Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Štempeļmuiža (Štrombergi, Mazkandavas muiža)

Štempeļmuiža (Štrombergi, Mazkandavas muiža)

Sabiles iela 23, Kandava, Tukuma novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Neliela muižiņa tagadējās Kandavas pilsētas robežās, kuras zemi veidoja vairākas daļas. Muižas kodols bija ”Garais tīrums”, kas 1400.g. izlēņots Hinriham Bladijam. Pie tā atradās Rakumu zeme. 17.gs. muiža kopā ar Cēres muižu piederēja Oldenbokumu dzimtai. Lielākā daļa no muižas zemēm atradās visnotaļ tālu no muižas centra: Sabiles draudzē pie Virbu muižas robežām. Uz tām atradās Žuburu, Jaunzemnieku un Antenieku mājas, kā arī Priežu krogs.

Muižas īpašnieki bieži mainījušies, tās zeme tikusi dalīta un pārdalīta. 19.gs. sākumā muižas īpašnieks bija Reinholds fon Štempels, pēc kura vārda tā ieguvusi vienu no saviem nosaukumiem. 1884.g. muižu iegādājusies baronese Aleksandra fon Štromberga. Pēdējais īpašnieks bija Lionels fon Štrombergs.

Literatūra: Neue Kurlaendische Gueter – Chroniken – Mitau, 1900, S.278-283; Baltisches historisches Ortslexikon – Koeln, 1990, S.263

Muižas ēka ir privātīpašums un apskatei nav pieejama.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresMuižas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 4599
Meklēšanas rezultātos parādīts : 41498


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
RC Auto , autoserviss
RC Auto , autoservissAprīkojums ir profisionālajā tehniskā līmenī, jaunas ES ražotas, un Latvijā sertificētas autoservisa iekārtas, kas ļauj ātri un kvalitatīvi veikt automašīnas diagnostiku un remontu.
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-serviss
Dārza Tehnika, SIA, Veikals-servissMeža un dārza tehnikas zīmoli Husqvarna, Stiga, Partner, Jonsered un Alpina ražoti motorzāģi, trimmeri, krūmgrieži, zāles pļāvēji, traktori.
Ezernieki, viesu nams
Ezernieki, viesu namsViesu nams Ezernieki atrodas 300m attālumā no Zāģezera. Vietu skaits – 20 Katrā stāvā dušas telpas, tualetes. Kopēja virtuve, pieejama plīts, ledusskapis, trauki. Atpūtas telpa, var organizēt svinības, seminārus. Atsevišķi pirts māja. Cena: 7-10 €/personai. Saziņas valodas: LV, ENG, RUS
Sveba-Dahlen, OÜ
Sveba-Dahlen, OÜSVEBA DAHLEN BALTIC iekārtas maizes ceptuvēm, konditorijas cehiem, picērijām. Plauktu (sekciju), rotācijas, picu, industriālās krāsnis, raudzētavas, ražošanas līnijas utt.
Projekcijas dizains, SIA, Interjera un dizaina salons
Projekcijas dizains, SIA, Interjera un dizaina salonsVirtuves, biroju, dzīvojamo istabu, guļamistabu mēbeles, tirdzniecība. Mēbeļu projekti, mēbeles pēc pasūtījuma. Bīdāmās durvis, gaismas ķermeņi.
Mālpils muiža, viesnīca
Mālpils muiža, viesnīcaMālpils muiža piedāvā plašas, dažāda izmēra telpas konferencēm, semināriem vai banketiem, jaukām svinībām vai kāzām – greznu Deju zāli, Cigāru zāli ar plašu āra terasi, Restorāna halli, Mednieku zāli un Ziemas dārzu.
Žuvėdra, viesnīca, restorāns
Žuvėdra, viesnīca, restorānsViesnīcā ir 10 numuri, konferenču zāle ar aprīkojumu, alus bārs, restorāns, mini relaksācijas centrs - pirts, sauna, hidromasāžas vanna, atpūtas istaba.
Jaunsvelmes, viesu māja
Jaunsvelmes, viesu mājaJaunsvelmes. Iespēja izbaudīt jauku atpūtu, organizējot izlaidumus vai citus saviesīgus pasākumus 80 viesiem klusā, zaļā dabas stūrītī.
Mīts, akmens apstrāde
Mīts, akmens apstrādeSabiedrība MĪTS izgatavo 15 veidu un 8 krāsu betona bruģakmeni, ceļu un ietvju apmales, betona pakāpienus.
Visi banneri