Search mapSearchCatalogArticelsMy dataAdvertise
Dainu kalns, Berg

Dainu kalns, Berg

Turaida, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija
 
AllOffersGalleryMap
Description
Jelgavkalnā – senajā lībiešu ciemata vietā, Turaidā, Turaidas muzejrezervātā 1982. gadā tika uzstādīta pirmā tēlnieka Induļa Rankas skulptūra „Veļu akmens”. Tai piepulcējās vēl četrpadsmit tēlnieka darbi, un 1985. gada jūlijā tika atklāts Dainu kalns, kas kļuvis par tautas trešās atmodas laika simbolu. Starptautiskajā folkloras festivālā Baltica 1988. gadā pie skulptūras Dziesmu tēvs pirmo reizi ārpus Rīgas plīvoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālie karogi. Ar tautasdziesmu tika iznēsātas un izteiktas tautas brīvības alkas. Dainu kalnā 80. gados ik vasaras svētdienu skanēja etnogrāfisko un folkloras ansambļu koncerti. Uz Dainu kalnu brauca dziedātāji un dejotāji no visiem Latvijas novadiem. Tagad vēl plašāk izkoptajā teritorijā, kas ieguvusi Tautasdziesmu parka nosaukumu, apskatāmas 26 Induļa Rankas skulptūras. Dainu kalnā un Dziesmu dārzā skan starptautiskā folkloras festivāla Baltica koncerti, notiek bērnu un jauniešu folkloras festivāli, kā arī citi dziesmoti pasākumi. Tautas folklorā sakņotie akmens tēli nav konkrētu tautasdziesmu ilustrācijas, bet kā vārti brīvam domu lidojumam. Dabas, mākslas un dziesmas harmonija muzejrezervāta apmeklētāju parasti šeit dara nesteidzīgu. Tā ir pārdomu un dvēseles atveldzēšanas vieta.
Gallery
OffersProducts, services, keywordsTourism attraction sites more detailsNature parks more details
Map

Statistics:
Fully viewed : 9219
Showed in search results : 51552


Sauna katram , store
Sauna katram , storeIebūvējam saunas pēc individuāla projekta. Pirts aksesuāri. Pirts krāsnis. Sāls istabas, paneļi. Gatavas saunu kabīnes. Aprīkojuma uzstādīšana.
Gravtex, SIA
Gravtex, SIAWe produce:
- unique wooden decorative wall panels,
- facade finishing panels made of plywood, which is an ideal solution for finishing buildings and rooms.
Azerbaidžāna, recreation center and restaurant
Azerbaidžāna, recreation center and restaurantIn the AZERBAIJAN restaurant, delicious food, a romantic atmosphere of the East and, of course, the great Azerbaijani rhythms await you. We offer more than 120 great dishes in Azerbaijani taste, as well as table setting according to your wishes and celebration!
Unce, guest house
Unce, guest houseA guest house in Valmiera.Cozy rooms with all covenciences.
Pazemes ezeri, apskates objekts
Pazemes ezeri, apskates objektsTourism object places; The only subterranean lakes in Latvia.
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnika
ALma, ģimenes ārsta A. Lasmaņa klīnikaŠobrīd mūsu klīnikā ir nodarbināti vairāk kā 30 cilvēki, 29 no tiem ir medicīniskais personāls – ārsti, speciālisti un māsas. Mēs apkalpojam kā privātpersonas, tā arī uzņēmumus, piedāvājot plašu veselības aprūpes un profilakses pakalpojumu klāstu.
Restorer, SIA
Restorer, SIAPaintings and wall paintings in a professional restoration, as well as painting decorative frame restoration and gilding with gold leaf. Wall paintings and decorative finish. Interior design and consulting.
Vilnis Lejnieks
Vilnis LejnieksPirtniecības meistars, garīgais dziednieks. Profesionālā pieredze darbā pirtī - 20 gadi. Veic dažādu psihoemocionālu situāciju risināšanu caur pirts procedūrām fiziskā un garīgā līmenī. Piedāvā relaksējošās, dziednieciskās un tematiskās pirtsdienas. Piedāvā izbaudīt arī pirts rituālus - dzimšanas dienas pirts, saulgriežu pirts, pirtīžas. Veic Garīgo muguras taisnošanu pēc Pjotra Elkunoviča metodes, kā rezultātā ķermenis tiek atbrīvots no emocionālās un fiziskās spriedzes. Pazūd stress un depresija, emocionālās un fiziskās sāpes.
Rotu pļava
Rotu pļavaAtļaujies būt pamanāma! Dabīgā akmens kaklarotas, rokassprādzes un dažādi auskari. Tava ideja - mans darbs! 
Porto Resort, hotel
 Porto Resort, hotelPORTO RESORT is a beautiful hotel settled in a log building, surrounded by a vast territory right on the shores of Lake Lilaste. It is a perfect place for relaxing together with the family and friends, for organising a festive event, as well as for business meetings and seminars.
Visi banneri