KartensucheSucherKatalogMeine DatenReklame

Putnu ornitoloģiskā stacija , apskates objekts

Pape, Rucavas pagasts, Dienvidkurzemes novads, Latvija
(+371) 63400341
 
AlleAngebot
Beschreibung
Kopš 1966.g. Papes ciema vidus daļā darbojas putnu novēošanas stacija, kur tiek gredzenoti un uzskaitīti migrējošie putni. Pirmos 2 gadus ķeršana notika tikai ar tīkliem, bet 1968.g., saņemot dāvanā no Ribači ornitoloģiskā stacionāra murdu, sāka izmantot to. 1992. g. un tā līdz šim laikam, tiek izmantots mazais "Helgolandes" murds. Gandrīz 40 sezonu laikā noķerti aptuveni miljons putnu no vairāk kā 130 putnu sugām, tomēr nepietiekošā darba spēka dēļ apgredzenoti tiek tikai aptuveni 70 %. Līdz šim laikam saņemtas vairāk kā 3000 ziņu par Papē gredzenoto putnu atradumiem no vairāk kā 31 valsts. Savukārt, stacionārā noķerti vairāk kā 2000 citur gredzenoto putnu. Vienlaicīgi ar migrējošo putnu ķeršanu un gredzenošanu Papes ornitoloģiskajā stacionārā veikti arī citi pasākumi migrācijas īpatnību noskaidrošanai: dienā migrējošo putnu vizuālās uzskaites, nakts migrantu novērojumi (balsu uzskaites, novērojumi ar teleskopu uz Mēness diska), kā arī 90-tos gados uzsāktas migrējošo pūču vizuālās nakts uzskaites starmetēja gaismā (unikāla metode, kāda līdz šim Eiropā izmantota tikai Papes stacionārā, idejas autors G. Graubics), noķerto putnu morfoloģisko un fizioloģisko parametru reģistrēšana (svars un spārna garuma mērījumi, spārnu formula, tauku rezerves, spalvu maiņa).
AngebotErzeugnis, Dienstleistung, Bereich, SchlüsselwortSehenswürdigkeiten

Statistik:
Ist durchgesehen : 4770
Gezeigt in sucht Ergebnisse : 18971


Sanders, Gasthaus
Sanders, GasthausViesu nams Sanders. Naktsmītne, pirts, relaksācijai - koka baļļa ar ozonu, pieejama velosipēdu noma, blakus viesu namam veikals - kafejnīca.
DEVI, wärmeanlagen
DEVI, wärmeanlagenDEVI ir vienīgais uzņēmums elektrotehniskās rūpniecības nozarē, kas ražo un pilnveido elektrisko apsildes kabeļu un termoregulatoru kompleksās sistēmas.
Sandras Baumanes dāvanu darbnīca
Sandras Baumanes dāvanu darbnīcaSandras Baumanes radošajā darbnīcā var pasūtīt interjera priekšmetus: spoguļus, spilvenus, svečturus, gleznas, traukus sava mājokļa iekārtošanai kā arī dāvanām draugiem, kolēģiem, biznesa partneriem.
Hutor Group
Hutor GroupAtpūtas komplekss Gulbji ar visām ērtībām un krievu pirts gleznainā Rušonas ezera krastā. Jūsu rīcībā – kuteris un laivas zandarta, zuša, līdakas un plauža makšķerēšanai ezerā, vai arī karpas.
Restorer, SIA
Restorer, SIAGleznu un sienu gleznojumu profesionāla restaurācija, kā arī gleznu dekoratīvo rāmju restaurācija un zeltīšana ar lapiņu zeltu. Sienu gleznojumi un dekoratīvie apmetumi. Interjera dizains un konsultācijas.
Vegetarian foods, Lebensmittel
Vegetarian foods, LebensmittelVegetarian FOODS - labvēlīgie saldumi. Kūkas bez konservantiem, nesatur olas, nesatur produktus iegūtus vardarbības ceļā pret dzīvniekiem.
Tava Kafija
Tava KafijaBez kafijas – nu nekur! Gan vasarā, gan ziemā mūsu rokas un lūpas sniedzas pie tases aromātiskas kafijas! Ar mūsu plašo kafijas piedāvājumu klāstu vari iepazīties mājas lapā www.tavakafija.lv, vai veikalā.
Gintus, SIA, Feldmesskunst
Gintus, SIA, FeldmesskunstSIA Gintus , mērniecība, topogrāfija, detālplānojumi, izpildshēmas, robežplāni.
Jerevan, Hotel
Jerevan, HotelTrīs zvaigžņu viesnīca ar 24 vietām Erevāna atrodas netālu no pilsētas, skaistā mežu ielokā. Šī ir lieliska vieta atpūtai un jaukai laika pavadīšanai. Droša autostāvvieta, bērnu rotaļu laukums, ugunskura vietas.
Bērnības sala, Babysitter- und Entwicklungszentrum
Bērnības sala, Babysitter- und EntwicklungszentrumBērnu centra tiks organizētas radošas nodarbības, tiek apgūta jauna informācija, attīstītas jaunas prasmes un iemaņas. Liela izēvelē dažādu materiālu, pedagogi izmanto dažādas darba metodes. Nodarbības tiek pasniegtas latviešu un krievu valodā. Mūsu uzdevums ir lai bērnam centrā pavadītais laiks paiet pēc iespējas interesantāk, veicina- iztēli, uztveri, domāšanu, fantāziju un vingrina un nostiprina rokas sīku muskulatūru, praktiskā darbībā. Veicināt sociālo un emocionālo prasmju attīstīšanu, komunikācijas spējas. Piedāvāt mazākumtautību bērniem latviešu valodas apgūšanu. Nodarbību istabas ir iekārtotas gaišas un saulainas telpas un dažādam attistošam rotaļlietām atbilstoši bērnu vecumam.
Visi banneri