Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kandavas vecpilsētas Promenāde

Kandavas vecpilsētas Promenāde

Ūdens iela 1, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Promenāde (2011) ir iemīļota kandavnieku un viesu atpūtas vieta svētkos un ikdienā. To grezno lielākas un mazākas zīles. Teritorijā ir divi spēļu laukumi bērniem ar dažādām šūpolēm un aktīvās atpūtas objektiem.

Skulptūras "Ozolzīle" autors ir Valtis Barkāns. Promenādes centrā pie "Ozolzīles" ar zīļu cepurīti galvā un ietērpies savās glaunajās, kuplajās biksēs pozē mazs mākslinieks. Viņš aicina kopā nobildēties un pieskarties cepurei. Ievēlieties vēlēšanos un ticiet. Tad tā noteikti piepildīsies.

Promenādi caurvij strauts, kuru daiļo akmeņainas malas un 7 tiltiņi, kas aicināt aicina jaunlaulātos.

Promenāde ir izgaismota arī diennakts tumšajā periodā.

Neoficiālais Kandavas simbols - zīle sastopams vairākās Promenādes vietās un priecē garāmgājēju acis. Dažs no dabas skaisti veidots koks labi jūtas un gaida zinātkāros skatienus.
Te ir piemērota atpūtas vieta iedzīvotājiem un vilinoša iebraucējiem. Var rīkot koncertus.

Vēsturiski lielākā daļa šīs vietas netika izmantota. Tā bija purvaina un nepiemērota apbūvei. Nelielā daļā Promenādes pirms izbūves atradās spēļu laukums. Turpat pagājušā gadsimta sākumā bija iekopts sakņu dārzs.

Piezīmes: 2010. gadā projekta ietvaros, piesaistot ERAF finansējumu, uzsāka Kandavas pilsētas vēsturiskā centra pārbūvi. Promenāde atklāta 2011.gada novembrī. Kopš 2012. gada vasaras Promenādē ir Eiropas valstu celiņš. Bruģakmens plāksnēs iegravēts Eiropas mazo pašvaldību hartas dalībvalsts nosaukums, to pārstāvošās pašvaldības nosaukums un gadaskaitlis «2012».

2020. gada augustā atjaunots rotaļu laukums Kandavas vecpilsētas Promenādē. Atjaunošanas darbu ietvaros tika uzstādītas jaunas šūpoles un divi zemes līmenī iebūvēti batuti, kā arī tika ieklāts triecienu absorbējošs gumijas vienlaidu segums. 2019. gada septembrī Kandavas novada dome īstenojusi projektu un rotaļu laukumā ir uzstādīts jauns rotaļu komplekss, piramīda un vingrošanas komplekss, nodrošinot bērniem iespēju aktīvi darboties svaigā gaisā, uzlabot savas fiziskās prasmes un attīstīt veiklību.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 5739
Meklēšanas rezultātos parādīts : 14653


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
220.lv interneta veikala ofiss
220.lv interneta veikals piedāvā ērtu, ātru ieprikšanos internetā, kā arī plašu preču klāstu, nodrošinot pasūtīto preču piegādi visā Latvijā.
Mēnesnīcas, viesu nams
Mēnesnīcas, viesu namsViesu māja Mēnesnīcas, atrodas Grīvas upes krastā, piedāvājam naktsmītnes,kamīnzāle līdz 30 personām, sauna, labiekārtota virtuve, ugunskura vieta, volejbola laukums.
Sauleskalns, pirts
Sauleskalns, pirtsViesību māja "Sauleskalns" - 19km no Rīgas. Līdz 50 cilvēkiem. Pirts, baseins. Mazā pirts - līdz 15 cilvēkiem, dīķis.
Cigoriņš IU, darbnīca
Cigoriņš IU, darbnīcaAkmens apstrāde un pieminekļu izgatavošana un uzstādīšana visā Latvijā.
Muižnieki, kempings
Muižnieki, kempingsMuižnieki, kempings pie Usmas ezera. Viesu nams, pirts, telšu vietas. Atpūta pie dabas, makšķerēšana, laivu un kutera noma.
Granitops
GranitopsGRANITOPS ir izturīgs polimēru materiāls virsmu pārklāšanai. Virsmām piešķir elegantu granīta izskatu, labas lietošanas un kopšanas īpašības.
Rancho Randevu, atpūtas komplekss
Rancho Randevu, atpūtas komplekss„Rancho Randevu„ - tā ir komfortabla atpūta gleznainā Latvijas nostūrī, kur satek Pērses un diženās Daugavas ūdeņi. Tā ir arī unikāla iespēja kāzu, jubileju svinības, lietišķās tikšanās un seminārus savienot ar brīnišķīgu atpūtu pie dabas.
Svētku pils, viesu nams
Svētku pils, viesu namsViesu nams Svētku Pils atrodas Atpūtas vietā “4 Saules” un mūsu viesiem iespējams relaksēties pirtī, doties laivu braucienos, grillēt smaržīgus ēdienus un pavadīt laiku kopā pie dabas, baudot sauli, siltumu un vasaras smaržu.
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecība
DHM Group, SIA, būvmateriālu tirdzniecībaCeltniecības materiāli. Būvmateriālu tirdzniecība. Siltumizolācija. Fasādes siltināšana. Būvmateriālu interneta veikals.
Visi banneri