Cepeškrāsns izvēle – padomi, kuri palīdzēs izvēlēties | 21.02.2023 |
Veselīga un dažāda ēdiena gatavošana nav iedomājama bez cepeškrāsns. Ikviena saimniece ar īpašu rūpību izvēlas šo noderīgo virtuves tehniku, jo bez tās nav iespējams cept svētku pīrādziņus, tortes biskvītu, grilēt gaļu un dārzeņus – visas tās gardās lietas, kas mājās gatavotam ēdienam piedod īpašu garšu un apetelīgu izskatu. Ja plānojat iegādāties jaunu cepeškrāsni, kas ne tikai gatavo, bet arī pati attīrās, atgādināsim svarīgāko, kam būtu vērts pievērst uzmanību.
Brīvi stāvoša vai iebūvējama cepeškrāsns
Izvēli starp brīvi stāvošu vai iebūvējamu cepeškrāsni nosaka jūsu virtuves izmērs: kompaktai virtuvei vislabāk derēs iebūvējama cepeškrāsns, kuru var novietot zem sildvirsmas vai jebkurā citā ērti aizsniedzamā vietā. Iebūvējamās cepeškrāsnis parasti uzstāda kā daļu no virtuves iekārtas, un tās visbiežāk atrodas acu līmenī, lai ēdienu būtu ērti ielikt un izņemt ārā, kā arī varētu redzēt, kā tas gatavojas. Acu augstumā iebūvēta cepeškrāsns ir droša maziem bērniem un mājdzīvniekiem, bet vienmēr pārliecināties, vai izvēlētam modelim ir durtiņu bloķēšanas sistēma.
Jārēķinās ar to, ka iebūvējamā sadzīves tehnika parasti ir kompaktāka, to priekšrocība - iespēja kombinēt ar citām virtuves ierīcēm. Piemēram, kafijas automātu, mikroviļņu krāsni.
Cepeškrāsns tilpums
Tas ir svarīgs kritērijs, ja plānojat pirkt iebūvējami cepeškrāsni, un no svara ir katrs virtuves iekārtas centimetrs. Ja tiek gatavots 1 līdz 2 cilvēkiem, tad pilnīgi pietiks ar 35 līdz 50 litru cepeškrāsni. 3 līdz 4 cilvēku ģimenei būs piemērota cepeškrāsns ar tilpumu no 40 līdz 70 litriem. Cepeškrāsnis ar tilpumu virs 70 litriem ir domātas lielām ģimenēm vai cilvēkiem, kas daudz gatavo un mīl uzņemt viesus.
Cepeškrāsns funkcijas
Mūsdienīgā virtuvē tieši cepeškrāsns ir tā ierīce, kas vienkāršu ēdiena gatavošanu var pārvērst par kulināru meistarkstiķi. Tradicionāla cepeškrāsns ar augšējo un apakšējo sildelementu, kur ēdiena gatavošanu nodrošina karstā gaisa kustība no apakšas uz augšu ar ventilatora palīdzību, nebūs salīdzināma ar daudzfunkciju cepeškrāsni.
Daudzfunkciju cepeškrāsnīm būs daudz ekstru. Tām var būt grila un picas, atkausēšanas un raudzēšanas režīmi, dažādas pakāpes karsēšanas un cepšanas iestatījumi, vairāk un mazāk komplicētu vadības sistēma. Ar šīm ierīcēm pagatavošanas process ir ļoti ērts un ēdieni ir gardi, ar izteikti aromātisku smaržu.
Cepeškrāsns ar mikroviļņu funkciju ir viena no tām iekārtām, bez kuras grūti iztikt, ja gatavojat mājās un mēdzat ēdienu sagatavot uzreiz vairākām ēdienreizēm. Šādā cepeškrāsnī var cept gaļu, zivis, dārzeņus, kā arī uzsildīt zupas vai iepriekšējās dienas maltītes. Vienā ierīcē veiksmīgi apvienotas cepšanas un mikroviļņu krāsns funkcijas:
Tiem, kas aizraujas ar veselīga ēdiena pagatavošas paņēmieniem, noteikti patiks tvaika cepeškrāsns. Ēdiena gatavošanas procesā piedalās ūdens tvaiks, kura intensitāte ir dozējama atkarībā no produkta, kuru gatavo. Šāda cepeškrāsns neļauj gaļai sažūt, bet mīklas izstrādājumi labi uzbriest un cepšanas procesā saglabā pufīgo formu un iegūst skaistu garoziņu. Cepeškrāsnī ar 100% tvaika režīmu tvaicē dārzeņus un jūras veltes.
Cepeškrāsns izvēle ne tikai padarīs ēdiena gatavošanu ikdienā ātrāku, bet arī ļaus pagatavot izcilus svētku ēdienus. Jaunākos cepeškrāšņu modeļus par pievilcīgām cenām meklējiet 220.lv.
Raksts apskatīts : 67 reizes.