Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Pūces ūdensdzirnavas

Pūces ūdensdzirnavas

Pūces dzirnavas, Matkules pagasts, Tukuma novads, Latvija
(+371) 20246626
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Darba laiks: Pieteikties iepriekš.

Cena: Ziedojumi.

Apraksts: Pūces ūdensdzirnavas (19. gadsimta 1. puse). Sākumā mehānismi darbināti ar vairākiem ūdensratiem, kas atradušies starp abām dzirnavu ēkām. Uzstādot trīs turbīnas, ~ 0,5 km augšpus dzirnavām izbūvēts jauns aizsprosts (ūdenskritums), no kura Imulas ūdens uz dzirnavām novadīts pa kanālu. Tagad dzirnavas darbina ar elektrību.
Virs dzīvojamās ēkas ieejas senā dzirnavnieku emblēma, kas, domājams, radusies 18. gs., kad dzirnavnieki bija vienā apvienībā ar Kurzemes māksliniekiem un amatniekiem.
Uz vārtu staba redzama tēlnieces D. Ezergailes veidota pūce.Pūces dzirnavās ir uzņemta režisora Jāņa Streiča filma "Likteņdzirnas". Uz sienas saglabājies zīmējums, kas tapis filmas "Likteņdzirnas" filmēšanas laikā.

Blakus Pūces ūdensdzirnavām atrodas ģenerāļa L. Bolšteina muzejs.

Pūces ūdensdzirnavas un ģenerāļa L.Bolšteina muzejs ir privātīpašums.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDzirnavas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 3687
Meklēšanas rezultātos parādīts : 13790


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Dridži, atpūtas un sporta komplekss
Dridži, atpūtas un sporta komplekssAtpūtas komplekss Dridži tapis ar SAPARD programmas atbalstu, 2003.g. tas bija lielākais lauku tūrisma projekts Latgalē. Izveidojot kompleksu, mūsu mērķis bija popularizēt tūrismu Latgalē, nodrošinot plašas aktīvas atpūtas iespējas šajā reģionā.
Kalves, brīvdienu māja
Kalves, brīvdienu mājaBrīvdienu māja Kalvenes ezera krastā. Makšķerēšana, piknika vietas, atpūta pie dabas, meža zvēru vērošana.
Florius, SIA
Florius, SIAGalvenā mūsu uzņēmuma pamatnozare ir profesionāla dārza ierīkošana, kopšana, labiekārtošana. Mēs esam šeit, lai padarītu mūsu apkārtējo vidi skaistāku un baudāmāku.
Arkadia, SPA viesnīca
Arkadia, SPA viesnīcaHotel-Spa Arkadia. Viesnīca, SPA centrs, saunas, džakuzi, baseins, bistro, restorāns,  konferenču zāles, banketi un svinības, biljards, atpūta ar bērniem
Lobes krogs, viesu nams
Lobes krogs, viesu namsLobes krogs. Kafejnīca - līdz 50 cilvēkiem, banketa zāle - līdz 150 cilvēkiem, numuriņi, pirts - līdz 20 cilvēkiem.
Kunči, viesu nams
Kunči, viesu nams Viesu namā KUNČI. Jūsu atpūtai un izklaidei piedāvājam 2 kamīnzāles, ar malku kurināmu pirtiņu, plašu estrādi lielāku pasākumu organizēšanai, kublu.
Porto Resort, viesnīca
 Porto Resort, viesnīcaPORTO RESORT ir lieliska guļbūves viesnīca ar plašu teritoriju pašā Lilastes ezera krastā. Tā ir lieliska vieta atpūtai ar ģimeni un draugiem, svinībām un kāzām, kā arī biznesa darījumiem, tikšanām un semināru organizēšanai.
Vienkiemis, atpūtas komplekss
Vienkiemis, atpūtas komplekssVienkiemis viesiem piedāvā vairākas atsevišķas mājiņas, pirtis, viesnīcu, kafejnīcu, krogu un aktīvas atpūtas iespējas.
Vecliepas, brīvdienu māja
Vecliepas, brīvdienu mājaVecliepas, Ventas upes krastā. Makšķerēšanas un sportošanas iespējas. Telpas svinībām. Mājiņas ar terasi un grilu.
Visi banneri