kā arī dāvanām draugiem, kolēģiem, biznesa partneriem.
Mare, гостиница
Mare, гостиницаГостевой дом Маре, 500м от моря, помещения для семинаров, конференций, баня, каминный зал, ТВ, Интернет, катание на лодках, пайнтбол, полевой гольф, езда верхом на лошадях, экскурсии, услуги гида.
Kalēji, дом для выходных
Kalēji, дом для выходныхГостевой дом, баня и кемпинг Mazirbе. Море и пляж без толчеи. Замечательный отдых за городом.
Jette, прикладное искусство
Jette, прикладное искусствоAmatniecības uzņēmums Jette. Изготовление и сохранение традиций декоративного прикладного искусства. Отделочные художественные работы из кожи.
Alefs S, SIA
Alefs S, SIAIzgatavojam un uzstādam tērauda durvis, kas ir noturīgas pret uzlaušanu un aprīkotas ar labākajiem mūsdienīgākajiem aizsardzības līdzekļiem.
Liedags, гостевой дом
Liedags, гостевой домГостевой дом находится на шоссе Liepаja-Ventspils. Гостевой дом Liedags предлагает 16 благоустроенных комнат, снек-бар, баню с бассейном.
Vidzemes logi, двери и окна
Vidzemes logi, двери и окнаSIA "Vidzemes logi" ražo energoefektīvus, augstas kvalitātes PVC logus un durvis par samērīgu cenu. Uzticams partneris celtniecībā un renovācijā.
Dižāpas, кемпинг
Dižāpas, кемпингОтдых возле озера Усмас, пятиместный домик, цыганская баня, места для палаток, места для пикника, прокат лодок.
Miķeļbāka, кемпинг
Miķeļbāka, кемпингГостевой дом Микельбака предлагает кемпинговые домики. Душ и WC в сервисном домике. Имеется возможность заказать питание. Прокат велосипедов, есть возможность собирать грибы и ягоды. Гостевой дом находится недалеко от
220.lv interneta veikala ofiss
220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Visi banneri