Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs Timotejs

Kristīgais bērnu un jauniešu dienas centrs Timotejs

Lielā Dzirnavu iela 24 - 4, Ventspils, Latvija
(+371) 27498137
 
AllOffersGalleryMap
Description

Bērnu centra mērķis ir atbalstīt trūcīgo un sociāli izstumto ģimeņu bērnus.
Šajā centrā viņiem ir iespēja apmierināt elementāras higiēniskās vajadzības – nomazgāties, izmazgāt drēbes, arī apmainīt drēbes – netīrās atdot mazgāšanā un uzvilkt tīras.
Šobrīd bērnu centrs ir atvērts katru darba dienu no 16.00 līdz 19.00. Visi darbinieki ir brīvprātīgie.
Centra darbinieki katru dienu savu darbu sāk ar lūgšanu (kopā ar bērniem). Darbinieki ar bērniem veic individuālas pārrunas par viņiem svarīgiem jautājumiem. Daudzi bērni vienkārši pienāk un apsēžas blakus, pieglaužas vai ieraušas klēpī – viņi meklē siltumu, mīlestību un patvērumu.
Caur komunikāciju, nodarbībām, rotaļām, spēlēm veidojam bērnos un jauniešos saskarsmes iemaņas, pieklājību, sapratni, izpalīdzību, žēlsirdību, par pamatu ņemot kristīgās vērtības. Katru dienu centru apmeklē apmēram 20 bērnu vecumā no 4 līdz 15 gadiem.
Katru dienu ir vairākas nodarbības. Mūzika, kristīgā mācība, māksla (dažādi veidi), mājturība, amatniecība zēniem, , floristika, dzīveszinības meitenēm. Amatniecībā zēni apgūst iemaņas kā naglot, skrūvēt, darināt no koka mājai noderīgas lietas, kā arī salabot ķeblīti vai ieeļļot durvis.
Mazajiem bērniem tiek nodrošināta iespēja rotaļāties ar rotaļlietām, pēc iespējas arī uzdāvinām kādu lelli vai mīksto mantiņu par ko bērniem ir liels prieks.
Katru dienu ir pārrunas par kristīgām tēmām, iepazīstināšana ar kristietības pamatiem, nepiesaistot nevienai konkrētai konfesijai. Iespēju robežās ir paredzēti pārgājieni, ekskursijas, jauniešiem – tikšanās ar dažādiem speciālistiem.
Centrā, protams, ir savi noteikumi, kurus bērni cenšas ievērot, bet, ja ir pārkāpums, tad sēžam un atkal visu pārrunājam. Bērni zina, ka viņus šeit pieņem, mīl un gaida, ka šeit viņi var uzticēties un iespēju robežās risināt savas problēmas.
Visi mūsu darbinieki strādā ar lielu atdevi, bez atlīdzības.
Mūsu darbība ir iespējama pateicoties ziedojumiem.
Ar gandarījumu varu teikt – jā, šis centrs ir vajadzīgs un man prieks, ka mēs ar savu darbību darām gaišāku šo bērnu un jauniešu ikdienu.
Sakarā ar to, ka mūsu centru apmeklē tikai romu bērni, esam pievērsušies Romu tautas kultūrmantojuma saglabāsanai un popularizēšanai. Bērni apgūst romu dziesmas un dejas. Projekta ietvaros esam uzšuvuši romu tērpus 10 meitenēm. Bērni ir talantīgi mūzikā, viņiem patīk dziedāt, dejot un man ir prieks, ka mēs kopīgi varam atklāt un parādīt citiem Romu tautas kultūrmantojumu.

Gallery
OffersProducts, services, keywordsChildren and youth centres    Kristīgā mācība, kristīgais atbalsts (Religious centres)    Humānā palīdzība, eksistenciālās vajadzības (Orphanages and child care)       Pārtikas pakas    Social care Romu kultūrmantojums, integrācija (Culture)    Kristīgas dziesmas, romu dziesmas (Mūzikas pulciņi) more details   Citi pulciņi Bērnu brīvā laika pavadīšana (Children leisure centres)
Map

Statistics:
Fully viewed : 49346
Showed in search results : 275651

Amatnieks Dainis Lēgenbergs, woodworking
Amatnieks Dainis Lēgenbergs, woodworkingWooden accessories for your kitchen, home, sauna, garden, as well as everything else, from wooden spatulas and spoons, to a portable sauna and barrel, which can be heated all year round.
Vitkopi, recreation centre
Vitkopi, recreation centreA fisherman's idyll - 3 cottages on islands in a 33 ha large reservoir which is stocked with fish.
Hidrolats, SIA, metal working
Hidrolats, SIA, metal workingRūpnīca „Hidrolats" ir specializējusies vienpusēju, divpusēju, kā arī teleskopisko hidraulisko cilindru ražošanā. Mūsu vairāk nekā 60 gadu uzkrātā bagātā pieredze, speciālas iekārtas un tehnika dod iespēju izgatavot augstas kvalitātes un dažāda izmēra hidrauliskos cilindrus.
Trutzi Baltic, SIA
Trutzi Baltic, SIATrutzi Baltic is part of the large Trutzi group - a metal retail and wholesale company that offers a wide range of metal products, including metal pipes, metal sheets, metal structures, steel beams, profiles, fittings, angles, poles, 3D panel fences and fences.
Ezernieki, guest house
Ezernieki, guest houseEzernieki is a place, where you can have a rest both in large company of friends or in large family, it is possible to accept companies of 60 and 20 persons.
Dimzas, tree nursery
Dimzas, tree nurserySeed-plot Dimzas are offering for costumers: a wide assortment of ornamental plants. Floristic materials. We draft and realize greening projects.
SPA Estonia, SPA hotel
SPA Estonia, SPA hotelToday SPA Estonia has become one of Estonia's biggest health centre with 500 lodging places. Uptoday equipped health centre, which consists of hotel, cure-, leisure- and beauty centre, can afford cosy and homely atmosphere.
Vienīgā pieejamā dzintaru darbnīca Latvijā - Harijs Jākobsons
Vienīgā pieejamā dzintaru darbnīca Latvijā - Harijs JākobsonsCraft camera certified master H.Jākobsons invites to visit free of charge amber workshop and to aquaint with amber processing as well as to feel the magical influence of amber.
PTC, SIA, packing
PTC, SIA, packingPTC Ltd 5000 different packaging materials and aids; equipments, possibility to buy materials in amy amount.
Rīgas Būvserviss, building material sale
Rīgas Būvserviss, building material saleRIGA BŪVSERVISS offers to purchase at a profit different building materials - for roofs, facade, foundations, indoor and outdoor finishing, heat insulation, as well as windows, doors, plumbing and movable houses.
Visi banneri