Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs Timotejs

Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs Timotejs

Lielā Dzirnavu iela 24 - 4, Ventspils, Latvija
(+371) 27498137
 
AllOffersGalleryMap
Description

Bērnu centra mērķis ir atbalstīt trūcīgo un sociāli izstumto ģimeņu bērnus.
Šajā centrā viņiem ir iespēja apmierināt elementāras higiēniskās vajadzības – nomazgāties, izmazgāt drēbes, arī apmainīt drēbes – netīrās atdot mazgāšanā un uzvilkt tīras.
Šobrīd bērnu centrs ir atvērts katru darba dienu no 16.00 līdz 19.00. Visi darbinieki ir brīvprātīgie.
Centra darbinieki katru dienu savu darbu sāk ar lūgšanu (kopā ar bērniem). Darbinieki ar bērniem veic individuālas pārrunas par viņiem svarīgiem jautājumiem. Daudzi bērni vienkārši pienāk un apsēžas blakus, pieglaužas vai ieraušas klēpī – viņi meklē siltumu, mīlestību un patvērumu.
Caur komunikāciju, nodarbībām, rotaļām, spēlēm veidojam bērnos un jauniešos saskarsmes iemaņas, pieklājību, sapratni, izpalīdzību, žēlsirdību, par pamatu ņemot kristīgās vērtības. Katru dienu centru apmeklē apmēram 20 bērnu vecumā no 4 līdz 15 gadiem.
Katru dienu ir vairākas nodarbības. Mūzika, kristīgā mācība, māksla (dažādi veidi), mājturība, amatniecība zēniem, , floristika, dzīveszinības meitenēm. Amatniecībā zēni apgūst iemaņas kā naglot, skrūvēt, darināt no koka mājai noderīgas lietas, kā arī salabot ķeblīti vai ieeļļot durvis.
Mazajiem bērniem tiek nodrošināta iespēja rotaļāties ar rotaļlietām, pēc iespējas arī uzdāvinām kādu lelli vai mīksto mantiņu par ko bērniem ir liels prieks.
Katru dienu ir pārrunas par kristīgām tēmām, iepazīstināšana ar kristietības pamatiem, nepiesaistot nevienai konkrētai konfesijai. Iespēju robežās ir paredzēti pārgājieni, ekskursijas, jauniešiem – tikšanās ar dažādiem speciālistiem.
Centrā, protams, ir savi noteikumi, kurus bērni cenšas ievērot, bet, ja ir pārkāpums, tad sēžam un atkal visu pārrunājam. Bērni zina, ka viņus šeit pieņem, mīl un gaida, ka šeit viņi var uzticēties un iespēju robežās risināt savas problēmas.
Visi mūsu darbinieki strādā ar lielu atdevi, bez atlīdzības.
Mūsu darbība ir iespējama pateicoties ziedojumiem.
Ar gandarījumu varu teikt – jā, šis centrs ir vajadzīgs un man prieks, ka mēs ar savu darbību darām gaišāku šo bērnu un jauniešu ikdienu.
Sakarā ar to, ka mūsu centru apmeklē tikai romu bērni, esam pievērsušies Romu tautas kultūrmantojuma saglabāsanai un popularizēšanai. Bērni apgūst romu dziesmas un dejas. Projekta ietvaros esam uzšuvuši romu tērpus 10 meitenēm. Bērni ir talantīgi mūzikā, viņiem patīk dziedāt, dejot un man ir prieks, ka mēs kopīgi varam atklāt un parādīt citiem Romu tautas kultūrmantojumu.

Gallery
OffersProducts, services, keywordsChildren and youth centres    Kristīgā mācība, kristīgais atbalsts (Religious centres)    Humānā palīdzība, eksistenciālās vajadzības (Orphanages and child care)       Pārtikas pakas    Social care Romu kultūrmantojums, integrācija (Culture)    Kristīgas dziesmas, romu dziesmas (Mūzikas pulciņi) more details   Citi pulciņi Bērnu brīvā laika pavadīšana (Children leisure centres)
Map

Statistics:
Fully viewed : 49663
Showed in search results : 278127


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" is a relatively new family-owned nursery located in the Birzgale parish of Ogre municipality. We specialize in bedding plant seedlings and winter-hardy plants. We also offer vegetable seedlings: tomato, cucumber, pumpkin, watermelon, melon and other seedlings.
Vānes māja, guest house
Vānes māja, guest houseThe guest house is located about 100 km from Riga. The house can accommodate up to 12 people. There is a recently dug pond near the house, where you can swim after enjoying the sauna or a bath.
Purgaiļi, guest house
Purgaiļi, guest houseGuest house Purgaiļi. Bed places, catering, bathhouse, rooms for festivity, conference and seminars, sport ground, swimming possibilities, places for tents and picnic.
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnika
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnikaŠobrīd mūsu klīnikā ir nodarbināti vairāk kā 30 cilvēki, 29 no tiem ir medicīniskais personāls – ārsti, speciālisti un māsas. Mēs apkalpojam kā privātpersonas, tā arī uzņēmumus, piedāvājot plašu veselības aprūpes un profilakses pakalpojumu klāstu.
RENT A CAMPER, car rental
RENT A CAMPER, car rentalCamper and trailer rent. Travellers are fond of the comfortable and mobile car houses and are very famous in all around the world.
Cheirons, veterinary clinic - pharmacy
Cheirons, veterinary clinic - pharmacyIn the clinic, we offer versatile veterinary assistance of all kinds for animals (dogs, cats, ferrets, rabbits, guinea pigs, hamsters, etc.) Diagnosis and treatment of diseases, vaccination, microchipping, surgical operations for animals (including castration, sterilization, tumor operations, bone fracture operative and conservative treatment, injuries, wounds, etc.) Laboratory analyses, X-ray, ultrasonography.
Sandras Baumanes dāvanu darbnīca
Sandras Baumanes dāvanu darbnīcaSandras Baumanes radošajā darbnīcā var pasūtīt interjera priekšmetus: spoguļus, spilvenus, svečturus, gleznas, traukus sava mājokļa iekārtošanai kā arī dāvanām draugiem, kolēģiem, biznesa partneriem.
Deko Dārzs
Deko DārzsNodrošinām visu darbu kompleksu, ieskaitot teritorijas attīrīšanu, gružu aizvešanu, vietas planēšanu, dārza apūdeņošanu, auglīgās augsnes ievešanu, zāliena ierīkošanu, stādījumu ierīkošanu.
Madona Cafe Hotel Rudzons , hotel
Madona Cafe Hotel Rudzons , hotel2007 year home kitchen Rudzons changed into new brand Madona Cafe Hotel Rudzons five rooms, 16 bed places, guest hall - spacious, light rooms. Welcome to Madona!
Dr. Viestura Vīndedža traumatologa - ortopēda ārsta prakse
Dr. Viestura Vīndedža traumatologa - ortopēda ārsta prakseMedicīniskās manipulācijas, blokādes - medikamentu ievade, pleca operācijas, elkoņa locītavu operācijas, plaukstas locītavas operācijas, gūžas locītavas un augšstilba operācijas, ceļa locītavas operācijas, potītes un pēdas operācijas
Visi banneri