Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Mācītājmuižas Ozolāju dabas taka

Mācītājmuižas Ozolāju dabas taka

3,1 km no Kandavas, Mācītājmuiža, Kandavas pagasts, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Attālums no Kandavas TIC - 3,1 km.

Takas garums: 1,2 km
Grūtības pakāpe: viegla (ir garas kāpnes)

Aiz Mācītājmājas ēkas sākas taka, kas ved pa stāvo senās Abavas krasta nogāzi līdz bioloģiski vērtīgajām pļavām tās tagadējos krastos. Tur ir arī īpaša vieta – Vecie Ozolāji, kur upes ielokā jau pirms gandrīz 100 gadiem mīlējuši pulcēties kandavnieki, lai spēlētu teātri brīvdabā, lai atzīmētu skolas sākšanos vai noslēgumu.Šī bija arī skautu pulcēšanās vieta.
Projekta laikā izveidotas kāpnes un divas platformas, lai pastaigu mīļotāji saudzētu stāvo nogāzi, no kuras mīl izlauzties avoti. Projekts realizēts, lai aizsargātu tās dabas vērtības, kas te ir, un ļautu priecāties par gleznainajiem Abavas upes krastiem un dabas parku Abavas senleja.

Kandavas mācītājmuiža minēta jau 1582. gadā. Draudzes mācītājam uz viņa kalpošanas laiku kā dzīvesvieta un atalgojums tika piešķirta mācītājmuiža jeb pastorāts - zemegabals ar dzīvojamo ēku un saimniecības ēkām.
Kandavas mācītājmuiža veidota klasicisma stilā, būvdarbi uzsākti 1835.gadā. Diemžēl tagad ēka atrodas diezgan sliktā stāvoklī
Ievērojamākais no 20.gadsimta Kandavas draudzes mācītājiem bija Rihards Zariņš (1889-1943), kurš apbedīts tuvējā Vimbužu kapsētā.


Piezīmes: Staigājama bez ieejas maksas.

Ja jums trūkst idejas brīvdienu pavadīšanai dabā un svaigā gaisā, palīgā nāks "Abavas senlejas taku grāmatiņa". Tajā sniegta paplašināta informācija par publiski pieejamiem dabas objektiem dabas parkā "Abavas senleja", takām, ievērojamām vietām un cilvēkiem. To var lasīt gan drukātā veidā, gan lejupielādējot - Abavas senlejas taku grāmatiņa

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresDabas takas
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 4207
Meklēšanas rezultātos parādīts : 43050


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIASIA Rasu Dārzniecība, esam salīdzinoši jauna stādaudzētava, ģimenes uzņēmums, Ogres novadā, Birzgales pagastā "Rasas". Specializējamies uz vasaraspuķu stādiem un ziemcietēm. Piedāvājam arī dārzeņu stādus :  tomātu, gurķu, ķirbju, arbūzu, meloņu un citus stādus.
Rakstā, veikals
Rakstā, veikalsEsi deju kolektīva dalībnieks vai vēlies par tādu kļūt? Mammai pie rokas sper pirmos solīšus deju zāles virzienā? Gaidi nākamos Dziesmu un deju svētkus? Vēlies iegādāties pats savu tautas tērpu?
Albatross SPA
Albatross SPAPēc atjaunošanas durvis vēris mājīgais Albatross SPA atpūtas komplekss. Atpūtas kompleksā ir 25m peldbaseins ar trīs celiņiem ar 28 °C ūdens temperatūru, baseina dziļums seklākajā galā ir 1 metrs, vidū – 1,5 metri, dziļākajā galā 2 metri, 7m bērnu baseins ar ūdens temperatūru 32 °C, vidējais dziļums 0.5 metri, sauna un tvaika pirts.
Mārcienas muiža, SPA viesnīca
Mārcienas muiža, SPA viesnīcaMārcienas muiža. SPA komplekss, pirtis, naktsmītnes, konferenču un banketa zāles, atpūta pie dabas.
Jaunarāji, kempings
Jaunarāji, kempingsAtpūta pie Gaujas. Varēsiet patīkami atpūsties priežu meža ielokā, pašā Gaujas krastā. Jūsu rīcībā būs piecas jaunas un komfortablas 8-vietīgas mājiņas viesiem lauku pirts un banketu zāli.
Kempings Sīļi, kempings
Kempings Sīļi, kempingsČetrvietīgas mājiņas, pirts, piknika vietas. Jūras stāvkrasts, Jūrkalne 5 km.
Ūdensdzirnavas, viesu nams
Ūdensdzirnavas, viesu namsAtpūtas komplekss atjaunota dzirnavu ēkā. Viesību zāle. Sauna ar baseinu, "lux" numurs ar džakuzi un kamīnu. Komfortabla naktsmītne.
Cheirons, veterinārā klīnika - aptieka
Cheirons, veterinārā klīnika - aptiekaKlīnikā piedāvājam daudzpusīgu visa veida veterināro palīdzību dzīvniekiem (suņiem, kaķiem, seskiem, trušiem, jūras cūciņām, kāmīšiem u.c.) Slimību diagnostika un ārstēšana, vakcinācija, mikročipēšana, ķirurģiskās operācijas dzīvniekiem (t.sk. kastrācija, sterilizācija, audzēju operācijas, kaulu lūzumu operatīvā un konservatīvā ārstēšana, traumas, brūces u.c.) Laboratorijas analīzes, rentgens, ultrasonogrāfija.
Waldmeisteri, viesu māja
Waldmeisteri, viesu mājaJūs gaida omulīga atpūtas zāle ar bāru, kā arī pirts un 11 labiekārtotas istabiņas. Apmetieties pie mums un baudiet skaisto dabu!
Rīgas Būvserviss, būvmateriālu tirdzniecība
Rīgas Būvserviss, būvmateriālu tirdzniecībaRĪGAS BŪVSERVISS piedāvā izdevīgi iegādāties visdažādākos būvmateriālus - jumtam, fasādei, pamatiem, iekšējai un ārējai apdarei, siltumizolācijai u.c., kā arī logus, durvis, santehniku un pārvietojamās mājiņas.
Visi banneri