Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kārļa Mīlenbaha parks ar saules pulksteni

Kārļa Mīlenbaha parks ar saules pulksteni

Skolas iela 9, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

2018. gadā Kandavā izveidots parks par godu latviešu tautas dižgaram, valodniekam, Kandavas novadniekam Kārlim Mīlenbaham (1853-1916). Viņš dzimis Kandavas novadā un te uzsācis arī skolas gaitas. Parks atrodas starp Kandavas K. Mīlenbaha vidusskolu un Kandavas Luterāņu baznīcu. Parkā ir izvietots saules pulkstenis, kam ir dubultā ciparnīca. Pulkstenis rāda vietējo laiku un joslas vasaras laiku (GMT+3).

Parka izveidošanas procesā secināts, ka tā ir vienīgā vieta pilsētā, kur ģeogrāfiski ir iespējams novietot saules pulksteni, lai tas rādītu precīzu laiku. Pulkstenis izveidots grāmatas formā. Tā simbolizē sākumu un turpinājumu, zināšanas un pieredzi, savienojot pagātni, tagadni un nākotni.

Saules pulksteņa idejas, dizaina un astronomisko aprēķinu autors ir Mārtiņš Gills, pulksteni izgatavojis Aivars Oleksāns, SIA “Lakta”. Parka labiekārtošanu veica SIA “Westbūve”.

Projekts tika īstenots ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresParki Saules pūlksteņi
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 2352
Meklēšanas rezultātos parādīts : 18282


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
DāvanuServiss.lv
DāvanuServiss.lv"DāvanuServiss.lv". Piedāvājam vairāk kā 800 emociju un piedzīvojumu dāvanas, kas liks piepildīties Jūsu sen lolotiem sapņiem.
PTC, SIA, iepakojumi
PTC, SIA, iepakojumiPTC SIA 5000 dažāda veida iepakojuma materiālu un palīglīdzekļu, iekārtu; iespēja iepirkt materiālus jebkura daudzumā.
Bel-Doors, iekšdurvis, mēbeles
Bel-Doors, iekšdurvis, mēbelesFinierētu un krāsotu iekšdurvju tirdzniecība
Švinkates, viesu nams
Švinkates, viesu namsViesu māja Švinkates, piedāvā atpūtas zāli ar kamīnu, virtuvi, gultasvietām un pirti. Pie mājas atrodas gleznains dīķis, kurā var arī makšķerēt.
Prezentreklāma, SIA
Prezentreklāma, SIAPrezentreklāma. Dāvanas un suvenīri. Biznesa dāvanas, aksesuāri. Poligrāfija. Vairumtirdzniecība. Interneta veikals.
Žagarkalns, kempings
Žagarkalns, kempingsKempings un laivu bāze Žagarkalns. Atpūtas pasākumi kolektīviem, izbraucieni ar laivām pa upi. Piknika vietas, laivu, velosipēdu, telšu noma.
Pagalmiņi, lauku māja
Pagalmiņi, lauku mājaNaktsmājas 15 cilvēkiem, virtuve ar aprīkojumu, pirts, sauna, duša. Piknika māja ar kamīnu, laivu noma, divriteņu noma. Piedāvājam lauku produktus: dārzeņus, piena produktus, upenes, austersēnes.
Dvina, viesu nams
Dvina, viesu namsNaktsmītnes Jēkabpilī - viesu nams Dvina Jēkabpilī. Viesu mājā ir 7 numuri, viesistaba un virtuve. Vienlaicīgi iespējams uzņemt 20 viesus. Pirts ar baseinu un banketu zāle līdz 12 cilvēkiem.
Radisson Hotel Old Town Riga, viesnīca
Radisson Hotel Old Town Riga, viesnīcaViesnīcas Astor Rīga Hotel centrālā atrašānās vieta ir ideāli piemērota kā biznesa ceļotājiem, tā arī tūristiem. Vecrīga un Rīgas centrs, kā arī vispopulārākas apskates vietas, atrodas tikai dažu minūšu gājienā no viesnīcas.
Visi banneri