Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Ulda Ausekļa dzejas siena

Ulda Ausekļa dzejas siena

Lielā iela 27, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Uz ēkas fasādes lasāma Ulda Ausekļa dzeja.
“Vecāmamma man atstāja Latviju pašu, viņa neteica, lai to mīlu, viņai nebij par to bažu,” šīs rindas sarakstījis Uldis Auseklis, viņa un vēl sešu citu iemīļotu dzejnieku vārsmas nu rotā Kandavas vecpilsētas ēku sienas.

“Vecāmamma man atstāja grozu zīļu. Viņa teica – kad tās iesēsi, jutīsi Latviju mīļu,” tie ir daži no Ulda Ausekļa vārdiem uz ēkas sienas.
Interesanti, ka rindas par zīlēm labi saskan arī ar pilsētas ģerboni, jo Kandavas ģerbonī attēlots ozola zars ar trim zīlēm.

Izvēloties to, kas tiks rakstīts uz fasādēm, galvenais nosacījums bijis, lai dzejas rindas stāstītu par Latviju. Dzejnieks Uldis Auseklis atzīstas: "Tas ir viss, tā ir mana Latvija. Man ir ļoti daudzi dzejoļi par Latviju, un šis ir tikai viens no dzejoļiem. Katru mirkli jauni rodas."

Māksliniece: Indra Krecere

Mākslas darbs tapis projekta "Dzeja izdaiļo Kandavas vecpilsētu" ietvaros.

Plašāku informāciju par dzejnieku Uldi Ausekli skatīt šeit

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 1196
Meklēšanas rezultātos parādīts : 9799


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
RMS Heating, SIA, siltumtehnika
RMS Heating, SIA, siltumtehnikaElektriskās apsildes sistēmas, izveidotas piemērojot apsildes kabeļus, kas pateicoties viņu universalitātei atrod plašu pielietojumu visdažādākās jomās. Veikals "SILTA MĀJA" piedāvā kompānijas A.RAK Wärmetechnik GmbH (Vācija) apsildāmos kabeļus.
Kantes krogs, atpūtas komplekss
Kantes krogs, atpūtas komplekssŠeit Jūs sagaidīs un laipni apkalpos saimniecītes, piedāvās un ieteiks pusdienas pēc individuālās gaumes. Kantes krogs klāj galdus arī svinībām un kāzām, kā arī tā būs laba vieta darījumu pusdienām.  
Pāces vilnas fabrika
Pāces vilnas fabrikaLauku dzija no Latvijā audzētām aitām. Vilnas pārstrāde no mazgāšanas procesa līdz gatavam dzijas pavedienam. Nemazgātas vilnas pirkšana, maiņa.
Vegetarian foods, pārtika
Vegetarian foods, pārtikaVegetarian FOODS - labvēlīgie saldumi. Kūkas bez konservantiem, nesatur olas, nesatur produktus iegūtus vardarbības ceļā pret dzīvniekiem.
Copes, viesu nams
Copes, viesu namsViesu nams Copes. Labiekārtotas istabas, banketu zāle, pirts. Atpūta uz ūdeņiem, makšķerēšana. 58 km no Rīgas.
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošana
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošanaMeistars A pamatdarbības veids ir saliekamu koka modeļu un kokā gravētu attēlu izgatavošana. Produkcija ir domāta gan bērniem, gan pieaugušajiem.
Ances Dizains, apģērbu apdruka
Ances Dizains, apģērbu apdrukaPiedāvājam apģērbu apdrukas un izsūšanas pakalpojumus. Viss mūsu mājas lapā redzamais sortiments paredzēts apdrukai un izšūšanai. Lieliem pasūtījumiem arī nodrošinam bezmaksas piegādi Rīgas robežās.
Pinumi, salons - darbnīca
Pinumi, salons - darbnīcaPinumi tiek izgatavoti no Latvijā izaudzēta materiāla. Izgatavojot pinumus, man ir svarīga kvalitāte, lai izstrādājums kalpotu daudzus gadus.
Latroof Ltd, SIA, jumtu segumi
Latroof Ltd, SIA, jumtu segumiLatroof Ltd. Jumta segumu materiāli, matāldakstiņi, profilētās loksnes jumtam un sienām. Bitumena dakstiņa jumti, polimēr-bitumenu ruļļu materiāli.
Visi banneri