Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma

Kokneses luterāņu baznīca

Blaumaņa iela 1, Koknese, Aizkraukles novads, Latvija, LV-5113
(+371) 29268431
(+371) 65161347
(+371) 29247972
 
VissPiedāvājumiKarte
Apraksts

Kokneses Evaņģēliski luteriskā baznīca celta 1687. gadā. Sākumā tā bija neliela koka ēka bez torņa ar māla klona grīdu un salmu jumtu. Kara laikā baznīca tiek nopostīta, pēc tam tā atkal piedzīvo remontdarbus, līdz 1731. gadā baznīcā atkal var notikt dievkalpojumi. 1819. gadā baznīcai tiek veikts nopietns remonts un piebūvēta sakristeja. 1887. gadā tiek uzcelts tagadējais tornis, uzlikts jauns jumts, izremontēta iekšpuse. Šeit par mācītāju kalpojis Ernsts Johans Gliks, latviešu Bībeles tulkotājs.

1. Pasaules kara laikā baznīca atkal tiek nopostīta. 1929. gada 16. septembrī atjaunotais dievnams tiek iesvētīts. Tiek atjaunota arī baznīcas altāra glezna, un 1930. gadā tiek uzstādīts un iesvētīts 830 kg smagais tērauda zvans, kas darbojas vēl šodien. Iekštelpas rotā mākslinieka A. Dobenberga gleznas.

Baznīcā apmeklētājiem ir iespēja uzkāpt tornī bez maksas.

Šo vietu papildinājusi neparasta Bībele. Tā tapusi kā dāvana no evaņģēliski luteriskās Biķeru draudzes ziedojumiem un tās devīze Koknesē ir: “Dievam par godu, koknesiešiem par svētību!”. Lielformāta Bībele ir brīvi pieejama ikvienam interesentam. Šādas Bībeles atrodamas arī Skultē un Ropažos.

PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Baznīcas, Draudzes
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 8354
Meklēšanas rezultātos parādīts : 39658


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
KraBS, metālapstrāde
KraBS, metālapstrādeKraBS. Metāla izstrādājumi un konstrukcijas, Žalūzijas un automātiskās sistēmas, Saules kolektoru sistēmas un komplekti, Darba aizsardzība, apģērbs, aprīkojums.
Hutor Group
Hutor GroupAtpūtas komplekss Gulbji ar visām ērtībām un krievu pirts gleznainā Rušonas ezera krastā. Jūsu rīcībā – kuteris un laivas zandarta, zuša, līdakas un plauža makšķerēšanai ezerā, vai arī karpas.
Klivet, veterinārā klīnika
Klivet, veterinārā klīnikaVairāku dzīvnieku veidu ārstēšana (arī dekoratīvo grauzēju, putnu, sesku). Terapija un ķirurģija. Vakcinācijas, mikročipēšana un konsultācijas. Mājas vizītes pēc iepriekšēja pieraksta.
Azerbaidžāna, atpūtas centrs un restorāns
Azerbaidžāna, atpūtas centrs un restorānsRestorānā AZERBAIDŽĀNĀ jūs gaida gardie ēdieni , romantiska austruma atmosfēra un protams lieliskās azerbaidžāņu ritmi. Piedāvājam vairak nekā 120 lieliskus ēdienus azerbaidžāņū gaumē , kā arī galdu klāšanu pēc Jūsu vēlmēm un svinībam!
Kaņepītes, ZS, bioloģiskā lauksaimniecība
Kaņepītes, ZS, bioloģiskā lauksaimniecībaZemnieku saimniecība "Kaņepītes" bioloģiski audzē un ražo dazāda veida graudu produkciju no kviešiem, rudziem, miežiem, auzām, griķiem, zirņiem un ķimenēm. BIO milti, graudi, pārslas u.c. Brauciet ar saviem traukiem uz saimniecību pēc produkcijas, dabūsiet patīkamu atlaidi!
Sandras Baumanes dāvanu darbnīca
Sandras Baumanes dāvanu darbnīcaSandras Baumanes radošajā darbnīcā var pasūtīt interjera priekšmetus: spoguļus, spilvenus, svečturus, gleznas, traukus sava mājokļa iekārtošanai kā arī dāvanām draugiem, kolēģiem, biznesa partneriem.
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrāde
Raunas lauktehnika, SIA, metālapstrādeMetāla dekoratīvie izstrādājumi. Dārza mēbeles. Sētas, vārti, kāpnes un margas. Iebūvējamās mēbeles. Iespēja pasūtīt mēbeles, interjera elementus pēc individuāla projekta.
Dizaina Fabrika, netradicionāla svinību vieta
Dizaina Fabrika, netradicionāla svinību vieta325 m2 radošiem, īpašiem un neordināriem pasākumiem. Vieta kāzām, privātām svinībām, semināriem un korporatīvajām ballītēm. Radoša vide fotosesijām un filmēšanām. Sakām JĀ kreatīvām idejām un piepildītiem sapņiem.
Kaktusu māja
Kaktusu mājaLolita Bālere ir rokdarbu amata meistare, kura ar lieliem panākumiem savus darbus izstādījusi vairākās Latvijas bibliotēkās. Lolitas kolekcijā ir apskatāmi 250 adīti un tamborēti kaktusi, kā arī dažādi meistardarbi. Nesteidzīgai rokdarbu kolekcijas baudīšanai, izstādes īpašniece piedāvā iemalkot siltu tēju un aromātisku kafiju omulīgajā atpūtas stūrītī. Visus Kaktusu Mājas darinājumus ir iespējams iegādāties.
Visi banneri