Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Alūksnes Livonijas ordeņa pilsdrupas

Alūksnes Livonijas ordeņa pilsdrupas

Pilssalas iela 5, Alūksne, Alūksnes novads, Latvija, LV-4301
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts
Alūksnes ezera lielākajā salā — Pilssalā — skatienu piesaista no milzīgiem laukakmeņiem būvētās fortifikācijas tipa cietokšņa drupas, liecinot par 1342. gadā Livonijas ordeņa laikā celtās pils varenību.Pils iesvētīta Marijas pasludināšanas dienā, 25. martā, tad radies vāciskais nosaukums — Marienburga (Marienburg). Tā bijusi varenākais cietoksnis Livonijas ordeņa teritorijas austrumu daļā. Alūksnieši joprojām piemin meiteni Mariju, kura it kā tikusi iemūrēta vienā no pils sienām, tāpēc salu dēvē gan par Pilssalu, gan par Marijas salu.Pils apbūve, atrastās senlietas un keramika liecina, ka tās dienvidu pagalmā atradušās no koka celtas kalpotāju, amatnieku un kareivju mītnes. Pretī torņa ieejai bijusi šaura, neapbūvēta ceļa josla, kurai abās pusēs atradušās dzīvojamās mājas un saimniecības ēkas — maltuve, klētis, darbnīcas, staļļi, kā arī garnizona mītnes.Ziemeļu kara laikā 1702. gada augustā pili ielenca krievu karaspēks ģenerāļa feldmaršala Borisa Šeremetjeva (Борис Шереметьев) vadībā. Pēc desmit dienu ilgas pretošanās zviedri nepadevās un cietoksni uzspridzināja, bet krievi, gribēdami atriebties, nodedzināja Alūksni. Pilsētas iemītnieki un aizstāvji tika saņemti gūstā, un daļu no viņiem aizveda uz Maskavu. Pēc šiem notikumiem cietoksnis savā agrākajā varenībā nav atjaunots.Šobrīd pilsdrupas ir iecienīta tūrisma un atpūtas vieta. Uz Pilssalu ved koka tilts, kas atjaunots 2007. gadā.
Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresPilsdrupas Skatīt vairāk   Tūrisma apskates objekti Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 12834
Meklēšanas rezultātos parādīts : 65398


ANVI AM, SIA, darbnīca
ANVI AM, SIA, darbnīcaANVI AM tautas tērpu sagatavošanā darbojas no 1994.g. Bērnu linu apģērbi, galdauti, aizkari, spilveni, šūpuļkrēsli, šūpuļtīkli. Veic individuālus pasūtījumus.
Olymp, fitnesa klubs
Olymp, fitnesa klubsFitnesa klubs Olymp piedāvā jaunākās paaudzes trenažieru zāli, aerobiku, karate, boksa nodarbības. Grupu nodarbību zāle ar peldošo grīdu, stiepšanās telpa, fitobārs, sauna, solārijs.
Mežābeles, brīvdienu māja
Mežābeles, brīvdienu mājaAtrodas ekoloģiski tīrā, dabas aizsargājamā zonā Dridža ezera dabas parkā, 17 km attālumā no Krāslavas. Tās apkārtnē ir mežs, pļavas, dzidrs ezers - bagāts ar zivīm.
Baltijas durvis
Baltijas durvisBaltijas durvis. Metāla durvis. Logi. Durvis. Plastikāta logi. Ugunsdrošās durvis. Iekšdurvis. Uzstādīšana. Montāža.
Odzienas muiža, muiža
Odzienas muiža, muižaMuižas komplekss - telpas dažādiem svētkiem, semināriem un pasākumiem. Odzienas Krogusmājā varat pārlaist nakti jaukos pagājušā gadsimta sākumam atbilstoši iekārtotos numuriņos, kopumā 9 numuri, taču muižas kompleksā kopumā spējam izguldīt līdz 74 cilvēkiem.
LEAnD, SIA, grāmatvedības pakalpojumi
LEAnD, SIA, grāmatvedības pakalpojumiMūsu draudzīgs kolektīvs sniedz profesionālos grāmatvedības pakalpojumus un risina dažādus jautājumus. Darba pieredze dažādu nozaru uzņēmumos- būvniecībā, tirdzniecībā, nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, darījumos ar kokmateriālu un metālu, importu/eksportu, darījumi ar ES trešajām valstīm, vairumtirdzniecībā/mazumtirdzniecībā
Kaktusu māja
Kaktusu mājaLolita Bālere ir rokdarbu amata meistare, kura ar lieliem panākumiem savus darbus izstādījusi vairākās Latvijas bibliotēkās. Lolitas kolekcijā ir apskatāmi 250 adīti un tamborēti kaktusi, kā arī dažādi meistardarbi. Nesteidzīgai rokdarbu kolekcijas baudīšanai, izstādes īpašniece piedāvā iemalkot siltu tēju un aromātisku kafiju omulīgajā atpūtas stūrītī. Visus Kaktusu Mājas darinājumus ir iespējams iegādāties.
Acrulat, SIA
Acrulat, SIAMākslīgā akmens apstrāde un tirdzniecība, makslīgā akmens izlietnes, virutves virsmas, galda virsmas. Mākslīga akmens mēbeles.
Aiva plus, celtniecības un remonta darbi
Aiva plus, celtniecības un remonta darbiAiva plus. Celtniecības un remonta darbi, fasāžu siltināšana. Iekšējie un ārējie apdares darbi. Būvmateriālu tirdzniecība.
Villa Dole, viesu nams
Villa Dole, viesu namsAtpūta Daugavas krastā Doles salā. Mājīgi numuriņi gulēšanai, telpas svinībām un pasākumiem, pirts.
Visi banneri