Meklēt kartēMeklētājsKatalogsSludinājumiLasītavaMani datiReklāma
Dainu kalns

Dainu kalns

Turaida, Krimuldas pagasts, Siguldas novads, Latvija
 
VissPiedāvājumiGalerijaKarte
Apraksts
Jelgavkalnā – senajā lībiešu ciemata vietā, Turaidā, Turaidas muzejrezervātā 1982. gadā tika uzstādīta pirmā tēlnieka Induļa Rankas skulptūra „Veļu akmens”. Tai piepulcējās vēl četrpadsmit tēlnieka darbi, un 1985. gada jūlijā tika atklāts Dainu kalns, kas kļuvis par tautas trešās atmodas laika simbolu. Starptautiskajā folkloras festivālā Baltica 1988. gadā pie skulptūras Dziesmu tēvs pirmo reizi ārpus Rīgas plīvoja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālie karogi. Ar tautasdziesmu tika iznēsātas un izteiktas tautas brīvības alkas. Dainu kalnā 80. gados ik vasaras svētdienu skanēja etnogrāfisko un folkloras ansambļu koncerti. Uz Dainu kalnu brauca dziedātāji un dejotāji no visiem Latvijas novadiem. Tagad vēl plašāk izkoptajā teritorijā, kas ieguvusi Tautasdziesmu parka nosaukumu, apskatāmas 26 Induļa Rankas skulptūras. Dainu kalnā un Dziesmu dārzā skan starptautiskā folkloras festivāla Baltica koncerti, notiek bērnu un jauniešu folkloras festivāli, kā arī citi dziesmoti pasākumi. Tautas folklorā sakņotie akmens tēli nav konkrētu tautasdziesmu ilustrācijas, bet kā vārti brīvam domu lidojumam. Dabas, mākslas un dziesmas harmonija muzejrezervāta apmeklētāju parasti šeit dara nesteidzīgu. Tā ir pārdomu un dvēseles atveldzēšanas vieta.
Galerija
PiedāvājumiProdukti, pakalpojumi, atslēgvārdi, nozaresTūrisma apskates objekti Skatīt vairākDabas parki Skatīt vairāk
Karte

Statistika:
Pilnībā apskatīts : 9220
Meklēšanas rezultātos parādīts : 51552


Porto Resort, viesnīca
 Porto Resort, viesnīcaPORTO RESORT ir lieliska guļbūves viesnīca ar plašu teritoriju pašā Lilastes ezera krastā. Tā ir lieliska vieta atpūtai ar ģimeni un draugiem, svinībām un kāzām, kā arī biznesa darījumiem, tikšanām un semināru organizēšanai.
Debesiss SIA, apbedīšanas birojs
Debesiss SIA, apbedīšanas birojsApbedīšanas firmas Debesis piedāvājums: - apbedīšanas pakalpojumi - Dokumentu noformēšana. - Diennakts morga pakalpojumi, bezmaksas uzglabāšana morgā. - Zārki. - Krusti. - Pārklāji. - Katafalks. - Transports bēru viesiem
Inčukalna strops, viesu māja
Inčukalna strops, viesu mājaMēs Jums piedāvājam iespēju aizmirst ierastās ikdienas rūpes un ļauties svētkiem. Pirts ar džakuzi vannu, telpas semināriem un svinībām, mājīgi numuriņi gulēšanai.
Purgaiļi, viesu māja
Purgaiļi, viesu mājaViesu mājas Purgaiļi. Gultas vietas, ēdināšana, pirts, telpas svinībām, konferenču un semināru rīkošana, sporta laukums, peldēšanas iespējas, telšu un piknika vietas.
Juku dzirnavas, atpūtas komplekss
Juku dzirnavas, atpūtas komplekssJuku Dzirnavas ir 85 hektari bezrūpīgas dabas ar dažādām izklaides iespējām un plašu izmitināšanas izvēli pāriem, ģimenēm un grupām
Leonīda Krāsnis, krāšņu mūrnieks
Leonīda Krāsnis, krāšņu mūrnieksKrāsnis pirtīm, mājai un pavardi dārzam. Īstas krievu pirts krāsnis. Krāsns, kura cep, vāra, sautē. Krāsns izmēri un izskats tiek mainīts pēc klientu vēlmēm, saskaņojot ar telpas interjeru.
Dalss & Co
Dalss & CoPreces mājai un dārzam, puķu sīpoli un sīpoliņi, gumi, sakneņi, ziemcietes podos, hortenzijas, graudzāles, garšaugi, augāugi, sēnes, micēlijs, koku stādi. Mājas tekstils, preces gultas veļa, virtuves piederumi un daudz kas cits.
Gamma-Serviss, SIA
Gamma-Serviss, SIAŠobrīd visizturīgākais pārklājums disku krāsošanai ir ar pulvera krāsām, kurām piemīt paaugstināta noturība pret iedarbību uz dažādiem mehāniskiem, fiziskiem un ķīmiskiem faktoriem. Mūsu disku krāsošanas metode nodrošina vienmērīgu lakas pārklājumu un garantē kvalitatīvu darbu izpildi.
Deko Alianse, ziedu salons
Deko Alianse, ziedu salonsSIA "DEKO ALIANSE" Elizabetes iela 14
7. martā strādāsim stundu ilgāk līdz 20:00 8. martā strādāsim kā darba dienā no 8:00 līdz 19:00 Piedāvājam arī ziedu piegādi, piezvani un pasūti +371 67282841www.dekoziedi.lv
Daina Galakrodzeniece, tekstilmāksliniece
Daina Galakrodzeniece, tekstilmākslinieceMūsu dzimtas aušanas tradīcijas balstās senā pagātnē, kad katrā lauku viensētā bija stelles un tajās tika austs viss: palagi, segas, dvieļi, seģenes, kā arī apģērba audumi, gan no lina, gan vilnas. Pārņemot arodu no mātes, tas tiek turpināts, dzīvo mūsu ģimenē un tiek nodots jaunajai paaudzei.
Visi banneri