Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Kandavas katoļu baznīca

Kandavas katoļu baznīca

Liepu iela 2, Kandava, Tukuma novads, Latvija, LV-3120
(+371) 28368889 - Ekskursijas pieteikt iepriekš
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts

Apraksts: Kandavas Gvadalupes Dievmātes Romas katoļu baznīca ir īpaša un vienreizēja – tā ir vienīgā baznīca Latvijā un varbūt arī Eiropā, kuru uzcēluši draudzes locekļi – pensionāri bez jebkādas atlīdzības.

Baznīcas veidošanas iniciators bija prāvests Andrejs Mediņš.
Baznīca durvis vēra 2003.gada 14.septembrī, bet katoļu draudze Kandavā darbojas kopš 1938.gada. Pirmais Kandavas draudzes prāvests bijis Jānis Mendriks. 2018.gada 9.septembrī tika svinēti divkārši svētki - baznīcas 15 gadu jubileja un draudzes 80 gadu jubileja.

1998.gadā ar Sv. Bonifācija biedrības Vācijā atbalstu, tika iegādāta veca dzīvojamā māja Kandavā. Ēka bija 18. gadsimta arhitektūras piemineklis, tāpēc nācās rēķināties ar dažādiem ierobežojumiem, - nedrīkstēja mainīt tās ārējo izskatu. Tāpēc tika padziļinātas pagrabtelpas, nojauktas iekšējās sienas un demontēti griesti, tā palielinot telpas iekšējo apjomu.
Baznīcas interjers ir īpašs. Dievnamā ir vairāk kā 100 gadus vecs 19. gadsimta altāris ar divām rotējošām gleznām: Kristus augšāmcelšanās un Gvadalupes Dievmātes svētbildes kopija no Meksikas. Dievmāte attēlota uz rupjas tilmas (indiāņu apmetnis) no agaves šķiedrām, kuras maksimālajam lietošanas ilgumam vajadzētu būt 20 gadi, bet vēl pēc 470 gadiem tā nav izrādījusi ne mazākās iršanas vai sadalīšanās pazīmes. Krāsas joprojām saglabājušas savu mirdzumu.
Baznīcu grezno logi ar vitrāžām, balkons, kurš balstās uz koka kolonnām un lielas ērģeles. Neparastu iespaidu atstāj stilizētie Krusta tēla attēli, kurus baznīcai uzdāvināja mākslinieks Jānis Bārda. Baznīcas logos ievietotas Ingas Gabrielas Kārkliņas izgatavotās vitrāžas, kurās simboliski atspoguļoti evaņģēlija sižeti.
Kopš 2006. gada blakus baznīcai atrodas moderns zvanu tornis ar vītņveida kāpnēm. No torņa paveras jauks skats uz Kandavas vecpilsētu un Abavas ieleju.

Gvadalupe tulkojumā nozīmējot “gaismas straumes” jeb “plūstošā gaisma”. Šādi sevi nodēvējusi Dievmāte, 1531. gada decembrī parādoties dedzīgi kristīgajam indiānim Huanam Djego. Tagad netālu no Mehiko, vietā, kur Dievmāte parādījusies, slejas Gvadalupes Dievmātes bazilika, kas ir populārākais svētceļojuma galamērķis Latīņamerikā.

Dievkalpojumi notiek svētdienās plkst. 15:00 un svētku dienās.
Kapusvētki Kandavas katoļu kapos - augusta pēdējā svētdienā plkst. 15:00.

Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresBaznīcas, dievnami Tūrisma apskates objekti
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 7560
Meklēšanas rezultātos parādīts : 62276


Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošana
Meistars A, koka suvenīru un rotaļlietu ražošanaMeistars A pamatdarbības veids ir saliekamu koka modeļu un kokā gravētu attēlu izgatavošana. Produkcija ir domāta gan bērniem, gan pieaugušajiem.
LEAnD, SIA, grāmatvedības pakalpojumi
LEAnD, SIA, grāmatvedības pakalpojumiMūsu draudzīgs kolektīvs sniedz profesionālos grāmatvedības pakalpojumus un risina dažādus jautājumus. Darba pieredze dažādu nozaru uzņēmumos- būvniecībā, tirdzniecībā, nekustamo īpašumu apsaimniekošanā, darījumos ar kokmateriālu un metālu, importu/eksportu, darījumi ar ES trešajām valstīm, vairumtirdzniecībā/mazumtirdzniecībā
Ķoņu dzirnavas, viesu nams
Ķoņu dzirnavas, viesu namsVieta Latvijā, kur maļ graudus, vērpj vilnu, šuj segas un spilvenus, pildītus ar aitu vilnu. Aktīvās atpūtas pasākumi, kāzas, ekskursijas, nakšņošana viesu namā, pirts un garšīga maltīte.
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūras
Saulrieti, atpūtas komplekss, atpūtas centrs pie jūrasRomantiska nedēļas nogale. Atpūta visai ģimenei, 16 ērtas un mājīgas guļvietas.Telpas svinībām un banketiem. Krievu un turku pirtis, džakuzi.
Vecliepas, brīvdienu māja
Vecliepas, brīvdienu mājaVecliepas, Ventas upes krastā. Makšķerēšanas un sportošanas iespējas. Telpas svinībām. Mājiņas ar terasi un grilu.
www.carparts.lv, Auto rezerves daļu tirdzniecība Rīgā
www.carparts.lv, Auto rezerves daļu tirdzniecība RīgāCarparts.lv piedāvā jaunas auto rezerves daļaļas jebkuram auto Šeit Jūs varat ātri un ērti iegādāties jebkurai automašīnai jaunas rezerves daļas, aksesuārus, eļļas un visus nepieciešamos šķidrumus Jūsu auto.
Gamma-Serviss, SIA
Gamma-Serviss, SIAŠobrīd visizturīgākais pārklājums disku krāsošanai ir ar pulvera krāsām, kurām piemīt paaugstināta noturība pret iedarbību uz dažādiem mehāniskiem, fiziskiem un ķīmiskiem faktoriem. Mūsu disku krāsošanas metode nodrošina vienmērīgu lakas pārklājumu un garantē kvalitatīvu darbu izpildi.
DEVI, siltumtehnika
DEVI, siltumtehnikaDEVI ir vienīgais uzņēmums elektrotehniskās rūpniecības nozarē, kas ražo un pilnveido elektrisko apsildes kabeļu un termoregulatoru kompleksās sistēmas.
Ergoss, SIA, būvmateriālu tirdzniecība
Ergoss, SIA, būvmateriālu tirdzniecībaErgoss. Koksnes plātņes - saplāksnis, mēbeļu plātnes, OSB plātnes. Dažādu finieru veidu zāģēšana. Mēbeles pēc pasūtījuma.
R. A. Kaspari, celtniecības un remonta darbi
R. A. Kaspari, celtniecības un remonta darbiR.A. KASPARI - No idejas līdz atslēgai! Darbojas vispārējās celtniecības un inženiertīklu izbūves jomā. Firmā strādājošie speciālisti ir profesionāļi savā nozarē.
Visi banneri